Στο παραπάνω σχήμα ο κύκλος έχει εμβαδόν
και
. Ποιο είναι το εμβαδόν του τριγώνου 
(Mέχρι 1/4/2014)
Συντονιστής: polysot
και
. Ποιο είναι το εμβαδόν του τριγώνου 
και η είναι εύκολο να πούμε γιατί. Ο κύκλος έχει ακτίνα
και το ορθογώνιο ισοσκελές έχει πλευρά
.
η ακτίνα
)
έτσι θα βρούμε την ακτίνα. Άρα, η ακτίνα
θα μας κάνει την διάμετρο η οποία διάμετρος τέμνεται στη πλευρά του τετράγωνου άρα καταλαβαίνουμε ότι η διάμετρος του κύκλου αποτελεί την πλευρά του τετραγώνου.
μοίρες).Kυριάκο, δεν κατάλαβα εκεί που λες ότι θα διαιρέσουμε δια δύο την πλευρά του τεραγώνου. Ίσως θέλεις να πεις, ότι θα διαιρέσουμε δια δύο το εμβαδόν του τετραγώνου, που εύκολα θα βρούμε αφού ξέρουμε την πλευρά του.Κυριάκος Χατζηκακού έγραψε:καλησπέρα,
εγώ πιστεύω οτι θα πρέπει να βρούμε πρώτα την ακτίνα οπότε θα πρέπει να κάνουμε:
έστωη ακτίνα
(αφού το εμβαδόν το κύκλου είναι)
θα μας κάνει την διάμετρο η οποία διάμετρος τέμνεται στη πλευρά του τετράγωνου άρα καταλαβαίνουμε ότι η διάμετρος του κύκλου αποτελεί την πλευρά του τετραγώνου.
έτσι έχουμε την πλευρά του τετραγώνου την οποία αν την διαιρέσουμε δια 2 θα βρούμε το τρίγωνο. (καταλαβαίνουμε ότι το τρίγωνο είναι ίσο με το τετράγωνο γιατί είναιμοίρες).
υπάρχει μια περίπτωση να είναι λάθος η λύση μου.
Νομίζω ότι ο Κυριάκος κάνει λάθος εκεί που λέει ότι το εμβαδόν είναιgauss1988 έγραψε:Kυριάκο, δεν κατάλαβα εκεί που λες ότι θα διαιρέσουμε δια δύο την πλευρά του τεραγώνου. Ίσως θέλεις να πεις, ότι θα διαιρέσουμε δια δύο το εμβαδόν του τετραγώνου, που εύκολα θα βρούμε αφού ξέρουμε την πλευρά του.Κυριάκος Χατζηκακού έγραψε:καλησπέρα,
εγώ πιστεύω οτι θα πρέπει να βρούμε πρώτα την ακτίνα οπότε θα πρέπει να κάνουμε:
έστωη ακτίνα
(αφού το εμβαδόν το κύκλου είναι)
έτσι έχουμε την πλευρά του τετραγώνου την οποία αν την διαιρέσουμε δια 2 θα βρούμε το τρίγωνο. (καταλαβαίνουμε ότι το τρίγωνο είναι ίσο με το τετράγωνο γιατί είναιμοίρες).
υπάρχει μια περίπτωση να είναι λάθος η λύση μου.
. Το σωστό είναι
π. Και μάλιστα, σε τετραγωνικά εκατοστά, λέει η εκφώνηση. Το εμβαδόν του κύκλου είναι
ενώ του τριγώνου είναι
σε
, πάντα.
και όχι
. Άρα Κυριάκο, θα έχουμε ότι 
και άρα η πλευρά του τετραγώνου είναι
, οπότε το εμβαδόν του είναι
. Tώρα, το εμβαδόν του τριγώνου που ζητάμε είναι όπως και
τετραγωνικές μονάδες.
, άρα η πλευρά του τετραγώνου θα είναι
και άρα το ζητούμενο εμβαδόν θα είναι το μισό του τετραγώνου, δηλαδή 
, είναι το 
Κυριάκο, διαίρεσε τοΚυριάκος Χατζηκακού έγραψε:Ναι, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το εμβαδόν του κύκλου είναι 78,5. Μήπως εννοείτε οτι το π που υπάρχει δίπλα στο, είναι το
δια το
και θα δεις. Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης