Αγαπητή δεκαπενταμελής επιτροπή, αν και lisari δεν έχω το λυσάρι της Γενικής παιδείας, αλλά φαντάζομαι ότι εννοείται την άσκηση 3 i, ii /σελ. 45 σχ. βιβλίου, σωστά;Επιτροπή Θεμάτων 12 έγραψε: Αγαπητέ Μάκη
το συγκεκριμένο "ατόπημα" διαπιστώθηκε και από την Επιτροπή Θεμάτων και, κατόπιν συζήτησης, αποφασίσθηκε να μην αναφερθεί το θέμα (π.χ.συνεχής στο
, αφού οι μαθητές της Θεωρητικής κατεύθυνσης δεν γνωρίζουν την αντίστοιχη θεωρία) αλλά να υιοθετηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης παρόμοιου προβλήματος που υπάρχει στο "λυσάρι" ( άσκηση 3 στη σελίδα 23).
Ευχαριστούμε για την παρατήρηση.
Αυτή όμως αναφέρει στην εκφώνηση για την μη ύπαρξη ακροτάτων. Είναι το ίδιο; Όχι για εμάς, αλλά για τον μαθητή της θεωρητικής. Δεν ξέρω τι λένε οι λύσεις, αλλά το θεώρημα της Κατέ λέει δύο πράγματα, α) δεν έχει ακρότατα (που αναφέρει και αυτή η άσκηση) β) είναι γν. μόνοτονη που νομίζω ότι δεν το αναφέρει η άσκηση (σε όλο το διάστημα και στην ένωση) ενώ το ζητούσαν τα θέματα.
Ξαναλέω ότι δεν έχω τις λύσεις τις σχολικές, οπότε μπορεί να λέω βλακείες, απλά θέλω να με ενημερώσετε αν οι λύσεις αναφέρουν ότι αυτές οι συναρτήσεις είναι γν. μονότονες στο πεδίο ορισμού τους (και όχι σε κάθε διάστημα χωριστά). Αν το λένε τότε δεν υπάρχει ζήτημα...

συνεχής στο
, αφού οι μαθητές της Θεωρητικής κατεύθυνσης δεν γνωρίζουν την αντίστοιχη θεωρία) αλλά να υιοθετηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης παρόμοιου προβλήματος που υπάρχει στο "λυσάρι" ( άσκηση 3 στη σελίδα 23).
συμπεραίνουμε ότι η f είναι γνησίως φθίνουσα στα διαστήματα
και όχι στην ένωση τους όπως ήθελε η άσκηση.
(εκεί που χωρίζονται τα διαστήματα) τότε επιτρέπεται να ενώσουμε τα διαστήματα, δηλαδή επιτρέπεται να γράψουμε ότι η f είναι γνησίως φθίνουσα στο
κάτι που αγνοούν οι μαθητές της Θεωρητικής Γ΄ Λυκείου.
για κάθε
και η παράγωγος της
, τότε η
και δεν παρουσιάζει ακρότατο στο διάστημα αυτό.
να μην αναγράφονται τα
, οπότε θα ήταν όντως
και
, αλλά σαν
με αντίστοιχες τιμές
και
.
και
και 
,
,
,