Συγχαρητήρια
Συντονιστής: spyros
- Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
- Επικοινωνία:
Συγχαρητήρια
Φίλοι μου καλησπέρα.
Η χαρά μου σήμερα ήταν μεγάλη γιατί είδα τους καλούς μαθητές να γράφουν 100 και τους αδύνατους επιτέλους να μην γράφουν 1 ή 2, αλλά κάτι περισσότερο.
Τα θέματα εξέταζαν σε πολλή μεγάλη έκταση τους μαθητές.
Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη της επιτροπής.
Θωμάς Ραϊκόφτσαλης
Η χαρά μου σήμερα ήταν μεγάλη γιατί είδα τους καλούς μαθητές να γράφουν 100 και τους αδύνατους επιτέλους να μην γράφουν 1 ή 2, αλλά κάτι περισσότερο.
Θωμάς Ραϊκόφτσαλης
Η γνώση μας κάνει περήφανους, η σοφία ταπεινούς.
Re: Συγχαρητήρια
Συμφωνω μαζι σας κυριε Ραϊκοφτσαλη! Μου αρεσαν πολυ τα θεματα και τα 2 τελευταια ερωτηματα ηταν ομολογουμενως δυ-σκο-λα.Ετσι 14 μορια=3 μοναδες ειναι μια αξιολογη διαφορα για τον αριστο απτον "καλα διαβασμενο"!Ραϊκόφτσαλης Θωμάς έγραψε:Φίλοι μου καλησπέρα.
Θωμάς Ραϊκόφτσαλης
- Βασίλης Καλαμάτας
Νομίζω ότι ήταν από τα πιο 'δίκαια' θέματα που έχουμε δει.....
Θερμά συγχρητήρια λοιπόν...
Πάντα τέτοια....(τα πάντα όλα!!)
Θερμά συγχρητήρια λοιπόν...
Πάντα τέτοια....(τα πάντα όλα!!)
Υπάρχουν γέφυρες στη ζωή που περνάς και γέφυρες που καις....
- Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
- Επικοινωνία:
Ηλία, λοιώσε στο διάβασμα στη συνέχεια για να περάσεις στην Ιατρική που θέλεις.
Ο αγώνας πλέον είναι για υπερπρωταθλητές.
Καλή σου συνέχεια.
Θωμάς
Ο αγώνας πλέον είναι για υπερπρωταθλητές.
Καλή σου συνέχεια.
Θωμάς
Προσθέτω κι εδώ τα συγχαρητήριά μου στην επιτροπή. Χωρίς επιφυλάξεις.
Λεωνίδας
Λεωνίδας
Κάνε το θαύμα για να τ' αρνηθείς (Α. Μπρετόν - Π. Ελυάρ)
- cretanman
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Κι από εμένα συγχαρητήρια στην επιτροπή επιλογής των θεμάτων! Αξίζει να λέμε και τα επαινετικά σχόλια διότι συνήθως ακούγονται μόνο τα άσχημα της υπόθεσης! Χρειάζεται να παίρνουν κουράγιο και τα μέλη των επιτροπών για να συνεχίσουν (εκείνοι και οι διάδοχοί τους), στην ίδια βάση με όμορφα, στρωτά, εντός ύλης και διαβαθμισμένα θέματα!!
Φιλικά,
Αλέξανδρος Συγκελάκης
Φιλικά,
Αλέξανδρος Συγκελάκης
Αλέξανδρος Συγκελάκης
Οντως ηταν πολυ καλα τα θεματα . Και πιστευω οτι ο καθενας ανταμειφθηκε αναλογα με τη δουλεια που εκανε ολη τη χρονια . Μακαρι να συνεχισουν ετσι και στα υπολοιπα μαθηματα .
Σωτηρης
Σωτηρης
Σωτήρης Στόγιας
- Τηλέγραφος Κώστας
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω ,όντως ωραία θέματα .
Το μόνο που δεν μου άρεσε, είναι ότι το θέμα 2 έχει ξαναπέσει ,και ότι τα 3γ 4γ 4δ είχαν ακριβώς τον ίδιο γενικό τρόπο σκέψης ειδικά τα 4γ 4δ είναι ίδια .
Το μόνο που δεν μου άρεσε, είναι ότι το θέμα 2 έχει ξαναπέσει ,και ότι τα 3γ 4γ 4δ είχαν ακριβώς τον ίδιο γενικό τρόπο σκέψης ειδικά τα 4γ 4δ είναι ίδια .
Φιλικά
Τηλέγραφος Κώστας

Τηλέγραφος Κώστας

- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Επειδή ως λαός στη γκρίνια είμαστε πρώτοι, αλλά στα καλά λόγια συμμαζεμένοι, κι επειδή φέτος νομίζω συμφωνούμε ότι η ΚΕΓΕ έκανε το καθήκον της, ως όφειλε,
ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
να γράψουμε ένα σύντομο σχόλιο (να το υπογράψουμε, όσοι συμφωνούν) και να τη στείλουμε στα εκπαιδευτικά δίκτυα, ως ελάχιστη αναγνώριση του αυτονόητου, (που δυστυχώς κάποιες χρονιές πριν δεν ήταν και τόσο ... αυτονόητο).
Προς Θεού, δεν ονειρεύομαι το μετασχηματισμό της ΠΑΡΕΑΣ σε "όργανο" έκφρασης απόψεων.
Όμως, νομίζω ότι κάτι τέτοιο εκφράζει τη κοινή γνώμη.
Τι λέτε;
Γιώργος Ρίζος
Συλλογιστείτε και τούτο:
Από τις 10 το πρωί, περίπου 190 άτομα "κατέβασαν" τα θέματα από το χώρο μας, περίπου 40 συμμετείχαν στο διάλογο, 1.500 εμφανίσεις του θέματος. Η δυναμική του mathematica έχει ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ τις αγκυλωτικές γραφειοκρατικές διαδικασίες θεσμικών φορέων.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
να γράψουμε ένα σύντομο σχόλιο (να το υπογράψουμε, όσοι συμφωνούν) και να τη στείλουμε στα εκπαιδευτικά δίκτυα, ως ελάχιστη αναγνώριση του αυτονόητου, (που δυστυχώς κάποιες χρονιές πριν δεν ήταν και τόσο ... αυτονόητο).
Προς Θεού, δεν ονειρεύομαι το μετασχηματισμό της ΠΑΡΕΑΣ σε "όργανο" έκφρασης απόψεων.
Όμως, νομίζω ότι κάτι τέτοιο εκφράζει τη κοινή γνώμη.
Τι λέτε;
Γιώργος Ρίζος
Συλλογιστείτε και τούτο:
Από τις 10 το πρωί, περίπου 190 άτομα "κατέβασαν" τα θέματα από το χώρο μας, περίπου 40 συμμετείχαν στο διάλογο, 1.500 εμφανίσεις του θέματος. Η δυναμική του mathematica έχει ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ τις αγκυλωτικές γραφειοκρατικές διαδικασίες θεσμικών φορέων.
-
Μπάμπης Στεργίου
- Επιμελητής
Και γω , μια και άνοιξε ξεχωριστό πεδίο, θέλω να εκφράσω και από δω την ικανοποίησή μου προς τα μέλη της επιτροπής για την επιλογή των θεμάτων.
Μακάρι αυτό το επίπεδο(δεν εννοώ τη δυσκολία των θεμάτων!) να διατηρηθεί και στα επόμενα χρόνια .
Με την άποψη του Γιώργου Ρίζου συμφωνώ. Λόγω όμως αυξημένων ασχολιών στο Β.Κέντρο , αφήνω σε σας πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν χρειάζονται τυμπανοκρουσίες και ζητοκραυγές , αλλά ένα απλό, λιτό , ανθρώπινο , φιλικό και συναδελφικό κειμενάκι πέντε γραμμών που να εκφράζει τις ευχαριστίες μας προς τους ανθρώπους αυτούς.Μην ξεχνάμε ότι τους είχαμε στείλει και ...μήνυμα από το χώρο αυτό και από ότι φαίνεται ...εισακούσθη, έστω και αν κανένας τους δεν το διάβασε!
Μπάμπης
Μακάρι αυτό το επίπεδο(δεν εννοώ τη δυσκολία των θεμάτων!) να διατηρηθεί και στα επόμενα χρόνια .
Με την άποψη του Γιώργου Ρίζου συμφωνώ. Λόγω όμως αυξημένων ασχολιών στο Β.Κέντρο , αφήνω σε σας πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν χρειάζονται τυμπανοκρουσίες και ζητοκραυγές , αλλά ένα απλό, λιτό , ανθρώπινο , φιλικό και συναδελφικό κειμενάκι πέντε γραμμών που να εκφράζει τις ευχαριστίες μας προς τους ανθρώπους αυτούς.Μην ξεχνάμε ότι τους είχαμε στείλει και ...μήνυμα από το χώρο αυτό και από ότι φαίνεται ...εισακούσθη, έστω και αν κανένας τους δεν το διάβασε!
Μπάμπης
- chris_gatos
- Επιμελητής
Συνυπογράφω κι εγω την πρόταση του Γιώργου Ρίζου , χωρίς δεύτερη σκέψη.
Καλή συνέχεια στα παιδιά εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου...
Καλή συνέχεια στα παιδιά εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου...
Χρήστος Κυριαζής
- Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
- Επικοινωνία:
[quote="Rigio"]Επειδή ως λαός στη γκρίνια είμαστε πρώτοι, αλλά στα καλά λόγια συμμαζεμένοι, κι επειδή φέτος νομίζω συμφωνούμε ότι η ΚΕΓΕ έκανε το καθήκον της, ως όφειλε,
ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
Γιώργο χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί σε πολλά θέματα έχουμε απόλυτη ταύτιση απόψεων.
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που προτείνεις και συνηγορώ για έναν ακόμη λόγο:
Δυο τουλάχιστον μέλη της φετεινής επιτροπής ήταν και πάλι μέλη το 2008.
Θωμάς
ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
Γιώργο χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί σε πολλά θέματα έχουμε απόλυτη ταύτιση απόψεων.
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που προτείνεις και συνηγορώ για έναν ακόμη λόγο:
Δυο τουλάχιστον μέλη της φετεινής επιτροπής ήταν και πάλι μέλη το 2008.
Θωμάς
Κυρίες και κύριοι, ας μην ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για Μαθηματικιάδα, αλλά για το έπταθλον, οπότε δεν αρκεί και πρέπει να είναι το επίπεδο δουλειάς-εξέτασης και τελικά κρίσης, υψηλό μόνο στο άλμα εις ύψος αλλά και στο άλμα εις μήκος, στην σφαίρα, όπως και στο στιπλ.
Πολύ φοβάμαι ότι στα αγωνίσματα των δρόμων θα πέσει πάλι το όριο πρόκρισης, στις ρίψεις θα φυράνει η σφαίρα, οπότε είναι πιθανότατο να έχουμε πάλι τελικό όχι αντάξιο του "κύρους" και της "σοβαρότητας" των αγώνων.
Εξάλλου αυτό διεφάνη και στους προκριματικούς που προηγήθηκαν, με σοβαρό κίνδυνο χαμηλής τηλεθέασης από δω και πέρα.
...Αυτά.
Πολύ φοβάμαι ότι στα αγωνίσματα των δρόμων θα πέσει πάλι το όριο πρόκρισης, στις ρίψεις θα φυράνει η σφαίρα, οπότε είναι πιθανότατο να έχουμε πάλι τελικό όχι αντάξιο του "κύρους" και της "σοβαρότητας" των αγώνων.
Εξάλλου αυτό διεφάνη και στους προκριματικούς που προηγήθηκαν, με σοβαρό κίνδυνο χαμηλής τηλεθέασης από δω και πέρα.
...Αυτά.
Συνάδελφοι, παρατηρώ μια περίεργη ατμόσφαιρα στα μηνύματα. Λέτε για σωστά θέματα, θέλετε να συγχαρείτε την επιτροπή, λέτε ότι τώρα ο μέτριος δε θα γράψει 1 - αλλά πόσο;
Έχετε την εντύπωση ότι οι επιδόσεις των μαθητών θα είναι καλύτερες από τις προηγούμενες; Έχετε την εντύπωση ότι τώρα δε θα έχουν κάτω από 10 γύρω στο 70% των μαθητών; Έχετε την εντύπωση ότι με τέτοια θέματα- δεν αναφέρομαι στην ποιότητα - θα συμπαθήσουν πιό πολλοί τα μαθηματικά; Λέτε τώρα που τα θέματα είναι πλήρη και χωρίς ψεγάδια να πάψουν τα μαθηματικά να είναι ο φόβος και ο τρόμος των μαθητών;
Έχετε την εντύπωση ότι οι επιδόσεις των μαθητών θα είναι καλύτερες από τις προηγούμενες; Έχετε την εντύπωση ότι τώρα δε θα έχουν κάτω από 10 γύρω στο 70% των μαθητών; Έχετε την εντύπωση ότι με τέτοια θέματα- δεν αναφέρομαι στην ποιότητα - θα συμπαθήσουν πιό πολλοί τα μαθηματικά; Λέτε τώρα που τα θέματα είναι πλήρη και χωρίς ψεγάδια να πάψουν τα μαθηματικά να είναι ο φόβος και ο τρόμος των μαθητών;
- Καρδαμίτσης Σπύρος
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Ένα άλλο θετικό στοιχείο των φετινών θεμάτων είναι οτι δεν φορτώθηκε το δεύτερο θέμα με πολλές πράξεις και ερωτήματα και έτσι έμεινε αρκετός καιρός για τους μαθητές να διαπραγματευτούν το 4ο θέμα που ήταν και το δυσκολότερο.
Και από μένα συγχαρητήρια στους συναδέλφους που έβαλαν φέτος τα θέματα
Και από μένα συγχαρητήρια στους συναδέλφους που έβαλαν φέτος τα θέματα
Καρδαμίτσης Σπύρος
- Α.Κυριακόπουλος
Τα φετινά θέματα, γενικά ,ήταν καλά, αν εξαιρέσουμε το θέμα 1Γα Γενικής Παιδείας και την διτύπωση του θέματος 2Αα Κατεύθυνσης. Δεν μπορώ να τους δώσω συγχαρητήρια και για έναν ακόμα λόγο. Για τα λάθη που έχουν οι ενδεικτικές λύσεις , που έστειλαν στα βαθμολογικά κέντρα, στο θέμα 2Α,στα Μαθηματικα Κατεύθυνσης.
( κλικ
viewtopic.php?f=46&t=1470&p=8446#p8446)
( κλικ
viewtopic.php?f=46&t=1470&p=8446#p8446)
τελευταία επεξεργασία από Α.Κυριακόπουλος σε Πέμ Μάιος 21, 2009 9:25 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντώνης Κυριακόπουλος
•Ο έξυπνος παραδέχεται •Ο πονηρός δικαιολογείται •Ο βλάκας επιμένει
•Ο έξυπνος παραδέχεται •Ο πονηρός δικαιολογείται •Ο βλάκας επιμένει
- ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ
Συμφωνώ με τον Κώστα Τηλέγραφο ως προς το σχολιασμό των θεμάτων .
Ειδικά το 2Α είναι η άσκηση 3 από τις γενικές του σχολικού . Η επιτροπή στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους αδύνατους , άλλαξε λίγο την εκφώνηση ώστε να τους προϊδεάσει για την ευθεία αλλά ... Αρκετοί μαθητές μου έχουν γράψει τα περισσότερα ερωτήματα από τα θέματα 3 και 4 και έχουν χάσει από το 2Α ...
Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι το θέμα συνδέεται με την ύλη της
Β κατεύθυνσης . Όσοι λοιπόν ξεκινούν να διαβάζουν συστηματικά μόνο στη Γ είναι φυσικό να μην μπορούν να το αντιμετωπίσουν σωστά . Όλη τη χρονιά μιλάμε για Rolle , Θ.Μ.Τ οπότε το πρώτο που σκέφτονται είναι αυτά τα θεωρήματα .
Έτσι στο 4γ , 4δ ένας ψύχραιμος και με καλές γνώσεις παραγώγισης ολοκληρωμάτων μπορούσε να τα λύσει ή τουλάχιστον να πάρει πολλά από τα μόρια
Όσο για τα 100αρια που πάντα υπήρχαν για να ξεχωρίζουν , νομίζω ότι φέτος θα είναι πολύ περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά . Αν η βαθμολόγηση δεν είναι αυστηρή τα αστέρια θα πάρουν 100 και οι πολύ καλοί 95
Ειδικά το 2Α είναι η άσκηση 3 από τις γενικές του σχολικού . Η επιτροπή στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους αδύνατους , άλλαξε λίγο την εκφώνηση ώστε να τους προϊδεάσει για την ευθεία αλλά ... Αρκετοί μαθητές μου έχουν γράψει τα περισσότερα ερωτήματα από τα θέματα 3 και 4 και έχουν χάσει από το 2Α ...
Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι το θέμα συνδέεται με την ύλη της
Β κατεύθυνσης . Όσοι λοιπόν ξεκινούν να διαβάζουν συστηματικά μόνο στη Γ είναι φυσικό να μην μπορούν να το αντιμετωπίσουν σωστά . Όλη τη χρονιά μιλάμε για Rolle , Θ.Μ.Τ οπότε το πρώτο που σκέφτονται είναι αυτά τα θεωρήματα .
Έτσι στο 4γ , 4δ ένας ψύχραιμος και με καλές γνώσεις παραγώγισης ολοκληρωμάτων μπορούσε να τα λύσει ή τουλάχιστον να πάρει πολλά από τα μόρια
Όσο για τα 100αρια που πάντα υπήρχαν για να ξεχωρίζουν , νομίζω ότι φέτος θα είναι πολύ περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά . Αν η βαθμολόγηση δεν είναι αυστηρή τα αστέρια θα πάρουν 100 και οι πολύ καλοί 95
Χρήστος Καρδάσης
- nkatsipis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Καλημέρα σε όλους!
Συμφωνώ και εγώ με την πρόταση για το κείμενο!
Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή συνέχεια και καλά αποτελέσματα!
Νικόλαος Κατσίπης
Συμφωνώ και εγώ με την πρόταση για το κείμενο!
Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή συνέχεια και καλά αποτελέσματα!
Νικόλαος Κατσίπης
- nsmavrogiannis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Συγχαρητήρια στα μέλη της επιτροπής των θεμάτων. Δεν γνωρίζω κανένα τους (και να γνώριζα δεν θα το έλεγα) αλλά νοερά τους σφίγγω το χέρι. Πέτυχαν κάτι που ομολογουμένως ήταν πολύ δύσκολο. Να μη βγουν οι μαθητές από τις αίθουσες με την πίκρα στο χείλι. Το έγραψε πρώτος και ο Θωμάς: 'Ολοι πήραν ανάλογα με την προσπάθεια τους και τις ικανότητες τους. Μα και βέβαια έχω αντιρρήσεις για κάποιες επιλογές των θεμάτων. Μα και βέβαια νομίζω ότι θα μπορούσαν να είναι αλλιώς προσανατολισμένα. Αντιρρήσεις που ουδόλως της θεωρώ δευτερεύουσες. Αλλά δεν είναι της ώρας. Εντάσσονται σε μία γενικότερη συζήτηση. Που μπορει να απασχολήσει και το mathematica. 'Ηδη απ΄ότι βλέπω ο Αποστόλης Παπαδογιαννάκης έκανε μια αρχή: viewtopic.php?f=6&t=1474. 'Ομως αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σημαντικό γεγονός: κάποιοι άνθρωποι παρά τις αντίξοες συνθήκες (πίεση χρόνου, έως συνωμοτική μυστικότητα, πίεση κοινής γνώμης, ανάγκη στάθμισης πολλών παραμέτρων) πέτυχαν να μην αδειάσουν τα παιδιά: να μην αποθαρρύνουν τους άριστους να μην πληγώσουν τους καλούς-μέτριους. 'Εχω αν όχι την βεβαιότητα αλλά την αίσθηση ότι όσοι μαθητές ασχολήθηκαν φέτος με τα Μαθηματικά το χάρηκαν. Αίσθηση που αποκόμισα από επικοινωνία με μαθητές μου. Που την επιβεβαίωσαν πολλοί συνάδελφοι. Και που ενισχύθηκε σήμερα κοιτώντας γραπτά για την δοκιμαστική βαθμολόγηση. Τα παιδιά έπαιζαν μπάλα! 'Αλλος πολύ άλλος λίγο. Ας χαρούμε μαζί με τους μαθητές μας ακόμη και αν δεν μας άρεσαν τα θέματα. 'Οπως χαρήκαμε η περισσότεροι μαζί με τον άλλο κόσμο όταν νίκησε η Εθνική μας και ας μη μας άρεσε η μπάλλα ή όταν νίκησε η Παπαρίζου στη Eurovision και ας ήταν άλλα τα μουσικά μας γούστα. Και ας αφήσουμε την πολιτικοκοινωνική γκρίνια, χάρισμα τους, σε κάτι αγέλαστους κατηφείς αρθρογράφους που πληρώνονται για τους κρωγμούς τους: να μας λένε ότι όλα είναι μαύρα.
Συγχαρητήρια και στους ανθρώπους του mathematica που παραμονές των εξετάσεων και όσο πλησίαζε η μέρα εξέτασης χαμήλωσαν τους τόνους και δεν παρασύρθηκαν από τον συρμό να αραδιάζουν SOSάρες που μόνο σύγχιση προκαλούν.
Εννοείται ότι αν προχωρήσει η πρόταση του Γιώργου Ρίζου η υπογραφή μου είναι δεδομένη.
Μαυρογιάννης
Συγχαρητήρια και στους ανθρώπους του mathematica που παραμονές των εξετάσεων και όσο πλησίαζε η μέρα εξέτασης χαμήλωσαν τους τόνους και δεν παρασύρθηκαν από τον συρμό να αραδιάζουν SOSάρες που μόνο σύγχιση προκαλούν.
Εννοείται ότι αν προχωρήσει η πρόταση του Γιώργου Ρίζου η υπογραφή μου είναι δεδομένη.
Μαυρογιάννης
Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Ηράκλειτος
Για όλους τους λόγους που αναφέρατε (με κάλυψε ιδιαίτερα ο Νίκος Μαυρογιάννης) συμφωνώ και επαυξάνω με την πρόταση του Γιώργου Ρίζου
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες