Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Α.Κυριακόπουλος » Τρί Μάιος 19, 2009 12:23 pm
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ: ΣΠΥΡΟΥ ΟΡΦΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΡΑΠΑΝΟΥ
•Αγαπητέ Σπύρο.
Καταρχήν δεν ήξερα ότι είσαι συνάδελφος. Θέλω να πιστέψεις ότι δεν είχα καμία πρόθεση να σε θίξω και χαίρομαι που αντιμετωπίζεις τα μαθηματικά με την πρέπουσα αυστηρότητα. Χαίρομαι επίσης, γιατί προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να έχω συμβάλει και εγώ αφού όπως γράφεις διαβάζεις το βιβλίο μου «Μαθηματική Λογική». Θέλω όμως να σου πω ότι εγώ δεν μίλησα για τα λάθη που υπάρχουν στα σχολικά βιβλία, ούτε ανακίνησα τέτοιο θέμα. Αυτό το έχω κάνει πολλές φορές σε άλλες χρονικές στιγμές. Θέλω επίσης να προσέξεις ότι ο μπούσουλας του μαθητή, όπως λες, δηλαδή το σχολικό βιβλίο , πουθενά δεν λέει ότι όταν μια ισότητα για άλλες συναρτήσεις ισχύει και για άλλες δεν ισχύει, μπορούμε να ρωτάμε αν είναι σωστή ή όχι. Εκείνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι η επιτροπή εξετάσεων δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ μιας πρότασης και ενός προαστιακού τύπου. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν κάνουμε καθόλου καλά όταν προσπαθούμε να τους δικαιολογήσουμε, γιατί έτσι δεν πρόκειται να διορθωθεί ποτέ και τίποτα στην παιδεία μας. Δεν μιλάω για σένα. Μιλάω γενικά.
Με εκτίμηση.
• Αγαπητέ Νίκο.
Σε θυμάμαι από τη Βέροια. Τι κάνεις; Πού είσαι τώρα;
Λοιπόν Νίκο. Διάβασε προσεκτικά όλα τα μηνύματα που έχω γράψει σχετικά με αυτό το θέμα και είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις. Δεν γράφουν ακόμα τα σχολικά βιβλία της Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης αυτά που γράφεις, αλλά σύντομα θα γράψουν και αυτά και άλλα χειρότερα αν δεν αντιδράσουμε.
Πρέπει να απαιτήσουμε εδώ και τώρα αξιολόγηση που έχει σαν συνέπεια την αξιοκρατία. Από εσάς τους νέους περιμένω να επαναστατήσετε εναντίον της δικτατορίας της μετριότητας.
Με αγάπη.
Σχόλιο. Έχω την εντύπωση ότι μερικοί δεν έχουν καταλάβει τι λέω. Λοιπόν, η ισότητα του θέματος 1Γα με: f(x)=x και g(x)=2x δεν είναι σωστή . Aλλά με f(x)=0 και g(x)=2x είναι σωστή( μπορούμε να βρούμε και άλλες πολλές τέτοιες συναρτήσεις, όπως εκείνες που προτείνει ο Xr.tsif στο μήνυμά του). Λοιπόν, έχει νόημα να ρωτάμε αν η ισότητα αυτή είναι σωστή ή όχι; Δεν προσβάλλει την κοινή μας λογική;
Αντώνης Κυριακόπουλος
•Ο έξυπνος παραδέχεται •Ο πονηρός δικαιολογείται •Ο βλάκας επιμένει