ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Συντονιστής: spyros

thanasis37

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thanasis37 » Κυρ Οκτ 31, 2010 1:02 am

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την αποχώρηση του κ.Κυριακόπουλου , αλλά επειδή το αντίστοιχο θέμα είναι κλειδωμένο θα το κάνω εδώ. Ειλικρινά ,χωρίς να ξέρω και χωρίς να έχω καμιά επαφή με τον κ.Κυριακόπουλο ,διαβάζοντας τη δήλωση αποχώρησης του , απογοητεύτηκα.Σκέφτηκα ότι για άλλη μια φορά επικράτησε το γνώρισμα της φυλής μας , δηλ. να τρωγόμαστε μεταξύ μας , και να μην μπορούμε να συνεργαστούμε , κλεισμένοι και παγιδευμένοι στον εγωισμό μας .
Είναι τόσο δύσκολο για σένα κ.Ωmega Man να παραδεχτής ότι ,έστω και τύποις και λόγω μαθηματικής αυστηρότητας , ο κ.Κυριακόπουλος έχει δίκιο ? Τι θα γινόταν δηλ. αν απλά έλεγες ότι ναι , δεν είναι σειρά αλλά άθροισμα ν όρων , δέχομαι την παρατήρηση και συνεχίζουμε...Αντί αυτού γράφεις <<εμένα τουλάχιστον με ενοχλούν αυτού του είδους οι σχολιασμοί σε λάθη, που θα μπορούσε να επισημάνει με π.μ. .>> , ενώ και στα υπόλοιπα σχόλιά σου υπάρχει μια υποβοσκουσα ειρωνεία και μια απαξίωση. Μα αν εγώ δημοσιεύσω ένα μαθηματικό κείμενο στο οποίο υπάρχει ένα -ασήμαντο, τυπικό-λάθος και μου το επισημάνεις στέλνοντας προσωπικό μήνυμα , θα καταλάβω το λάθος μόνο εγώ , κάποιος που δεν έχει τη δική σου μαθηματική ικανότητα και δεν μπορεί να διακρίνει το λάθος πως θα το καταλάβει ? .
Όσο για τον grigkost που είναι και διαχειριστής ας προβληματιστεί με το τρόπο που διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο ζήτημα ,γιατί αν αυτός οδηγεί σε αποχωρήσεις (και μάλιστα καταξιωμένων μαθηματικών και δασκάλων) οσονούπω θα έχει να διαχειριστεί μόνο τον εαυτό του.
Ευχαριστώ.

Ωmega Man

Re: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ωmega Man » Κυρ Οκτ 31, 2010 1:11 am

Καταρχήν ο Κυριακόπουλος παραιτήθηκε από μόνος του, δεν τον έδιωξε και δεν τον απαξίωσε κανένας. Διάβασε καλά την τελευταία δημοσίευση του Ν. Μαυρογιάννη και πες μου ποιος έχει δίκιο. Όχι και ο θύτης να το παίξει θύμα. Τέλος επειδή οι παρατηρήσεις τέτοιου τύπου αποθαρρύνουν νέους ανθρώπους από το να γράφουν, μήπως και τους ξεφύγει η παραμικρή λεπτομέρεια η οποία θα τους επισημανθεί με τόσο άσχημο τρόπο θα παραφράσω τον J. Robert Oppenheimer λέγοντας,

"I have become death , the destroyer of beauty and simplicity of mathematics".

What's wrong with a Greek in Hamburg?
nonlinear

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nonlinear » Κυρ Οκτ 31, 2010 1:40 am

thanasis37 έγραψε:Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για την αποχώρηση του κ.Κυριακόπουλου , αλλά επειδή το αντίστοιχο θέμα είναι κλειδωμένο θα το κάνω εδώ. Ειλικρινά ,χωρίς να ξέρω και χωρίς να έχω καμιά επαφή με τον κ.Κυριακόπουλο ,διαβάζοντας τη δήλωση αποχώρησης του , απογοητεύτηκα.Σκέφτηκα ότι για άλλη μια φορά επικράτησε το γνώρισμα της φυλής μας , δηλ. να τρωγόμαστε μεταξύ μας , και να μην μπορούμε να συνεργαστούμε , κλεισμένοι και παγιδευμένοι στον εγωισμό μας .
Είναι τόσο δύσκολο για σένα κ.Ωmega Man να παραδεχτής ότι ,έστω και τύποις και λόγω μαθηματικής αυστηρότητας , ο κ.Κυριακόπουλος έχει δίκιο ? Τι θα γινόταν δηλ. αν απλά έλεγες ότι ναι , δεν είναι σειρά αλλά άθροισμα ν όρων , δέχομαι την παρατήρηση και συνεχίζουμε...Αντί αυτού γράφεις <<εμένα τουλάχιστον με ενοχλούν αυτού του είδους οι σχολιασμοί σε λάθη, που θα μπορούσε να επισημάνει με π.μ. .>> , ενώ και στα υπόλοιπα σχόλιά σου υπάρχει μια υποβοσκουσα ειρωνεία και μια απαξίωση. Μα αν εγώ δημοσιεύσω ένα μαθηματικό κείμενο στο οποίο υπάρχει ένα -ασήμαντο, τυπικό-λάθος και μου το επισημάνεις στέλνοντας προσωπικό μήνυμα , θα καταλάβω το λάθος μόνο εγώ , κάποιος που δεν έχει τη δική σου μαθηματική ικανότητα και δεν μπορεί να διακρίνει το λάθος πως θα το καταλάβει ? .
Όσο για τον grigkost που είναι και διαχειριστής ας προβληματιστεί με το τρόπο που διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο ζήτημα ,γιατί αν αυτός οδηγεί σε αποχωρήσεις (και μάλιστα καταξιωμένων μαθηματικών και δασκάλων) οσονούπω θα έχει να διαχειριστεί μόνο τον εαυτό του.
Ευχαριστώ.
Θα συμφωνησω οτι η συμπεριφορα του OM (και οχι μονο ) ηταν απαξιωτικη για τον δασκαλο και θεωρω οτι η αποχωρηση ηταν επιβεβλημενη.Η απωλεια ειναι μεγαλη για ολους η τουλαχιστον για εμας που προσδοκουσαμε να κερδισουμε κατι απο την σοφια ενος ανθρωπου 70+ χρονων και συγγραφεα δεκαδων βιβλιων.

Άβαταρ μέλους
Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ραϊκόφτσαλης Θωμάς » Κυρ Οκτ 31, 2010 1:46 am

Γιώργο τα Μαθηματικά είναι πέρα και πάνω από συναισθηματισμούς και προσωπικές ευαισθησίες.
Όταν έκανα κάποιο λάθος και με διόρθωσε ο Αντώνης με το δικό του μοναδικό τρόπο, ούτε προσβλήθηκα, ούτε ντράπηκα, ούτε αποθαρρύνθηκα και βέβαια δεν έτρεξα να ζητήσω προστασία, αλλά φρόντισα να μάθω.
Και όταν ρώτησα τον γυιό μου για το θέμα αυτό (διδακτορικό στους χώρους Banachα) ξέρεις τι μου είπε:
Πατέρα πήγαινε να διαβάσεις. Μου φέρθηκε πολύ σκληρότερα από τον Αντώνη. Το γιατί, ψάξτο.

Αντώνη να είσαι πάντα καλά και ελπίζω σύντομα να είσαι κοντά μας.
Ξέρω ότι το μπορείς και το θέλεις. Έτσι μόνο θα δείξεις ότι οι άλλοι που θίγονται από τις παρεμβάσεις σου, είναι τουλάχιστον τόσο εγωϊστές όσο είσαι και εσύ.

Η γνώση μας κάνει περήφανους, η σοφία ταπεινούς.
Ωmega Man

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ωmega Man » Κυρ Οκτ 31, 2010 1:48 am

Ραϊκόφτσαλης Θωμάς έγραψε:Γιώργο τα Μαθηματικά είναι πέρα και πάνω από συναισθηματισμούς και προσωπικές ευαισθησίες.
Όταν έκανα κάποιο λάθος και με διόρθωσε ο Αντώνης με το δικό του μοναδικό τρόπο, ούτε προσβλήθηκα, ούτε ντράπηκα, ούτε αποθαρρύνθηκα και βέβαια δεν έτρεξα να ζητήσω προστασία, αλλά φρόντισα να μάθω.
Και όταν ρώτησα τον γυιό μου για το θέμα αυτό (διδακτορικό στους χώρους Banachα) ξέρεις τι μου είπε:
Πατέρα πήγαινε να διαβάσεις. Μου φέρθηκε πολύ σκληρότερα από τον Αντώνη. Το γιατί, ψάξτο.

Αντώνη να είσαι πάντα καλά και ελπίζω σύντομα να είσαι κοντά μας.
Ξέρω ότι το μπορείς και το θέλεις. Έτσι μόνο θα δείξεις ότι οι άλλοι που θίγονται από τις παρεμβάσεις σου, είναι τουλάχιστον τόσο εγωϊστές όσο είσαι και εσύ.

βέβαια δεν έτρεξα να ζητήσω προστασία

Από που ζήτησα προστασία;;;;;;;;;;;;; Αυτά που έγραψα τα έγραψα μόνος μου και επιτέλους είχε άδικο πως να το κάνουμε; Γιατί δεν είχε το θάρρος να το παραδεχτεί ;Θωμά σε έχω για σώφρονα άνθρωπο, πιστεύεις ότι συνωμότησα με τρίτους για να πω ευθέως αυτά που του είπα;

Άβαταρ μέλους
Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ραϊκόφτσαλης Θωμάς » Κυρ Οκτ 31, 2010 2:09 am

Όχι ρε Γιώργο, αλλά δεν μπορώ να ακούω και διάφορα άλλα για τον Αντώνη.
Ο Αντώνης αυτός ήταν, αυτός είναι και αυτός θα είναι, όπως βέβαια ο καθένας από εμάς.
Είναι απλά τα πράγματα. Ένα forum είμαστε μαθηματικών. Αλοίμονο αν δεν μπορούμε να πάρουμε την ουσία και μένουμε σε τύπους.

Σχόλιο:
Ξέρω ότι έχουν διαμαρτυρηθεί κάποιοι στους συντονιστές για τον τρόπο του Αντώνη (αυτό εννοούσα προστασία).
τελευταία επεξεργασία από Ραϊκόφτσαλης Θωμάς σε Κυρ Οκτ 31, 2010 2:15 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Ωmega Man

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ωmega Man » Κυρ Οκτ 31, 2010 2:11 am

Εγώ πάντως δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ σε κανέναν, με είχε ενοχλήσει πολλές φορές ο τρόπος του, δεν μίλησα 2-3 φορές και το έκανα με τα γνωστά αποτελέσματα. Το ότι παραιτήθηκε δεν μπορεί να χρεωθεί σε μένα αλλά μόνο στο ίδιο.

Πάντως Θωμά παραιτήθηκε και άλλο μέλος, δεν βλέπω να δίνεται ιδιαίτερη μνεία και σε αυτό , αναφέρομαι στον lonis. Και για τα παράπονα που λες στους διαχειριστές , μπορεί κάποιοι να μην θέλουν να μπουν δημόσια σε τέτοιους διαλόγους που θα μετατρέψουν ένα φόρουμ μαθηματικών σε χαράκωμα. Εγώ είμαι πιο "άγριος" τι να κάνουμε; Μόνο η Stavroulitsa μίλησε σωστά !!
τελευταία επεξεργασία από Ωmega Man σε Κυρ Οκτ 31, 2010 2:29 am, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Κοτρώνης Αναστάσιος
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κοτρώνης Αναστάσιος » Κυρ Οκτ 31, 2010 2:13 am

thanasis37 έγραψε:...έστω και τύποις και λόγω μαθηματικής αυστηρότητας , ο κ.Κυριακόπουλος έχει δίκιο ? ...δεν είναι σειρά αλλά άθροισμα ν όρων ...
Όχι. Επιμένω ότι αυτό το άθροισμα μπορεί να θεωρηθεί ως άπειρη σειρά. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο το αναμασάμε...Αν θέλεις, διάβασε το ποστ μου εδώ και αν διαφωνείς, επισήμανέ μου που βρίσκεις λάθος σε αυτό που γράφω..

Εσύ....; Θα γίνεις κανίβαλος....;
Άβαταρ μέλους
Ραϊκόφτσαλης Θωμάς
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ραϊκόφτσαλης Θωμάς » Κυρ Οκτ 31, 2010 2:31 am

Ωmega Man έγραψε:Εγώ πάντως δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ σε κανέναν, με είχε ενοχλήσει πολλές φορές ο τρόπος του, δεν μίλησα 2-3 φορές και το έκανα με τα γνωστά αποτελέσματα. Το ότι παραιτήθηκε δεν μπορεί να χρεωθεί σε μένα αλλά μόνο στο ίδιο.

Πάντως Θωμά παραιτήθηκε και άλλο μέλος, δεν βλέπω να γίνεται ιδιαίτερη μνεία και γιαυτό , αναφέρομαι στον lonis. Και για τα παράπονα που λες στους διαχειριστές , μπορεί κάποιοι να μην θέλουν να μπουν δημόσια σε τέτοιους διαλόγους που θα μετατρέψουν ένα φόρουμ μαθηματικών σε χαράκωμα. Μόνο η Stavroulitsa μίλησε σωστά !!

Κάπου η ευαισθησία μπερδεύτηκε με τον εγωισμό, χάθηκε η ψυχραιμία ήρθε η σύγκρουση συνεπικουρούμενη από την απόσταση και δυο από τα σημαντικότερα μέλη μας αισθάνθηκαν την υποχρέωση να υποβάλουν παραίτηση.
Προσωπικά έχω μιλήσει και με τους δυο πολλές ώρες στο τηλέφωνο, σήμερα, αλλά είναι δέσμιοι της απόφασής τους, με την οποία διαφωνώ κάθετα, και είμαι πολύ στεναχωρημένος.
Βλέπεις ο ένας φίλος ο άλλος δάσκαλος.
Ελπίζω και εύχομαι γρήγορα να είναι πάλι κοντά μας. Η αγκαλια του mathematica είναι μεγάλη και τους χωράει όλους.
Να είσαι καλά και με λιγότερο (νεανικό) θυμό, κάνει καλό.
Γιώργο μου έχουμε τόσα άλλα προβλήματα που αυτά είναι ...., αλήθεια τι είναι;

Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Κυρ Οκτ 31, 2010 2:46 am

Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν

Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν

Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν

Απορώ γιατί Ορισμένοι γνωρίζοντας ότι αυτή την στιγμή ο Αντώνης δεν Μπορεί ο ίδιος να απαντήσει, επαναφέρουν το θέμα πετώντας σπόντες και αναγκάζοντας σε άμυνα αυτά τα νεα! νεα! νεα! παιδιά (αυτή είναι η νιότη τι να κάνουμε, εκτός και άν γεννηθήκαμε γέροι) να απαντούν.
Αφήστε λίγο ο χρόνος να κάνει αυτό που ξέρει καλλίτερα από όλους μας.
Ξέρετε φίλοι υπάρχουν και τα Μαθηματικά

** Οσοι αγαπούν πραγματικά προφυλάσσουν Δεν εκθέτουν.
** Λάβατε υπ' όψην ότι ο Αντώνης θα είναι από τους κύριους ομιλητές στο συνέδριο; Ψηλά γράμματα ε;

Σωτήρης Ε. Λουρίδας

S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
Άβαταρ μέλους
gbaloglou
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gbaloglou » Κυρ Οκτ 31, 2010 3:16 am

Ραϊκόφτσαλης Θωμάς έγραψε:Όχι ρε Γιώργο, αλλά δεν μπορώ να ακούω και διάφορα άλλα για τον Αντώνη.
Ο Αντώνης αυτός ήταν, αυτός είναι και αυτός θα είναι, όπως βέβαια ο καθένας από εμάς.
Είναι απλά τα πράγματα. Ένα forum είμαστε μαθηματικών. Αλοίμονο αν δεν μπορούμε να πάρουμε την ουσία και μένουμε σε τύπους.
Ναι, και κάποιες από τις επαναλαμβανόμενες επισημάνσεις του θα μπορούσαν να είχαν αγνοηθεί από τους ενοχλούμενους. (Ακούω ότι σε συνέδρια ο αγαπητός κατά τα άλλα Αντώνης έχει διακόψει ομιλητές ροκανίζοντας τον χρόνο τους: κάτι τέτοιο θα με ενοχλούσε, οι παρατηρήσεις του εδώ στο :logo: δεν νομίζω -- και, με την ευκαιρία, δεν υπάρχει λόγος να είμαστε τόσο εύθικτοι και να περιμένουμε τις όποιες διορθώσεις και παρατηρήσεις με προσωπικά μηνύματα!)

[Επί της ουσίας, θα απέφευγα και εγώ την χρήση του όρου "σειρά" για πεπερασμένο άθροισμα, αλλά επίσης δεν θα έμπαινα στον κόπο να διορθώσω όποιον υπέπεσε στο φοβερό αυτό πταίσμα :) Στο ισοδυναμοσυνεπαγωγιακό θέμα πιστεύω ότι είναι καλό να επισημαίνουμε σε ποιά βήματα υπάρχει (έστω και χωρίς να απαιτείται) ισοδυναμία, και σε ποιά υπάρχει μόνον συνεπαγωγή: ο Αντώνης υποστηρίζει, όχι χωρίς επιχειρήματα, την αντίθετη άποψη -- ας πούμε ότι πρόκειται για δυο διαφορετικές τεχνοτροπίες...]

Γιώργος Μπαλόγλου

Γιώργος Μπαλόγλου -- κρυσταλλογράφω άρα υπάρχω

Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
Άβαταρ μέλους
grigkost
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από grigkost » Κυρ Οκτ 31, 2010 9:32 am

thanasis37 έγραψε:Όσο για τον grigkost που είναι και διαχειριστής ας προβληματιστεί με το τρόπο που διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο ζήτημα ,γιατί αν αυτός οδηγεί σε αποχωρήσεις (και μάλιστα καταξιωμένων μαθηματικών και δασκάλων) οσονούπω θα έχει να διαχειριστεί μόνο τον εαυτό του.
Ευχαριστώ.
Αγαπητέ thanasis37

μπορεί νά χρησιμοποιώ σάν username τό grigkost ( έχει τήν ιστορία του) αλλά τό σημαντικό είναι ότι τίς θέσεις μου καί τίς γνώμες μου τίς υπογράφω.
Άν θέλεις νά νά απαντήσω στά γραφόμενά σου -τά οποία είναι γνώμες επί προσωπικού δέν είναι λύσεις ασκήσεων!- θά πρέπει πρώτα νά τά υπογράψεις.

{\color{dred}\Gamma\!\rho\,{\rm{H}}\gamma\varnothing\varrho{\mathscr{H}}\varsigma \ {\mathbb{K}}\,\Omega\sum{\rm{t}}{\mathscr{A}}\,{\mathbb{K}}\!\odot\varsigma
Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Κυρ Οκτ 31, 2010 10:04 am

Έγραψα σε ένα άλλο θέμα (που το σβήνω από 'κει δεν έχει νόημα):
Μάκης Χατζόπουλος έγραψε:Θέλω να δηλώσω ρητά και ξεκάθαρα, ότι ένας από τους λόγους που είμαι παρών στο mathematica είναι ο Αντώνης Κυριακόπουλος.

Με στεναχωρεί πολύ η δήλωση της αποχώρησής του, όπως και του Λεωνίδα.

Το mathematica μόνο να χάσει έχει από αυτές τις αποχωρήσεις, το mathematica μας χρειάζεται όλους!

Πρέπει από τον καθένα να κρατάμε τα θετικά και τότε ο χώρος μας, το μαθηματικό μας στέκι, μόνο καλά θα έχει να μας προσφέρει...

Σας περιμένω ξανά στις θέσεις σας, αν δεν θέλετε να υπάρχει αναστάτωση σε ένα χώρο που τόσο αγαπάτε (και το έχετε αποδείξει, μάλλον με ισοδυναμίες!!)
Με τα νέα δεδομένα και συζητήσεις έχω να συμπληρώσω τα εξής, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Θωμά, ο Αντώνης δεν άλλαξε, αντίθετα εμείς αρχίσαμε να γινόμαστε πιο εύθικτοι με τα σχόλια και την συνήθη συμπεριφορά του... Και όχι μόνο δεν τα δεχόμαστε, αλλά χρησιμοποιούμε και αιχμηρά σχόλια όπως "εξυπνάκιας" που νομίζω ότι ήταν μια ατυχή έκφραση, που δυστυχώς προκαλεί όποιον την διαβάζει, αφού αναφέρεται σε ένα κύριο και καταξιωμένο άτομο στον χώρο του.

Το να επισημαίνει κάποιος τα λάθη μας (όταν υπάρχουν ή πιστεύει ότι υπάρχουν) και να είναι πιο αυστηρός στο χαλαρό τρόπο που παρουσιάζονται κάποια κείμενα σε ένα forum το θεωρούμε κακό; Υπερβολικό; Ιδιόρρυθμο και γραφικό; Άρα να τον διώξουμε; Να τον μειώσουμε; Δεν είναι θετικό που υπάρχει ένα μωσαϊκό γνώσεων και συμπεριφορών; Το mathematica αυτό που κάνει τόσο καιρό και το κάνει πολύ καλά είναι να συνθέτει όλες τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, να υπάρχει μια πρόοδο στα Μαθηματικά, γιατί τώρα να το αλλάξουμε; Φαντάζεστε εδώ μέσα να υπάρχουν μόνο Βασίληδες ή Θωμάδες, ή Αντώνηδες ή Χατζόπουλους ή Νίκους κτλ; Δεν θα υπήρχε μονομέρεια; Λάθη; Που θα ήταν η προσφορά και η αποδοχή; Ο πλουραλισμός των απόψεων;

Εγώ βρίσκομαι εδώ μέσα εκτός των άλλων και για τις απόψεις του Αναστάση, του Γιώργου, του Αντώνη και των λοιπών, γιατί μου την στερείτε και την λογοκρίνετε; Επίσης ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου, δίνοντας την ευκαιρία και σε άτομα άγνωστα προς εμάς (στον χώρο του :logo: και ανυπόγραφα), να μας κρίνουν!

Ελπίζω να μην σας κούρασα, αλλά θέλω όσο γίνεται να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να προχωρήσουμε στην καθημερινότητα του mathematica που τόσο αγαπάμε… και όσο για το θέμα με την «Σειρά ή άθροισμα» δεν θα συμμετέχω γιατί τελικά δεν ήταν αυτό το θέμα μας.
τελευταία επεξεργασία από Μάκης Χατζόπουλος σε Κυρ Οκτ 31, 2010 10:12 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
alkinoos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alkinoos » Κυρ Οκτ 31, 2010 10:11 am

gbaloglou έγραψε:
Ραϊκόφτσαλης Θωμάς έγραψε:Όχι ρε Γιώργο, αλλά δεν μπορώ να ακούω και διάφορα άλλα για τον Αντώνη.
Ναι, και κάποιες από τις επαναλαμβανόμενες επισημάνσεις του θα μπορούσαν να είχαν αγνοηθεί από τους ενοχλούμενους. (Ακούω ότι σε συνέδρια ο αγαπητός κατά τα άλλα Αντώνης έχει διακόψει ομιλητές ροκανίζοντας τον χρόνο τους: κάτι τέτοιο θα με ενοχλούσε, οι παρατηρήσεις του εδώ στο :logo: δεν νομίζω -- και, με την ευκαιρία, δεν υπάρχει λόγος να είμαστε τόσο εύθικτοι και να περιμένουμε τις όποιες διορθώσεις και παρατηρήσεις με προσωπικά μηνύματα!)

[Επί της ουσίας, θα απέφευγα και εγώ την χρήση του όρου "σειρά" για πεπερασμένο άθροισμα, αλλά επίσης δεν θα έμπαινα στον κόπο να διορθώσω όποιον υπέπεσε στο φοβερό αυτό πταίσμα :) Στο ισοδυναμοσυνεπαγωγιακό θέμα πιστεύω ότι είναι καλό να επισημαίνουμε σε ποιά βήματα υπάρχει (έστω και χωρίς να απαιτείται) ισοδυναμία, και σε ποιά υπάρχει μόνον συνεπαγωγή: ο Αντώνης υποστηρίζει, όχι χωρίς επιχειρήματα, την αντίθετη άποψη -- ας πούμε ότι πρόκειται για δυο διαφορετικές τεχνοτροπίες...]

Γιώργος Μπαλόγλου
Κύριε Μπαλόγλου.
Το θεωρείται σωστό να προσβάλλεται συνάδελφο (… ροκανίζοντας το χρόνο..) όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να σας απαντήσει και το χειρότερο για σας, όταν δεν έχετε ιδίαν αντίληψη αλλά το έχετε ακούσει!!! Τι να πει κανένας.

Άβαταρ μέλους
Χρήστος Λαζαρίδης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χρήστος Λαζαρίδης » Κυρ Οκτ 31, 2010 10:16 am

Αν και αποφεύγω να παρεμβαίνω σε παρόμοια θέματα, μου είναι αδύνατον να μείνω αμέτοχος.
Δεν συμφωνώ με τις παραιτήσεις των Αντώνη και Λεωνίδα.
Τέτοια ευθυξία κύριοι! Δεν σας είπαμε και προδότες του Έθνους!
Κανείς δεν τόλμησε να αμφισβητήσει την επιστημονική σας αρτιότητα. Πως θα μπορούσε άλλωστε αφού την υπερασπίζεστε τόσα καλά;
Μερικά αρνητικά σχόλια αρκεί να σας οδηγήσουν σε παραίτηση;
Ο χώρος είναι σαφές ότι πηγαίνει πολύ καλά. Οι απαντήσεις των μελών, θετικές και αρνητικές,δείχνουν ότι σας έχει ανάγκη.
Δεν ξέρω αν γνωρίζεστε μεταξύ σας και δεν εννοώ γνωριμία από τις δημοσιεύσεις σας. Αν συνέβαινε αυτό είμαι σίγουρος ότι θα βλέπατε τα πράγματα διαφορετικά.
Θεωρώ τις παραιτήσεις σας εγωιστικές και παρακαλώ να ανακαλέσετε.

Φιλικά Χρήστος

Ο ηλίθιος είναι αήττητος
Άβαταρ μέλους
polysot
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από polysot » Κυρ Οκτ 31, 2010 12:15 pm

Αν και αντίστοιχο θέμα μου - που ξέφευγε από τα μαθηματικά - είχε διαγραφεί κάποτε και είχα εκνευριστεί με αυτό γιατί ένιωθα ότι μου στερούνταν το δικαίωμα να εκφράσω ευπρεπώς την άποψή μου έκρινα τότε ότι είχα περισσότερα να κερδίσω μένοντας παρά φεύγοντας!

Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι, όσον αφορά στα μαθηματικά, οφείλουμε να είμαστε ανεκτικοί σε σχόλια επί της εγκυρότητάς των γραφομένων μας ή όχι, όταν μάλιστα αυτά διαβάζονται και από μη συναδέλφους ή μαθητές μας. Αν δε συμφωνούμε με τις παρατηρήσεις είτε μπορούμε να εκθέτουμε τις αντιρρήσεις μας, είτε μπορούμε να αγνοούμε τις υποδείξεις. Οι διαχειριστές απ' όσο έχω καταλάβει επεμβαίνουν όπου θεωρούν ότι θίγεται κάποιος και δεν τηρείται ο κανονισμός. Εξάλλου νομίζω ότι ο κανονισμός δεν απαγορεύει δημόσια σχόλια σε δημοσιεύσεις άλλων που είναι βέβαια εντός των πλαισίων της ευπρέπειας ! Επίσης ΟΛΟΙ μας κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε από αυτά. Το καλός μαθηματικός δε θα φανεί ή θα πληγεί από λίγες δημοσιεύσεις για κάποια - σχολικά ως επί το πλείστον - μαθηματικά.

Σωτήρης Δ. Χασάπης

Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Άβαταρ μέλους
gbaloglou
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gbaloglou » Κυρ Οκτ 31, 2010 1:11 pm

alkinoos έγραψε:
gbaloglou έγραψε:

Γιώργος Μπαλόγλου
Κύριε Μπαλόγλου.
Το θεωρείται σωστό να προσβάλλεται συνάδελφο (… ροκανίζοντας το χρόνο..) όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να σας απαντήσει και το χειρότερο για σας, όταν δεν έχετε ιδίαν αντίληψη αλλά το έχετε ακούσει!!! Τι να πει κανένας.
Το "άκουσα" σήμαινε ότι το διάβασα εδώ στο :logo: , γραμμένο από μέλος ή μέλη μη διακείμενα συμπαθώς προς τον Αντώνη: βασικά ήθελα να πω ότι το κάθε μέλος του :logo: πρέπει να κρίνεται από την συμπεριφορά του εδώ, και όχι από συμβάντα εκτός :logo: (και ότι η εντός :logo: πολιτεία του διακεκριμένου μέλους Αντώνη Κυριακόπουλου εμένα προσωπικά δεν μου δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις, κάθε άλλο).

Ανεξάρτητα τώρα από πρόσωπα και συμβάντα, η διακοπή ενός ομιλητή (και μάλιστα σε σύντομη ομιλία των 10 ή 20 λεπτών) όχι με απλή, διευκρινιστική, 'στιγμιαία' ερώτηση αλλά με λογίδριο είναι για μένα απαράδεκτη (και η έκφραση "ροκανίζοντας τον χρόνο" μάλλον επιεικής). Αν το συμπέρασμα που βγαίνει απ' όσα έγραψα είναι ότι κατηγορώ ΕΓΩ τον κ. Κυριακόπουλο για κάτι τέτοιο, τότε προφανώς οφείλω δημόσια απολογία και διευκρίνηση ότι εγώ προσωπικά δεν ήμουν ποτέ μάρτυρας τέτοιου επεισοδίου.(Επαναλαμβάνω, αυτό το έγραψε άλλος εδώ (ή σε άλλο νήμα, αυτές τις μέρες πάντως), δικαιολογώντας ας πούμε το μέγεθος της αντίδρασης (του) στις παρατηρήσεις του Αντώνη, ένα μέγεθος που προσπαθώ και εγώ να κατανοήσω.)

Γιώργος Μπαλόγλου

Γιώργος Μπαλόγλου -- κρυσταλλογράφω άρα υπάρχω

Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
Άβαταρ μέλους
matha
Γενικός Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από matha » Κυρ Οκτ 31, 2010 2:48 pm

Αγαπητά μέλη του :logo: .

Ίσως λόγω του χαρακτήρα μου, έχω πια αγανακτήσει με αυτή τη κατάσταση. Θα ήθελα να εκθέσω πως μου φαίνονται όλα αυτά. Μπαίνοντας στο mathematica, πριν λίγους μήνες, δε γνώριζα προσωπικά απολύτως κανέναν από τα ενεργά μέλη του. Ίσως εξ ακοής, τους κ. Λουρίδα, Στεργίου, Λάμπρου.
Λοιπόν, επειδή δε μου αρέσει να διυλίζω τον κώνωπα, στην πορεία διαπίστωσα την εξής κατάσταση: Ότι υπάρχει ο κ. Αντώνης Κυριακόπουλος, ο Δάσκαλος, ο συγγραφέας δεκάδων μαθηματικών βιβλίων, με το προσωπικό του ύφος (sic) (λες και οι υπόλοιποι δανειζόμαστε ύφος από τον γείτονα), με την εμπειρία δεκαετιών κτλ. κτλ.

Περιέργως όμως κανείς από τους ''αυλικούς'' του, είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι αυτοί, αδυνατούν να διακρίνουν ένα ''προσόν'' ξεκάθαρο σε όποιον κάνει τον κόπο να διαβάσει αρκετές δημοσιεύσεις τού. Και αυτό είναι η αγένεια στο ύφος. Για μένα τουλάχιστον αυτή είναι προφανής. Μου φάνηκε ότι ήταν ο μόνος (επώνυμα, από ανώνυμους, ουκ έστιν αριθμός) που είχε καταντήσει κλισέ εκφράσεις του τύπου : θα μου επιτρέψεις να σου πω .... ότι είναι ανάξια σχολιασμού. και ότι και να γράψεις δε θα σου απαντήσω.

Κατάλαβα στην πορεία, ότι αυτό το ύφος αποθάρρυνε κάποιους από το να συμμετέχουν στο :logo: , και αυτό με λυπεί.
Αλλά το θεωρώ και φυσιολογικό. Όταν π.χ. κάποιοι σου εξηγούν γιατι δεν είναι λάθος να αποκαλέσεις ένα πεπερασμένο άθροισμα, σειρά, και ο κ. Μαυρογιάννης παραθέτει αποσπάσματα από έγκριτα βιβλία που συνηγορούν σε αυτό, και εσύ εξακολουθείς να λες τα δικά σου, κάτι μάλλον δεν πάει καλά.

Τέλος.

Υ.Γ. Θα μου επιτρέψετε, να μην επανέλθω, ό,τι και να γράψετε, γιατί θα είναι πιθανότατα ανάξια σχολιασμού.

Μάγκος Θάνος
nonlinear

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nonlinear » Κυρ Οκτ 31, 2010 4:48 pm

Το μήνυμα διαγράφτηκε σε εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας του mathematica που αναφέρουν:

Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει την ανωνυμία δεν πρέπει να κάνετε κατάχρησή της. Ειδικότερα να αποφεύγετε να ασκείτε έντονη κριτική για μη καθαρά μαθηματικά ζητήματα σε μέλη που επιλέγουν την επωνυμία και αναλαμβάνουν την ευθύνη όσων γράφουν.
τελευταία επεξεργασία από Γενικοί Συντονιστές σε Κυρ Οκτ 31, 2010 5:29 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Λόγος: Διαγραφή μηνύματος

Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Κυρ Οκτ 31, 2010 5:57 pm

Θάνο ένιωσες καλύτερα για αυτά που είπες σε ένα συνάδελφό σου, σε ένα άτομο με τα διπλάσια χρόνια από σένα;

Μίλησε για αυλικούς, μίλησες για αγένεια, μίλησες για ύφος, τι από αυτά δεν είχες στο στο μήνυμά σου;

Θεωρώ όποια άποψη και αν έχεις για κάποιον, δεν είναι ευγενικό να εκφράζεσαι έτσι, δεν σε τιμάει και δεν τιμάει τον χώρο μας να ακούγονται τέτοιοι αφορισμοί, απορώ γιατί δεν διαγράφονται τέτοια μηνύματα...

Αν τώρα η συμπεριφορά ενός μέλους αποθάρρυνε κάποιους να συμμετέχουν θα έπρεπε να είχα κατά νου ότι είμαστε σε μια κοινωνία και η πολυφωνία είναι γνώρισμά μας, δηλ. σε ανάλογη περίπτωση, δεν θα πάνε επίσκεψη σε ένα σπίτι γιατί υπάρχει κάποιος που διαφωνούν; Δεν διδάξουν σε κάποιο σχολείο γιατί θα υπάρχει ένα συνάδελφος (εντός ή εκτός σχολείου) που θα είναι σκληρός με τις κριτικές του;

Όποιος γνωρίζει τι λέει και τι υποστηρίζει δεν φοβάται καμία κριτική ( υπόψιν ο Αντώνης μου έχει κάνει και εμένα κριτικές, μία από αυτές ήταν σε ένα όμορφο φυλλάδιο της Άλγεβρας, που μέσα στις τόσες σελίδες, σχολίασε τον συμβολισμό του συνεπάγεται που έβαζα την λέξη "τότε" πάνω από αυτό, αν δείτε την στιχομυθία θα καταλάβετε για το τι αναφέρομαι, παρόλα αυτά έγινε μια ανταλλαγή απόψεων και εκεί έκλεισε το θέμα)

Ο Αντώνης μπορεί να επαναλαμβάνεται σε κάποια πράγματα αλλά δεν είναι ειρωνικός ή προκλητικός, αυτή είναι η άποψη μου και έτσι το λαμβάνω εγώ που τον έχω γνωρίσει από κοντά, ίσως η εικόνα που λαμβάνετε μέσω υπολογιστή μπορεί να είναι αλλοιωμένη (συμφωνώ με τον Χρήστο Λαζαρίδη)

Θάνο ειλικρινά έχω καλή άποψη για σένα, αλλά μου φάνηκαν πολύ σκληρά αυτά που είπες ...

(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης