νεα υλη

Συντονιστής: spyros

futzia

νεα υλη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από futzia » Παρ Μάιος 28, 2010 2:56 pm

μηπως γνωριζει καποιος τι θα αφαιρεθει απο την υλη των μαθηματικων κατευθυνσης γ λυκειου ενιαιου?
οχι εικασιες <<θα βγουν οι μιγαδικοι ,τα ολοκληρωματα>>!!! αν ξερει πραγματικα καποιος.
ευχαριστω.

Άβαταρ μέλους
mathxl
Επικοινωνία:

Re: νεα υλη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mathxl » Παρ Μάιος 28, 2010 3:00 pm

Χεχε, δεν γνωρίζει κανείς για την ώρα. ίσως δεν θα μάθουμε, μέχρι τον Σεπτέμβριο :mrgreen:

Αν είσαι φροντιστής ή μαθητής, σου προτείνω να ξεκινήσεις από την ανάλυση και στην πορεία (με την έναρξη σχολικής χρονιάς) κοιτάς και τους μιγαδικούς (αν είναι μέσα)
Καλό μεσημέρι

Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος

Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Άβαταρ μέλους
A.Spyridakis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από A.Spyridakis » Παρ Μάιος 28, 2010 4:27 pm

Αυτό που διάβασα εγώ παιδιά (εδώ) είναι ότι "Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε και επισήμως την φημολογούμενη μείωση της διδακτέας ύλης από τη πέμπτη δημοτικού έως και την πρώτη λυκείου"...

futzia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από futzia » Παρ Μάιος 28, 2010 4:51 pm

Άβαταρ μέλους
polysot
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από polysot » Παρ Μάιος 28, 2010 7:09 pm

Παρακολούθησε το φόρουμ, βλέπε και εδώ : http://mathematica.gr/forum/viewtopic.p ... 5&start=20
Λογικά αν βγει κάτι έγκαιρο θα μαθευτεί...
Σιγά γιατί τέτοια καούρα να μάθεις από τώρα καλέ???

Σωτήρης Δ. Χασάπης

Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Άβαταρ μέλους
Μιχάλης Μάγκος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μιχάλης Μάγκος » Σάβ Μάιος 29, 2010 11:00 am

Συνάδερφοι δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά μειώνεται η ύλη στα θετικά μαθήματα δραματικά !
Όπως μου είπε ένας συνάδερφος: " Μην αφήσουμε τα παιδιά να σκέφτονται! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ !!!! ''

Μιχάλης
xr.tsif
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xr.tsif » Σάβ Μάιος 29, 2010 11:22 am

Όταν αρχίζουν να ευημερούν τα ποσοστά ...........................................................
δουλειές του ποδαριού
στο κενό, καθένας συμπληρώνει ότι θέλει
Χρήστος

Γιατί πάντα αριθμόν έχοντι. Άνευ τούτου ουδέν νοητόν και γνωστόν.
Άβαταρ μέλους
polysot
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από polysot » Σάβ Μάιος 29, 2010 12:59 pm

Γενικώς προσπαθούν όλοι να δημιουργήσουν "κενά" χρήστο...

Σωτήρης Δ. Χασάπης

Ζήσε τα μαθηματικά σου!
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
Άβαταρ μέλους
Μιχάλης Μάγκος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μιχάλης Μάγκος » Σάβ Μάιος 29, 2010 2:59 pm

Όταν θα μας ανακοινώσουν αναλυτικά τα κομμάτια της ύλης των Μαθηματικών που ''κόβονται'' , καλό θα είναι να μας αναλύσουν και τον εκπαιδευτικό στόχο τους.
Οι ''εκπτώσεις'' στην ύλη που παρακολουθούμε τα τελευταία 15 χρόνια έδειξαν (με τα αποτελέσματα) ότι δε γεμίζουν τα μυαλά των παιδιών μας !
Έχω την αίσθηση ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί σκέφτηκαν σαν πολιτικοί!
Κάποιοι λοιπόν δε θέλουν τα παιδιά μας να ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ!

Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
Μάκης Χατζόπουλος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μάκης Χατζόπουλος » Κυρ Μάιος 30, 2010 1:52 am

Προτείνω να μην αρχίσουμε τις αντιδράσεις και την μουρμούρα χωρίς να έχουμε όλα τα δεδομένα, μην ξεχνάμε ότι η μεγάλη ύλη είναι τροχοπέδη στην εκπαίδευσή μας, είναι δεκτό ότι με καμία μείωση της ύλης δεν ήλθε η γνώση, αλλά και ένα ευέλικτο πρόγραμμα με μια θεσμοθετημένη απόφαση για μείωση των κεφαλαίων, που έτσι και αλλιώς δεν διδάσκονται, θα βοηθούσε το διδακτικό έργο μας, που είναι απαίτηση πολλών ετών!!

Το περίεργο και αξιοσημείωτο είναι αυτό που επισήμανε πολύ εύστοχα ο Γιώργος, πως δίνουν τα ποσοστά μείωσης της ύλης χωρίς να δώσουν ποια είναι η νέα ύλη;;

Δηλαδή αξιολόγησαν την ύλη από το πλήθος των σελίδων;

Αυτό δεν δείχνει άγνοια και απουσία παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής γνώσης;

Μετράνε την ύλη με σελίδες, την γνώση με νούμερα, τις έννοιες και τα θεωρήματα με ποσοστά; Δεν έχουν καταλάβει ότι στα μαθηματικά μπορείς να αφαιρείς πχ. ένα Θεώρημα και στην ουσία να καταργείς το μισό βιβλίο, ενώ αφαιρώντας κάποια κατάλληλα θεωρήματα να μην έχεις κανένα πρόβλημα;; Άρα τι μου λέει εμένα ότι έβγαλαν 3 Θεωρήματα, 5 ορισμούς, 7 εφαρμογές; Και πρέπει να χαρώ, να προβληματιστώ; Γι αυτό σας λέω, είναι πρόωρα να σχολιάζουμε, καθίστε να δούμε τι ακριβώς έχει αφαιρεθεί και έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας να συζητήσουμε...

Πάντως τα ποσοστά και τα άλλα που ανακοινώνονται από την Υπουργό είναι μάρκετινγκ, επικοινωνιακοί λόγοι για να κερδίσει εύνοια και προβολή, ηχούν πολύ όμορφα όλα αυτά στα αυτιά των γονιών!

Υ.Γ: Είμαι εκτός θέματος κύριοι Συντονιστές;; Ενημερώστε με και το σβήνω άμεσα...

(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Μιχάλης Μάγκος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μιχάλης Μάγκος » Κυρ Μάιος 30, 2010 10:36 am

Φίλε Μάκη συμφωνούμε.
Πάντως προβληματισμός είναι και όχι μουρμούρα.
Σίγουρα είναι θέμα για συζήτηση.
Όπως σωστά είπατε εσύ και ο Γιώργος ο τρόπος που ανακοινώθηκε (ποσοστά μείωσης!) δείχνει και τον τρόπο σκέψης ορισμένων.
Όταν (δεν ξέρουμε πότε!) ανακοινώσουν ποια κομμάτια της ύλης ''κόβονται'' (από το Δημοτικό μέχρι την Γ΄ Λυκείου) τότε ο προβληματισμός μας μάλλον θα γίνει εντονότερος (θυμηθείτε τι συνέβη με τη Χημεία στο παρελθόν).

Μιχάλης
nikos_aggo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikos_aggo » Κυρ Μάιος 30, 2010 12:16 pm

Συνάδελφοι,
αναμφίβολα οι μαθητές της χώρας μας είναι οι πιό σκληρά εργαζόμενοι σε αυτή. Κατα συνέπεια η ανάγκη για μια μείωση του φόρτου εργασίας αυτών είναι επιτακτική (τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου άποψη).
Ωστόσο, εγω αυτό που έχω δεί όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι δεν υπάρχει ένας μακροπρόθεσμος στόχος για την παιδεία που θέλουμε οι νέοι να έχουν.
Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι η μείωση της ύλης σε ποσοστά και σελίδες είναι κάτι ανόητο αν δεν υπάρχει σχεδιασμός για τα κομμάτια που πραγματικά αξίζει ένας μαθητής να διδαχθεί και να μελετήσει.
Αυτό που εγώ δες μπορώ να καταλάβω είναι το εξής:
1. Πως αυτά τα παιδιά θα μπαίνουν στο πανεπιστήμιο και ακόμα περισσότερο πως θα βγαίνουν.
2. Γιατι η μείωση της ύλης αναφέρεται μόνο στα θετικά μαθήματα και όσον αφορά τα φιλολογικά προβλέπεται (έστω και στοιχειώδης) αύξηση των ωρών διδασκαλίας.
3. Μήπως είναι λίγο αντίφαση που σε μία εποχή στην οποία η τεχνολογία αυξάνεται ραγδαία να θέλουμε μείωση της γνώσης των θετικών μαθημάτων;
4. Μήπως σε αυτή τη χώρα κάνουμε συνεχόμενα σπασμοδικές κινήσεις χωρίς να σκεφτόμαστε το επόμενο βήμα;

Άβαταρ μέλους
polysot
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από polysot » Κυρ Μάιος 30, 2010 2:40 pm

nikos_aggo έγραψε:Συνάδελφοι,
αναμφίβολα οι μαθητές της χώρας μας είναι οι πιό σκληρά εργαζόμενοι σε αυτή. Κατα συνέπεια η ανάγκη για μια μείωση του φόρτου εργασίας αυτών είναι επιτακτική (τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου άποψη).
Ωστόσο, εγω αυτό που έχω δεί όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι δεν υπάρχει ένας μακροπρόθεσμος στόχος για την παιδεία που θέλουμε οι νέοι να έχουν.
Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι η μείωση της ύλης σε ποσοστά και σελίδες είναι κάτι ανόητο αν δεν υπάρχει σχεδιασμός για τα κομμάτια που πραγματικά αξίζει ένας μαθητής να διδαχθεί και να μελετήσει.
Αυτό που εγώ δες μπορώ να καταλάβω είναι το εξής:
1. Πως αυτά τα παιδιά θα μπαίνουν στο πανεπιστήμιο και ακόμα περισσότερο πως θα βγαίνουν.
2. Γιατι η μείωση της ύλης αναφέρεται μόνο στα θετικά μαθήματα και όσον αφορά τα φιλολογικά προβλέπεται (έστω και στοιχειώδης) αύξηση των ωρών διδασκαλίας.
3. Μήπως είναι λίγο αντίφαση που σε μία εποχή στην οποία η τεχνολογία αυξάνεται ραγδαία να θέλουμε μείωση της γνώσης των θετικών μαθημάτων;
4. Μήπως σε αυτή τη χώρα κάνουμε συνεχόμενα σπασμωδικές κινήσεις χωρίς να σκεφτόμαστε το επόμενο βήμα;
Συνάδελφε, θα μου επιτρέψεις να επισημάνω - σύμφωνα με τη δική μου γνώμη βέβαια - ότι οι μαθητές είναι οι σκληρότερα εργαζόμενοι γιατί κάνουν ένα κάρο μπούρδες, που αποτελούν μόνον πληροφορίες και που δεν τους ωθούν ούτε στο να σκέφτονται, ούτε στο να μάθουν πώς να ψάχνουν, να είναι φιλομαθείς και πώς να μαθαίνουν γενικότερα...
Επίσης, είναι οι σκληρότερα παθητικά εργαζόμενοι, διότι ακούνε και δεν πράττουν, με ευθύνη και δική μας βεβαίως, με φροντιστήρια, με ένα κάρο ασχολίες που δεν τις γουστάρουν ενδεχομένως πολλές από αυτές, χωρίς τους μένει χρόνος να παίζουν, να ερωτεύονται, να κοινωνικοποιούνται, να σκέφτονται, να μελετούν,...
Μία οποιαδήποτε τέτοιου τύπου αλλαγή -συμφωνώ με τους προβληματισμούς σου- απλά θα τους «αφήσει» περισσότερο χρόνο για φροντιστήρια και ένα κάρο ασχολίες που δεν τους ενδιαφέρουν!!!

ΥΓ: Δηλαδή έχουμε καταντήσει τα παιδιά μας να μαθαίνουν 3 γλώσσες, πιάνο, υπολογιστές, σουηδική, οικονομικά, σεξουαλικά και ένα κάρο άλλες μπούρδες χωρίς να τους αφήνουμε χρόνο για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους που τόσο αναγκαία είναι σε αυτήν την ηλικία. Έτσι βγάζουμε «παντογνώστες», έτοιμος για την υποδούλωση που θα ακολουθήσει και το διαρκή αγώνα για το τίποτα, αλλά ψυχικά καταπιεσμένους και χωρίς χρόνο για να κάνουν αυτά που υποτίθεται ότι μαθαίνουν πώς γίνονται...

Σωτήρης Δ. Χασάπης

Ζήσε τα μαθηματικά σου!
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης