ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α ΚΑΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ

Συντονιστής: spyros

Άβαταρ μέλους
Βασίλης Καλαμάτας

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α ΚΑΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βασίλης Καλαμάτας » Πέμ Ιουν 02, 2016 11:58 am

Καλημέρα σε όλους.
Μια ερώτηση για τα θέματα των Μαθηματικών στην Α και Β Λυκείου.
Θα παρακαλούσα όποιο συνάδελφο γνωρίζει (αρκετοί εδώ είναι θεματοδότες) αν στο θέμα Α που εξετάζεται η θεωρία, εκτός από την απόδειξη και τις ερωτήσεις Σωστού-Λάθους (ή κάποιο πολλαπλής ή αντιστοίχησης), μπορεί να ζητηθεί ορισμός ή διατύπωση θεωρήματος ή κάτι παρόμοιο (όπως στις Πανελλήνιες).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Υπάρχουν γέφυρες στη ζωή που περνάς και γέφυρες που καις....
Άβαταρ μέλους
KARKAR

Re: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α ΚΑΙ Β ΛΥΚΕΙΟΥ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KARKAR » Πέμ Ιουν 02, 2016 12:52 pm

Δες εδώ

Άβαταρ μέλους
Βασίλης Καλαμάτας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βασίλης Καλαμάτας » Πέμ Ιουν 02, 2016 12:57 pm

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το έγγραφο, αυτό γνωρίζω και εγώ. Το ερώτημα παραμένει όμως γιατί άλλα βλέπουμε σε πολλά θέματα.

Άβαταρ μέλους
KARKAR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KARKAR » Πέμ Ιουν 02, 2016 1:02 pm

Βασίλη , νομίζω ότι η διατύπωση : "...ζητείται η απόδειξη μιας απλής πρότασης .."

είναι σαφής . Όχι , δεν μπορούμε να ζητήσουμε ορισμό στην Α' και τη Β'

Άβαταρ μέλους
Βασίλης Καλαμάτας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βασίλης Καλαμάτας » Πέμ Ιουν 02, 2016 2:24 pm

Αν πράγματι ισχύει αυτό (έτσι το ερμηνεύω και εγώ) θα παρακαλούσα όποιο συνάδελφο έχει θεσμική θέση (για παράδειγμα έχω δει ότι υπάρχουν σύμβουλοι που παρακολουθούν τον ιστότοπο αυτό) να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους που είναι θεματοδότες, διότι σε ποσοστό άνω του 50% στα θέματα που βλέπω γίνεται το αντίθετο.

Άβαταρ μέλους
apotin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από apotin » Πέμ Ιουν 02, 2016 2:39 pm

Νομίζω ότι στο διαβιβαστικό έγγραφο έλεγε ότι πρέπει όλοι να λάβουν γνώση του ΠΔ ενυπόγραφα!

Αποστόλης
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Πέμ Ιουν 02, 2016 4:36 pm

Μου φαίνεται παράξενο που μετά από τρία χρόνια υπάρχουν συνάδελφοι ΓΕΛ που αγνοούν τη δομή του πρώτου θέματος στις Α΄ και Β΄ Λυκείου :( .Όλοι οι

καθηγητές, όπως είπε και ο Θανάσης , ενημερώνονται ενυπόγραφα για τέτοιου είδους θέματα.

Μάλλον πρέπει να δημιουργηθεί στο Myschool μια κοινή βάση, όπου θα καταχωρούνται σε μορφή pdf ή εικόνας , μετά την έκδοση όμως των αποτελεσμάτων ,

όλα τα θέματα όλων των σχολείων και σε όλα τα μαθήματα.Και τη βάση αυτή να την βλέπουν , αλλά και να την τυπώνουν ,

με τον κωδικό του σχολείου τους όλοι οι εκπαιδευτικοί . Ίσως έτσι να γίνουμε όλοι καλύτεροι !

Επιπλέον, αν η χώρα ήθελε επιτέλους να αρχίσει να σκέφτεται και να βγει από την κακή πορεία του παρελθόντος , θα έπρεπε η δομή των θεμάτων στην Α και

την Β Λυκείου να επεκταθεί και στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ' Λυκείου , για λόγους ομοιομορφίας και μόνο.

Αλλά φαίνεται ότι είναι ευκολότερο να κάνουμε αντιγραφή των προηγούμενων εγκυκλίων, παρά να κάνουμε ένα τόσο δα βηματάκι

μπροστά και να κάνουμε την τροποποίηση. Τι να πω !

Μπ

Άβαταρ μέλους
Πρωτοπαπάς Λευτέρης
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρωτοπαπάς Λευτέρης » Πέμ Ιουν 02, 2016 5:11 pm

Μπάμπης Στεργίου έγραψε:Μου φαίνεται παράξενο που μετά από τρία χρόνια υπάρχουν συνάδελφοι ΓΕΛ που αγνοούν τη δομή του πρώτου θέματος στις Α΄ και Β΄ Λυκείου :( .Όλοι οι

καθηγητές, όπως είπε και ο Θανάσης , ενημερώνονται ενυπόγραφα για τέτοιου είδους θέματα.

Μάλλον πρέπει να δημιουργηθεί στο Myschool μια κοινή βάση, όπου θα καταχωρούνται σε μορφή pdf ή εικόνας , μετά την έκδοση όμως των αποτελεσμάτων ,

όλα τα θέματα όλων των σχολείων και σε όλα τα μαθήματα.Και τη βάση αυτή να την βλέπουν , αλλά και να την τυπώνουν ,

με τον κωδικό του σχολείου τους όλοι οι εκπαιδευτικοί . Ίσως έτσι να γίνουμε όλοι καλύτεροι !

Επιπλέον, αν η χώρα ήθελε επιτέλους να αρχίσει να σκέφτεται και να βγει από την κακή πορεία του παρελθόντος , θα έπρεπε η δομή των θεμάτων στην Α και

την Β Λυκείου να επεκταθεί και στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ' Λυκείου , για λόγους ομοιομορφίας και μόνο.

Αλλά φαίνεται ότι είναι ευκολότερο να κάνουμε αντιγραφή των προηγούμενων εγκυκλίων, παρά να κάνουμε ένα τόσο δα βηματάκι

μπροστά και να κάνουμε την τροποποίηση. Τι να πω !

Μπ
Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί απαγορεύτηκε η δημοσιοποίηση των θεμάτων (η οποία σε κάποιες περιπτώσεις δεν τηρείται...).

To Μyshcool είναι μια λύση με βάση τα ισχύοντα δεδομένα, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Απλά το προσαρμόζει με ότι ισχύει σήμερα.

Τη δομή και τη νομιμότητα των θεμάτων οφείλουν να το χειριστούν οι σύμβουλοι. Και πριν και μετά τις εξετάσεις.

Εγώ είδα θέματα Γυμνασίου εντελώς παράνομα. Και στο facebook προσφάτως είδα κάτι αντίστοιχο.

Κάθε πρόβλημα έχει μία τουλάχιστον λύση!!!
Άβαταρ μέλους
Βασίλης Καλαμάτας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βασίλης Καλαμάτας » Πέμ Ιουν 02, 2016 5:33 pm

Ήθελα να ξεκινήσω αγαπητέ Μπάμπη από πέρυσι το θέμα, αλλά δεν το έκανα (δε θυμάμαι το λόγο), αλλά πλέον έχει καταντήσει (ας μου επιτραπεί η έκφραση) πρόκληση!
Όχι μόνο αγνοούν (ή κάνουν ότι αγνοούν), αλλά και σε ερωτήσεις των μαθητών ότι δεν πρέπει να βάζουν ορισμό πλέον σύμφωνα με το νόμο, ορισμένοι το αρνούνται με πείσμα και φωνάζουν στους μαθητές!!!
Τι να πω συνάδελφοι ευχαριστώ για την ανταπόκριση που δείξατε και κάντε ότι μπορείτε (αγνοώ αυτό που γράφετε για το myscool για να είμαι ειλικρινής)!!! Καλό απόγευμα σε όλους!!!

Υ.Γ. Δε δημοσιοποίησα τα σχολεία στα οποία δεν ακολουθούν οι συνάδελφοι το νόμο, διότι δεν έχω σκοπό να δυσφημίσω κανένα, απλά να ακολουθούν τις οδηγίες με ενδιαφέρει.

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Πέμ Ιουν 02, 2016 6:41 pm

Βασίλης Καλαμάτας έγραψε:Ήθελα να ξεκινήσω αγαπητέ Μπάμπη από πέρυσι το θέμα, αλλά δεν το έκανα (δε θυμάμαι το λόγο), αλλά πλέον έχει καταντήσει (ας μου επιτραπεί η έκφραση) πρόκληση!.........................

Υ.Γ. Δε δημοσιοποίησα τα σχολεία στα οποία δεν ακολουθούν οι συνάδελφοι το νόμο, διότι δεν έχω σκοπό να δυσφημίσω κανένα, απλά να ακολουθούν τις οδηγίες με ενδιαφέρει.
Καλά κάνεις και δεν βάζεις σχολεία, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να φτάσει και εκεί το μήνυμα και ο ...νόμος !

Θα είδατε στο Εργαστήρι ότι και εκεί άνοιξα με το Σχολ. Σύμβουλο κύριο Καραγιάννη ένα σχετικό θέμα, όταν έδωσε θέματα εξετάσεων(πραγματικά) για το Γυμνάσιο,

όπου τόνισα και γω για πολλοστή φορά ότι συχνά τα θέματα δεν είναι σύννομα, ειδικά στα Γυμνάσια .

Και ναι μεν δεν με απασχολεί για τα θέματα αυτά καθεαυτά, με απασχολεί όμως γιατί οι συνάδελδοι αυτοί θα βρεθούν κάποια στιγμή

(αν υπάρξει επώνυμη καταγγελία κηδεμόνων) σε δύσκολη θέση και θα πρέπει να ξανακάνουν τις εξετάσεις ή να δίνουν εξηγήσεις .

Ό,τι λέμε , το λέμε για το καλό όλων και όχι γιατί εμείς ξέρουμε κάτι παραπάνω ή ότι κάνουμε κάτι πιο σπουδαίο από αυτούς.

Αλλά παντού πρέπει οι κανόνες και οι διατάξεις να τηρούνται, αλλιώς δεν κάνουμε απολύτως τίποτα .

Μπ

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης