Ουσιώδη Μαθηματικά.

Συντονιστής: spyros

KDORTSI
Διακεκριμένο Μέλος

Ουσιώδη Μαθηματικά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KDORTSI » Τρί Ιούλ 15, 2014 5:57 pm

Με μεγάλη χαρά έλαβα το έργο των Μανόλη Γ. Μαραγκάκη και
Μιχάλη Ν. Μεταξά με τον τίτλο:
"ΟΥΣΙΩΔΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ"
Ουσιώδη Μαθηματικά.PNG
Ουσιώδη Μαθηματικά.PNG (44.85 KiB) Προβλήθηκε 5738 φορές
Το έργο αποτελείται από τρεις πολυτελείς τόμους των 730 περίπου
σελίδων ο καθένας και εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο:
Dynmic Ideas, Belmont, Massachusetts των Η.Π.Α.

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρω μερικές προτάσεις από τους ανθρώπους που
προλογίζουν στο έργο αυτό και σκιαγραφούν την ποιότητά του:

"Με το που ανοίγει κανείς το βιβλίο, μπορεί να διαπιστώσει ευθύς αμέσως ότι αυτό δεν είναι ένα βιβλίο συνηθισμένο.
Η εγκυκλοπαιδική κάλυψη, το μέγεθός του, η προσοχή στη λεπτομέρεια(από σχήματα, τη στοιχειοθέτηση, τον πρόλογο),
όλα δείχνουν ότι είναι γραμμένο με αγάπη και αφοσίωση στα Μαθηματικά και στις γενιές των μαθητών που το βιβλίο
απευθύνεται"
Δημήτρης Ι. Μπερτσιμάς και Γεωργία Ε.Περάκη. Βοστώνη ΜΙΤ, Νοέμβριος 2013.

"Το βιβλίο απευθύνεται σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό:ανθρώπους κάθε μεταλυκειακής ηλικίας με μεράκι για τα μαθηματικά.
Φυσικά, το βιβλίο απευθύνεται και στους καθηγητές που έχουν στα χέρια τους μαθητές με φιλοδοξίες"
Μιχάλης Παπαδημητράκης. Ηράκλειο, Ιούλιος 2013
(ο Μ. Παπαδημητράκης έχει μεταφράσει το έργο στα Αγγλικά)

"Ως εκ τούτου, οι συγγραφείς αποσκοπούν στο να καλλιεργήσουν την πίστη στην αξία της εντατικής και σκληρής
δουλειάς στα μυαλά και τις ψυχές των νεαρών αναγνωστών τους, καθώς το βιβλίο απαιτεί από τους τελευταίους
να επενδύσουν σε χρόνο και πνευματική προσπάθεια, προκειμένου να ασχοληθούν, με σοβαρότητα, με την ύλη
που περιλαμβάνει"
Γιώργος Λ. Ευαγγελόπουλος, Νέα Μάκρη, Ελλάδα- Ιούλιος 2013.

Τέλος από την επιστολή των συγγραφέων διαβάζουμε:

"Αγαπητέ συνάδελφε,
Με απέραντη χαρά, με ιδιαίτερη συγκίνηση, και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, εμπιστευόμαστε στο
μαθηματικό κοινό και τη σπουδάζουσα νεότητα, το αποτέλεσμα αγάπης και κάματου, της
επτάχρονης προσπαθειας μας.
Καταθέτουμε μια επιτομή των Στοιχειακών Μαθηματικών, που σκοπό έχει να προσπορίσει ωφέλεια,
πολλαπλώς ουσιαστική, στον υποψιασμένο αναγνώστη, και να ενδυναμώσει τη γνήσια και δυναμική
σκέψη, σε καιρούς μικρόψυχους και σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα απομάγευσης, εξουθένωσης και
γενικευμένης φλυαρίας"

Προσωπικά ευχαριστώ τους συγγραφείς και ιδιαίτερα το Μανόλη Μαραγκάκη για την αποστολή
του σπουδαίου αυτού έργου σε μένα. Ευχές για υγεία και διαρκή δημιουργία.

Κώστας Δόρτσιος

Άβαταρ μέλους
chris_gatos
Επιμελητής

Re: Ουσιώδη Μαθηματικά.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris_gatos » Τρί Ιούλ 15, 2014 6:06 pm

Καλησπέρα. Ευχαριστούμε τον Κώστα Δόρτσιο για την ενημέρωση.
Παραθέτω απλά τη σελίδα του εκδ.οίκου για ενημέρωση των μελών.
Υπάρχει και η δυνατότητα προεπισκόπησης των περιέχομένων.
Καλή επιτυχία στο βιβλίο. Καλοτάξιδο και καλοδιάβαστο!
https://www.dynamic-ideas.com/Books/books.html

Χρήστος Κυριαζής
Άβαταρ μέλους
Kostas Tzimoulias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas Tzimoulias » Τρί Ιούλ 15, 2014 6:20 pm

Το βιβλίο αυτό είναι η πρόκειται να μεταφραστεί στα Ελληνικά? :)

“Somewhere, something incredible is waiting to be known...”
KDORTSI
Διακεκριμένο Μέλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KDORTSI » Τρί Ιούλ 15, 2014 6:54 pm

Το έργο είναι γραμμένο στα ελληνικά αλλά έχει μεταφραστεί,

όπως αναφέρθηκε, και στα Αγγλικά.

Κώστας Δόρτσιος

Άβαταρ μέλους
Kostas Tzimoulias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas Tzimoulias » Τρί Ιούλ 15, 2014 6:58 pm

σας ευχαριστώ, μάλλον δεν έψαξα καλά για να το βρω

“Somewhere, something incredible is waiting to be known...”
Άβαταρ μέλους
S.E.Louridas
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από S.E.Louridas » Τρί Ιούλ 15, 2014 7:19 pm

Το βιβλίο αυτό δεν μπορεί παρά να είναι Άριστο καθότι είναι γραμμένο από ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ με Κεφαλαία. Ας μου επιτραπεί να αναφερθώ ιδιαιτέρως
στο φίλο Μανόλη Μαραγκάκη. Είναι κατά την άποψη μου συνεχής πηγή επιστημονικής γνώσης, συγγραφικού έργου και ζωής. Είναι Μαθηματικός Καθηγητής που τόλμησε και πρόσφερε σε Μαθηματικά υψηλού επιπέδου. Ποιος δεν θυμάται και δεν διδάχτηκε από τα Πανεπιστημιακά του συγγράμματα; Ποιος δεν θυμάται και δεν διδάχτηκε από τα βιβλία του επιπέδου Ολυμπιάδων με πολύ δύσκολες Ασκήσεις προάγοντας ταυτόχρονα Μεθοδολογία στο solving problem; Όμως προσωπικά θεωρώ τον ΘΕΑΙΤΗΤΟ TOY (όσοι γνωρίζουν... ξέρουν) μία από τις κορυφαίες Μαθηματικές παρεμβάσεις που δυστυχώς από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να εκδίδεται και δεν το κρύβω ότι Ο ΘΕΑΙΤΗΤΟΣ ως Μαθηματικό μου λείπει.

S.E.Louridas

1.Μιλώ, μόνο όταν έχω να πώ κάτι καλύτερο από την σιωπή (Πυθαγόρας).
2.Οι αξίες αντανακλώνται, Δεν επιβάλλονται.
3.Είναι Κορυφαία η κάθε στιγμή επίλυσης ενός Μαθηματικού προβλήματος.
Άβαταρ μέλους
cretanman
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από cretanman » Τρί Ιούλ 15, 2014 10:41 pm

Αν κρίνω από τα προηγούμενα βιβλία που εξέδωσε ο συντοπίτης εξαιρετικός συνάδελφος κ. Μανόλης Μαραγκάκης είμαι βέβαιος ότι και αυτή η προσπάθειά του θα είναι εξαιρετική! Συγχαρητήρια για το βιβλίο αυτό και εύχομαι να τύχει της ανταπόκρισης των συναδέλφων μαθηματικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η αλήθεια είναι ότι στα πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν αρχίσει να εισάγουν το μάθημα "Fundamental Mathematics" ως ένα συνδετικό κρίκο μεταξύ δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό το κενό είμαι σίγουρος ότι θα το καλύπτει το βιβλίο του κ. Μανόλη. Ένα τέτοιο μάθημα έχει εισαχθεί και στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης γιατί η αλήθεια είναι ότι οι μαθητές μας δυσκολεύονται αρκετά στις αρχές των σπουδών τους λόγω της μεγάλης περικοπής της ύλης τα τελευταία χρόνια. Εισηγητής του μαθήματος αυτού ο δικός μας Μιχάλης Λάμπρου!

Όλα τα βιβλία του κ. Μανόλη που τυχαίνει να έχω στη βιβλιοθήκη μου (Μιγαδικοί Αριθμοί, Αλγεβρικά Θέματα, Τριγωνομετρικά Θέματα, Γεωμετρικά Θέματα, Αλγεβρικές Εξισώσεις, Περιοδικό "Θεαίτητος") διακρίνονται για την ακρίβεια στη θεωρία, την πληθώρα παραδειγμάτων και τον εξαιρετικό τρόπο γραφής τους. Είναι κοσμήματα στη βιβλιοθήκη μου στα οποία ανατρέχω αρκετά συχνά!

Αλέξανδρος

Αλέξανδρος Συγκελάκης
Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Τρί Ιούλ 15, 2014 11:13 pm

Συγχαρητήρια στους συγγραφείς και στο μεταφραστή της αγγλικής έκδοσης !

Εύχομαι το βιβλίο αυτό να έχει μεγάλη επιτυχία και να το απολαύσουν όσο περισσότεροι αναγνώστες είναι δυνατόν !

Μπορούμε να το βρούμε το βιβλίο στα Ελληνικά ή θα το παραγγείλουμε αναγκαστικά στην αγγλική του έκδοση ;

Μπάμπης

kostas.zig

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kostas.zig » Τρί Ιούλ 15, 2014 11:26 pm

Μπάμπης Στεργίου έγραψε:Συγχαρητήρια στους συγγραφείς και στο μεταφραστή της αγγλικής έκδοσης !

Εύχομαι το βιβλίο αυτό να έχει μεγάλη επιτυχία και να το απολαύσουν όσο περισσότεροι αναγνώστες είναι δυνατόν !

Μπορούμε να το βρούμε το βιβλίο στα Ελληνικά ή θα το παραγγείλουμε αναγκαστικά στην αγγλική του έκδοση ;

Μπάμπης
Μπάμπη στη σελίδα order δίνει επιλογή για την ελληνική έκδοση!

Ζυγούρης Κώστας
AΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ » Κυρ Ιούλ 20, 2014 2:07 pm

Με την επιστροφή μου από το θερινό σχολείο, πήρα στα χέρια μου τους τρεις τόμους.
Λίγες μέρες πριν, μαθαίνοντας για την έκδοση, εισέπραξα μία ευχάριστη έκπληξη και φυσικά πριν δω το έργο ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα.
Με τον Μιχάλη και με τον Μανώλη είχαμε από τα μαθητικά χρόνια στενή συνεργασία, καθώς ο Μανώλης Μαραγκάκης υπήρξε καθηγητής του Μιχάλη και εμένα στο ιστορικό σχολείο του Ηρακλειου "Λύκειον ο Κοραής" που δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον. Εννοείται ότι η συμβολή του Μανώλη στον μαθηματικό και κυρίως Γεωμετρικό προσανατολισμό μου υπήρξε καθοριστική. Με τον Μιχάλη τυγχάνει να είμαστε και πρώτα ξαδέλφια, οπότε έχουμε και κοινά παιδικά και αξέχαστα οικογενειακά βιώματα και φυσικά πολλές μαθηματικές συζητήσεις. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, απλά θα πω ότι είναι ουσιαστικά Μαθηματικός (με το Μ κεφαλαίο) και ας μη εξασκεί τυπικά το επάγγελμα του Μαθηματικού.
Νομίζω ότι αρκετά θέματα του βιβλίου θα δοθεί η αφορμή να τα κουβεντιάσουμε στο :logo: .
Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο βιβλίο!

amygdalo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από amygdalo » Τρί Νοέμ 18, 2014 10:15 am

Καλημέρα σας.Είμαι νέο μέλος.Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου πει από που μπορώ να προμηθευτώ (εκτός από τον ιστότοπο του εκδοτικού οίκου που είναι στην Αμερική) το βιβλίο ΟΥΣΙΩΔΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ στην ελληνική του έκδοση. Σας ευχαριστώ.
τελευταία επεξεργασία από matha σε Τρί Νοέμ 18, 2014 3:06 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Τονισμός κειμένου!

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Τετ Μάιος 20, 2015 8:34 pm

Μήπως ξέρει κανείς αν τα βιβλία αυτά διατίθενται σε κάποια βιβλιοπωλεία στην Αθήνα ή στην Ελλάδα γενικότερα ;

Υπάρχει ένα σχολείο που τα αναζητά για τη βιβλιοθήκη του (μπράβο στο συνάδελφο του σχολείου αυτού που τα επέλεξε με τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης που είναι φυσικός ).

Μπ

vzf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vzf » Παρ Μαρ 13, 2020 5:28 pm

Υπάρχει ιστοσελίδα εδώ πλέον.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες