Αποτελέσματα Πανελληνίων 2013

Συντονιστής: spyros

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2013

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Παρ Ιουν 21, 2013 8:14 pm

Νοιώθω ότι με την έκδοση των αποτελεσμάτων υπάρχει ένα μούδιασμα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στο Λύκειό μας οι βαθμοί στα θετικά μαθήματα - αλλά και στη γλώσσα - ήταν πολύ μέτριοι και μόνο λίγοι μαθητές κατάφεραν να φτάσουν στο 16. Δεν τύπωσα τους βαθμούς πρόσβασης για να κάνω συγκρίσεις με τους περυσινούς, θα το κάνω όμως την Τρίτη.

Αλλά και σε άλλα Λύκεια στην πόλης υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός. Ποια εντύπωση αποκομίσατε από τα σχολεία της περιοχής σας; Πώς ήταν η κατάσταση στα Μαθηματικά; Διότι αν είναι γενική αυτή η εικόνα που είδα σήμερα, οι βάσεις επιφυλάσσουν πολύ χαρούμενες εκπλήξεις και την ενδεχόμενη πίκρα της μέρας αυτής να την διαδεχθούν χαμόγελα στα τέλη Αυγούστου!

Μπάμπης

Άβαταρ μέλους
spege

Re: Αποτελέσματα Πανελληνίων 2013

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spege » Παρ Ιουν 21, 2013 8:29 pm

Γεια σου Μπάμπη.

Κάπως έτσι είναι και στη Λαμία.
Πολύ μικρά τα μόρια και κάτω πολύ των 10000.
Υπάρχουν πολύ μεμονωμένα 19000 αλλά δεν θα πρέπει να ασχολούμαστε με αυτά τα νούμερα.

Σπύρος

BILLVED

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLVED » Παρ Ιουν 21, 2013 8:43 pm

Δυστυχώς και στο σχολείο μου μια από τα ίδια! Ο μεγαλύτερος βαθμός στην Τεχνολογική είναι 14,4 και στη Θετική 11.9! Το πατατράκ όμως ήταν μεγαλύτερο σε Χημεία, αοθ. Γενική δεν υπάρχει πάνω από 18,9.

Άβαταρ μέλους
Christos.N

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Christos.N » Παρ Ιουν 21, 2013 10:13 pm

Δεν ξανά έχει προηγούμενο αυτή η "εξεταστική".

Χρήστος Ντάβας
Wir müssen wissen — wir werden wissen! D.Hilbert
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ » Παρ Ιουν 21, 2013 11:28 pm

Kαι στο Λύκειο Ιστιαίας, ο μεγαλύτερος βαθμός στα μαθηματικά κατεύθυνσης, ήταν ο \displaystyle{14,9}. Όι μαθητές που έγραψαν απλώς πάνω από την βάση, ήσαν ελάχιστοι και γνωρίζοντας τις δυνατότητες αυτών των μαθητών αλλά και από το γεγονός ότι έγραψαν υψηλούς βαθμούς σε όλα τα άλλα μαθήματα, θα έπρεπε να έγραφαν πάνω από \displaystyle{18} στα μαθηματικά κατεύθυνσης, αν τα θέματα δεν ήταν "ΣΤΡΑΒΑ". Όλοι οι μέτριοι μαθητές, έπεσαν σε απαράδεκτα χαμηλές βαθμολογίες , κάτω από \displaystyle{05}!!
Πράγματι, δεν έχει προηγούμενο η φετινή βαθμολογία...

Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Σάβ Ιουν 22, 2013 1:02 am

ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:... ο μεγαλύτερος βαθμός στα μαθηματικά κατεύθυνσης, ήταν ο \displaystyle{14,9}...

Όλοι οι μέτριοι μαθητές, έπεσαν σε απαράδεκτα χαμηλές βαθμολογίες , κάτω από \displaystyle{05}!!
Δημήτρη, με πονάει που το διαβάζω. Και επειδή ξέρω την καλή δουλειά που κάνετε οι Δάσκαλοι εκεί, πονάω ακόμα περισσότερο.

Μιχάλης

nikolaos p.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikolaos p. » Σάβ Ιουν 22, 2013 5:36 am

Μπάμπης Στεργίου έγραψε: Διότι αν είναι γενική αυτή η εικόνα που είδα σήμερα, οι βάσεις επιφυλάσσουν πολύ χαρούμενες εκπλήξεις και την ενδεχόμενη πίκρα της μέρας αυτής να την διαδεχθούν χαμόγελα στα τέλη Αυγούστου!

Μπάμπης
Μπάμπη, αυτό νομίζω οτι τελικά θα ισχύσει και θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω οτι μάλλον δεν υπάρχει τόση πίκρα σήμερα (όση την μέρα των εξετάσεων) καθώς τα αποτελέσματα με τις χαμηλές βαθμολογίες ξαναδίνουν ελπίδα σε όσους απογοητεύτηκαν την ημέρα των εξετάσεων!

ΕικόναΕικόνα
m.pαpαgrigorakis
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από m.pαpαgrigorakis » Σάβ Ιουν 22, 2013 10:21 am

Οι άσχημες επιδόσεις φάνηκαν από τα πρώτα γραπτά που «ανοίχτηκαν» στα βαθμολογικά.

Το 70% κάτω από τη βάση ή το 1,5 % άριστα στα μαθηματικά κατεύθυνσης, φάνηκε από την αρχή.

Η συνέχεια επιφύλασσε «εκπλήξεις» και στα άλλα μαθήματα.

Χαμηλωμένες βαθμολογίες, στη Χημεία, στη Βιολογία, ίσως και στην έκθεση όπου αρχικά διαφάνηκε μια ευφορία λόγω του «εύκολου» θέματος.

Την Τρίτη, με την ανακοίνωση των στατιστικών, θα έχουμε μια συνολική εικόνα .

Πάντως τα συναισθήματα είναι «τρομακτικά» ιδιαίτερα όταν ζεις τη διαδικασία και από τη θέση του γονέα υποψηφίου.

Μίλτος

Άβαταρ μέλους
pito

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pito » Σάβ Ιουν 22, 2013 11:13 am

Χαμηλωμένες βαθμολογίες, στη Χημεία, στη Βιολογία, ίσως και στην έκθεση όπου αρχικά διαφάνηκε μια ευφορία λόγω του «εύκολου» θέματος.

Όπως προανέφερε ο κύριος Παπαγρηγοράκης , με εξέπληξε περισσότερο αυτό το γεγονός παρά οι βαθμολογίες των μαθηματικών κατεύθυνσης. Στα μαθηματικά οι πολύ καλοί μαθητές κυμάνθηκαν γύρω στο 15 ( είπαμε έχει αλλάξει φέτος η κλίμακα του άριστα). Οι ίδιοι μαθητές έγραψαν χαμηλότερα έκθεση , σε ένα θέμα εύκολο όπως πιστεύαμε όλοι και χημεία και βιολογία γύρω στο 17 ενώ περίμεναν πάνω από 19.

Εύχομαι να περάσουν όλα τα παιδιά εκεί που ονειρεύονται και αν δεν τα καταφέρουν καλύτερα ένας χρόνος ακόμη προσπάθειας παρά η φοίτηση σε μια σχολή που δεν αγαπούν.

1. Δεν διδάσκουμε με αυτό που λέμε και κάνουμε. Διδάσκουμε με αυτό που είμαστε.
2. Ο μέτριος δάσκαλος περιγράφει. Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο σωστός δάσκαλος αποδεικνύει. Ο σπουδαίος δάσκαλος εμπνέει. ( Γουίλιαμ Γουάρντ)
Άβαταρ μέλους
swsto
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από swsto » Σάβ Ιουν 22, 2013 12:25 pm

Καλημέρα
Και στην Ελασσόνα η κατάσταση είναι περίπου αυτή που περιγράφεται.
Στα Μαθηματικά κατεύθυνσης το υψηλότερο ήταν 16,5 , μετά 5 γύρω στο 15 , άλλοι τόσοι γύρω στο 13 και οι υπόλοιποι κάτω από τη βάση με πολλούς και κάτω από 5 (συνολικά 60 υποψήφιοι Θετική και Τεχνολογική ). Στη Φυσική Κατεύθυνσης οι επιδόσεις ήταν καλύτερες ( υπήρχε και 19,9) Στα Μαθηματικά γενικής μέγιστο το 18,5 . Στην Έκθεση οι επιδόσεις ήταν και εδώ χαμηλότερες από τις αναμενόμενες ( με βάση τον αρχικό ενθουσιασμό). Επικρατεί παγωμάρα αλλά θεωρώ ότι τον Αύγουστο θα υπάρξει ικανοποίηση .

Σωτήρης Στόγιας
ji2mada2006
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ji2mada2006 » Σάβ Ιουν 22, 2013 1:00 pm

Μια από τα ίδια και στη Νάξο , αρκετές χαμηλές βαθμολογίες και ελάχιστα άριστα . Αν από του χρόνου μπει και η βάση του 10 στο βασικό μάθημα τότε το Πανεπιστημίο θα είναι υπόθεση για λίγους.

Δημήτρης Ε. Κοντόκωστας
www.commonmaths.weebly.com
thanos12

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thanos12 » Κυρ Ιουν 23, 2013 2:01 pm

Καλημέρα , στο μικρό λύκειο της πόλης μου μαθηματικά κατεύθυνσης το μεγαλύτερο 14. Γενικά πολύ χαμηλοί βαθμοί .Μαθηματικά γενικής ένα 19,5 και ένα 19. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που γίνεται στο φόρουμ

nikolaos p.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikolaos p. » Κυρ Ιουν 23, 2013 3:12 pm

ji2mada2006 έγραψε:Μια από τα ίδια και στη Νάξο , αρκετές χαμηλές βαθμολογίες και ελάχιστα άριστα . Αν από του χρόνου μπει και η βάση του 10 στο βασικό μάθημα τότε το Πανεπιστημίο θα είναι υπόθεση για λίγους.
Πιστεύω οτι βάση του 10 δεν πρέπει να μπεί. Θα μπορούσε να μπει, μόνο αν υπήρχε πιο "λογικό" επίπεδο δυσκολίας στα θέματα και αν αυτά ήταν πιο κοντά στο πνεύμα του σχολικού βιβλίου. Μην ξεχνάμε οτι οι εξετάσεις είναι και απολυτήριες
Αν οι επιτροπές εξετάσεων επιμένουν στα δύσκολα θέματα, τότε ας μην υπάρξει βάση 10, αφού για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπ/ση, βασικό ρόλο παίζει ο συγκριτικός χαρακτήρας των βαθμολογιών των υποψηφίων και δεν έχει νόημα βάση 10 σε αυτό!

ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
spege

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spege » Κυρ Ιουν 23, 2013 9:01 pm

nikolaos p. έγραψε:
ji2mada2006 έγραψε:Μια από τα ίδια και στη Νάξο , αρκετές χαμηλές βαθμολογίες και ελάχιστα άριστα . Αν από του χρόνου μπει και η βάση του 10 στο βασικό μάθημα τότε το Πανεπιστημίο θα είναι υπόθεση για λίγους.
Πιστεύω οτι βάση του 10 δεν πρέπει να μπεί. Θα μπορούσε να μπει, μόνο αν υπήρχε πιο "λογικό" επίπεδο δυσκολίας στα θέματα και αν αυτά ήταν πιο κοντά στο πνεύμα του σχολικού βιβλίου. Μην ξεχνάμε οτι οι εξετάσεις είναι και απολυτήριες
Αν οι επιτροπές εξετάσεων επιμένουν στα δύσκολα θέματα, τότε ας μην υπάρξει βάση 10, αφού για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπ/ση, βασικό ρόλο παίζει ο συγκριτικός χαρακτήρας των βαθμολογιών των υποψηφίων και δεν έχει νόημα βάση 10 σε αυτό!
Την δοκιμάσαμε τη βάση του 10.Θα την προτιμούσα για έναν λόγο .
Να είναι λογικοί οι της επιτροπής
Σπύρος

nikostz

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikostz » Δευ Ιουν 24, 2013 11:10 am

Επιμένω ακόμα μία φορά ήταν άδικη η φετινή χρονιά ο μεγαλύτερος βαθμός στα μαθηματικά ήταν 16,5 ,μετά ένα 15 ένα 13.5 και τέλος ένα 11.5 γενικής ποιο αισιόδοξα υπήρχε βέβαια το δείγμα είναι μικρό το λύκειο έχει 25 μαθητές τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης αλλά σαν γενική εικόνα παντού το ίδιο ακούω.Δεν έχω ακούσει αν υπάρχει 100 ακόμα...

Άβαταρ μέλους
spege

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spege » Δευ Ιουν 24, 2013 5:34 pm

Από αυτά που διόρθωσα στη κατεύθυνση το 42% ήταν κάτω του 6
Σπύρος

Thanasis Tasoulas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thanasis Tasoulas » Δευ Ιουν 24, 2013 11:06 pm

Νομίζω ότι στις φετινές εξετάσεις υπήρχαν αρκετά απρόοπτα με την έννοια ότι καλοί μαθητές δεν έγραψαν καλούς βαθμούς, δηλαδή κυμάνθηκαν στο 13-15 έναντι του 17-18 που θα ήταν πιο λογικό ότι θα είχαν. Εγώ έγραψα 19,4 και ο επόμενος είχε 18,5, οι υπόλοιποι ήταν κάτω του 17. Το σχολείο μου πάντως πιστεύω ότι έγραψε αρκετά καλά συγκριτικά με άλλα.

Θα ήθελα να πω ότι τα θέματα κατά την γνώμη μου πρέπει να είναι δύσκολα(δηλαδή να υπάρχει ένα ερώτημα σαν το Β3) αλλά και να έχουν μια κλιμάκωση που τα φετινά δεν είχαν(Β3 το δύσκολο και Δ πιο εύκολο). Ο λόγος για τον οποίο το λέω αυτό είναι γιατί ότι οι αρκετά καλά προετοιμασμένοι-έξυπνοι μαθητές θα πρέπει να αναδεικνύονται και μέσα από τις πανελλαδικές και όχι μόνο από διαγωνισμούς μαθηματικών. Εννοώ ότι το 18-20 πρέπει να είναι για αυτούς και το 17 να είναι για όλους. Επίσης τα πάντα είναι συγκριτικά όποτε δεν σημαίνει ότι ένα 17 στα μαθηματικά φέτος στερεί από κάποιον την δυνατότητα να μπει ακόμα και στις ιατρικές. Επίσης στα μαθηματικά εκτός από τις γνώσεις που πρέπει να μαθαίνουμε απαραίτητο είναι και να μαθαίνουμε την μαθηματική λογική και την σημαντικότητα της προσωπικής εφευρετικότητας κάτι που με το εκπαιδευτικό σύστημα που εφαρμόζεται δεν δίνεται πολύ σημασία στο δεύτερο σκέλος. Επομένως για να μπαίνουν τέτοια θέματα θα πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο σύστημα.

Θα ήθελα να πιστεύω ότι τα θέματα αυτά είναι η αρχή ώστε να αλλάξει και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Δεν τα λέω επειδή έγραψα 19,4, παλιά(στην Α,Β Γυμνασίου εννοώ) ήμουν μαθητής του 12 στα μαθηματικά και αυτό που με έκανε να τα αγαπήσω είναι ότι ο πατέρας με έβαζε να σκέφτομαι αρχικά απλά προβλήματα χωρίς να μαθαίνω πλήθος τύπων και στην συνέχεια με ασκήσεις τις ΕΜΕ και το site φυσικά mathematica.gr.

Οποιεσδήποτε άλλες απόψεις απολύτως δεκτές.

Φιλικά
Θανάσης Τασούλας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ » Δευ Ιουν 24, 2013 11:14 pm

Thanasis Tasoulas έγραψε:Νομίζω ότι στις φετινές εξετάσεις υπήρχαν αρκετά απρόοπτα με την έννοια ότι καλοί μαθητές δεν έγραψαν καλούς βαθμούς, δηλαδή κυμάνθηκαν στο 13-15 έναντι του 17-18 που θα ήταν πιο λογικό ότι θα είχαν. Εγώ έγραψα 19,4 και ο επόμενος είχε 18,5, οι υπόλοιποι ήταν κάτω του 17. Το σχολείο μου πάντως πιστεύω ότι έγραψε αρκετά καλά συγκριτικά με άλλα.

Θα ήθελα να πω ότι τα θέματα κατά την γνώμη μου πρέπει να είναι δύσκολα(δηλαδή να υπάρχει ένα ερώτημα σαν το Β3) αλλά και να έχουν μια κλιμάκωση που τα φετινά δεν είχαν(Β3 το δύσκολο και Δ πιο εύκολο). Ο λόγος για τον οποίο το λέω αυτό είναι γιατί ότι οι αρκετά καλά προετοιμασμένοι-έξυπνοι μαθητές θα πρέπει να αναδεικνύονται και μέσα από τις πανελλαδικές και όχι μόνο από διαγωνισμούς μαθηματικών. Εννοώ ότι το 18-20 πρέπει να είναι για αυτούς και το 17 να είναι για όλους. Επίσης τα πάντα είναι συγκριτικά όποτε δεν σημαίνει ότι ένα 17 στα μαθηματικά φέτος στερεί από κάποιον την δυνατότητα να μπει ακόμα και στις ιατρικές. Επίσης στα μαθηματικά εκτός από τις γνώσεις που πρέπει να μαθαίνουμε απαραίτητο είναι και να μαθαίνουμε την μαθηματική λογική και την σημαντικότητα της προσωπικής εφευρετικότητας κάτι που με το εκπαιδευτικό σύστημα που εφαρμόζεται δεν δίνεται πολύ σημασία στο δεύτερο σκέλος. Επομένως για να μπαίνουν τέτοια θέματα θα πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο σύστημα.

Θα ήθελα να πιστεύω ότι τα θέματα αυτά είναι η αρχή ώστε να αλλάξει και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Δεν τα λέω επειδή έγραψα 19,4, παλιά(στην Α,Β Γυμνασίου εννοώ) ήμουν μαθητής του 12 στα μαθηματικά και αυτό που με έκανε να τα αγαπήσω είναι ότι ο πατέρας με έβαζε να σκέφτομαι αρχικά απλά προβλήματα χωρίς να μαθαίνω πλήθος τύπων και στην συνέχεια με ασκήσεις τις ΕΜΕ και το site φυσικά mathematica.gr.

Οποιεσδήποτε άλλες απόψεις απολύτως δεκτές.

Φιλικά
Θανάσης Τασούλας

Θανάση, πολλά συγχαρητήρια, για την επίδοσή σου σε έναν διαγωνισμό, όπου πολλοί άριστοι μαθητές , δεν κατάφεραν να γράψουν τον αναμενόμενο βαθμό. Πιστεύω ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στο ότι μελετούσες καλά και στις προηγούμενες τάξεις και όχι μόνο στην Γ Λυκείου.

ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

nick41

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick41 » Τρί Ιουν 25, 2013 1:08 am

Έγραφα και εγώ φέτος πανελλήνιες.Η άποψη μου ταυτίζεται με του Θανάση.Πιστεύω και εγώ ότι πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα δύσκολο ερώτημα στο διαγώνισμα στο στυλ του Β3,απλά να περιέχεται στο Δ θέμα και όχι στο Β.Και στο δικό μου σχολείο τα πράγματα ήταν αρκετά καλά σε σχέση με τα υπόλοιπα.Στην κατεύθυνση είχαμε ενα 100 (το δικό μου) και δύο 92.5 ,ενώ στη γενική υπήρχαν καμια 10ρια γραπτά πάνω απο 90(αν δεν κάνω λάθος υπήρχαν 2 100 εδώ).
Θεωρώ ότι ο τρόπος διδασκαλίας των μαθηματικών πρέπει να αλλάξει και να μην προσπαθούν οι καθηγητές να βοβμβαρδίσουν τους μαθητές με τυποποιημένες μεθοδολογίες αλλά να κάνουν προσπάθεια να τους μυήσουν στο μαθηματικό τρόπο σκέψης(όσο αυτό ,βέβαια,είναι δυνατόν).Εύχομαι οι φετινές πανελλαδικές να λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για να στραφεί η μαθηματική παιδεία προς αυτή την κατεύθυνση.
Θανάση ,αν επιτρέπεται,σε ποια σχολή θες να περάσεις ;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ » Τρί Ιουν 25, 2013 1:32 am

nick41 έγραψε:.Στην κατεύθυνση είχαμε ενα 100 (το δικό μου)
:coolspeak: :clap2: MΠΡΑΒΟ!!! Το πρώτο ¨κατοστάρι" που ακούω στα φετινά μαθηματικά κατεύθυνσης!!!

Δεν είναι κακό, να μας γράψεις το σχολείο σου και την σχολή που θα δηλώσεις πρώτη.

ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης