Ναι. Μόλις το διόρθωσα. Αυτό το λάθος κάνω αρκετά.. ΒΙΑΖΟΜΑΙ χαχ!ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:Αγαπητέ φίλε, καλώς ήρθες στο φόρουμ και ΜΠΡΑΒΟ που σου αρέσουν τα μαθηματικά. Από εδώ θα έχεις σίγουρα πολλά πράγματα να μάθεις.kleovoulos έγραψε:Αποφάσισα να το λύσω με τον απλό τρόπο, μιας και ο μαθηματικός μας δεν μας καθοδήγησε από άποψη δυνάμεων, και γι'αυτό το λόγο θα προσπαθήσω να απαντήσω με ότι αυτοδίδακτες γνώσεις έχω.ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:AΣΚΗΣΗ 6: Αν, να βρείτε τις αριθμητικές τιμές των παραστάσεων:
Ξεκινάω βρίσκοντας την αριθμητική τιμή του α:
Αντίστοιχα και η αριθμητική τιμή του β:
Αργότερα, βρίσκουμε την αριθμητική τιμή του Α:
To 36 είναι το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρώ την αριθμητική τιμή του Β, αλλά με έναν (προφανώς λάθος) προϋπολογισμό βρήκα ότι:
Ελπίζω τουλάχιστον τα 3 προηγούμενα να είναι σωστά. (Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και μου αρέσουν πολύ τα μαθηματικά.)
Έτσι, μια πολύ σημαντική γνώση που θα μάθεις σήμερα, είναι η εξής:
Δεν κάνουμε απαλοιφή παρονομαστών, αν δεν έχουμε εξίσωση (ή μερικές φορές και ανίσωση).
Παράδειγμα, στην παράσταση, δεν μπορούμε να κάνουμε απαλοιφή παρονομαστών.
Ξαναπροσπάθησε λοιπόν να λύσεις την άσκηση, με την γνώση αυτή
(Πάντως μην ανησυχείς, και εγώ όταν ήμουν μαθητής Α Γυμνασίου, δεν είχα καταλάβει το πότε κάνουμε απαλοιφή και πότε όχι)
Μόλις προσπάθησα και το Β

, να βρείτε τις αριθμητικές τιμές των παραστάσεων:

, δεν μπορούμε να κάνουμε απαλοιφή παρονομαστών.

στα θρανία, τότε μένουν άδεια
μαθητές.
λεπτά. Μια δεύτερη βρύση, γεμίζει το ίδιο δοχείο σε
λεπτά. Αν ανοίξουμε και τις τρεις βρύσες μαζί, να αποδείξετε ότι το δοχείο θα γεμίσει σε χρόνο λιγότερο από
λεπτά.+\frac{{5}^{12}}{{5}^{10}}-20 [{(-1)}^{10}+{(-1)}^{11}]({2}^{4}-{3}^{2})+\frac{{5}^{12}}{{5}^{10}}-20](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/4dbb8746fe4f4f778d003381d401c8a1.png)
. Όταν οι μαθητές καθήσουν ανά
θρανία, (αφού 
, τότε θα καθίσουν σε όλα τα θρανία και αφού μένουν και 
. Άρα
είναι τα θρανία και οι μαθητές είναι
του δοχείου
του δοχείου.
του δοχείου.
του δοχείου.
του δοχείου.
του λεπτού, θα έχει γεμίσει το
του δοχείου.
του δοχείου, θα γεμίσουν σε
λεπτά, δηλαδή σε
λεπτά, δηλαδή σε χρόνο λιγότερο από 
![\displaystyle{A =\left [ (- 1)^{10} + (- 1)^{11 }\right] \cdot(2^4-3^2) + 5^{12} : 5^{10} - 20}=(1-1)\cdot(2^4-3^2)+5^{2}-20=25-20=5 \displaystyle{A =\left [ (- 1)^{10} + (- 1)^{11 }\right] \cdot(2^4-3^2) + 5^{12} : 5^{10} - 20}=(1-1)\cdot(2^4-3^2)+5^{2}-20=25-20=5](/forum/ext/geomar/texintegr/latexrender/pictures/c8d0904232e1b40962f8e014f131a673.png)
, και μικρότερο από τον αριθμό