Άσκηση 1:
α)

β)

γ)

Συντονιστής: Παύλος Μαραγκουδάκης

Ευχαριστώ πολύ για το άμεσο ενδιαφέρον φίλε μου. Δεν με πειράζει να είναι από διαγωνισμούς ή επιπέδου βιβλίου. Με νοιάζει να είναι άλγεβρας επιπέδου β΄ γυμνασίου. Δημοσίευσε μια άσκηση αν θες. Δική σου κατά προτίμηση!parmenides51 έγραψε:καλησπέρα
μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις
καλύτερα να ξεκαθαρίσεις ακριβώς τι είδους ασκήσεις θες,
θες ασκήσεις για την τάξη ή ασκήσεις κατάλληλες για διαγωνισμούς;
αν είναι ασκήσεις για διαγωνισμούς, τότε ο κατάλληλος φάκελος είναι εδώ (μάλλον σε ενδιαφέρει αυτό)
και ένα τελευταίο, ζητούνται και οι λύσεις ή απλά οι εκφωνήσεις;
πάντως το εκατό είναι μεγάλο νούμερο για συλλογή (αναλογιζόμενος την πρόσφατη συμμετοχή σε ανάλογες απόπειρες στο Λύκειο)
καλή συνέχεια
(που έχω βάλει επανειλημμένα σε μαθητές της τάξης αυτής στο παρελθόν) δεν νομίζω πως κάτι έχει να προσφέρει. Τελικά έχεις δίκαιο! Έλεγξε τα μηνύματα σου!parmenides51 έγραψε:Κατά την γνώμη μου πρέπει κάθε συλλογή να είναι διακριτή, άλλα τα μαθηματικά που απευθύνονται στην σχολική τάξη κι άλλα τα διαγωνιστικά μαθηματικά.
Ας μην τα ανακατεύουμε σε συλλογές γιατί -καλώς ή κακώς- απευθύνονται σε άτομα με διαφορετικούς στόχους κάθε φορά, καλύτερα να μην τα αναμειγνύουμε.
Για τα δεύτερα προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί, για τα πρώτα ίσως θα ήταν πιο αρμόδιοι να προτείνουν όσοι δίδαξαν πρόσφατα σε ανάλογες τάξεις.
Το να προτείνω μια άσκηση σαν την(που έχω βάλει επανειλημμένα σε μαθητές της τάξης αυτής στο παρελθόν) δεν νομίζω πως κάτι έχει να προσφέρει.
καλή αρχή
και 
Άμα μεταφέρουμε όλα στο δεύτερο μέλος, επειδή έχουμε ανά δύο ομώνυμα κλάσματα, παίρνουμε, (άμα κάνουμε τις αφαιρέσεις)panagiotis1998 έγραψε:Άσκηση 1:
α)![]()

Μπράβο! Σωστό!freyia έγραψε:Άμα μεταφέρουμε όλα στο δεύτερο μέλος, επειδή έχουμε ανά δύο ομώνυμα κλάσματα, παίρνουμε, (άμα κάνουμε τις αφαιρέσεις)panagiotis1998 έγραψε:Άσκηση 1:
α)![]()
Επομένως η λύση είναι
Οι δύο αυτές εξισώσεις έχουνε ακριβώς τον ίδιο τρόπο λύσης με την (α)panagiotis1998 έγραψε:β)
γ)
Άμα ονομάσουμε μεpanagiotis1998 έγραψε:2η άσκηση:
Έχουμε 13 κέρματα των 20 και των 50 λεπτών που κάνουν 5€. Πόσα κέρματα έχουμε από το κάθε είδος;
τα κέρματα των
λεπτών, τότε αυτά των
λεπτών είναι
. ύμφωνα με το πρόβλημα, πρέπει: 
λεπτών είναι
και των
λεπτών είναι
.Η πρώτη ανίσωση δίνειpanagiotis1998 έγραψε:3η άσκηση:
και
Να βρείτε τις κοινές ακέραιες λύσεις των ανισώσεων!
και η δεύτερη 
είναι ακέραιος, τότε
ή
ή
,
και
, έχουν την ίδια λύση, να βρεθεί η τιμή του
.
Ευχαριστώ πολύ κ.Στεργίου. Σε λίγο θα την λύσω!Μπάμπης Στεργίου έγραψε:Ας βάλω και γω μια απλή άσκηση στ φιλόδοξη προσπάθεια του Παναγιώτη . Αφορά τις ιδιότητες των δυνάμεων.
ΑΣΚΗΣΗ 5
Να γράψετε από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο τους παρακάτω αριθμούς :
Μπάμπης
Μπάμπης Στεργίου έγραψε:Ας βάλω και γω μια απλή άσκηση στ φιλόδοξη προσπάθεια του Παναγιώτη . Αφορά τις ιδιότητες των δυνάμεων.
ΑΣΚΗΣΗ 5
Να γράψετε από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο τους παρακάτω αριθμούς :
Μπάμπης
,
, 
, δηλαδή τους 
Πρώτα θα λύσουμε την πρώτη εξίσωση με άγνωστο το χ. Αυτή η εξίσωση έχει Ελάχιστο Κοινό Πολλαπλάσιο Παρονομαστών (ΕΚΠ) τον αριθμό 6.freyia έγραψε:4η άσκηση: Αν οι εξισώσεις:και
, έχουν την ίδια λύση, να βρεθεί η τιμή του
.

στον αριθμό 1.
, και μικρότερο από τον αριθμό 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:AΣΚΗΣΗ 6: Αν, να βρείτε τις αριθμητικές τιμές των παραστάσεων:

Αγαπητέ φίλε, καλώς ήρθες στο φόρουμ και ΜΠΡΑΒΟ που σου αρέσουν τα μαθηματικά. Από εδώ θα έχεις σίγουρα πολλά πράγματα να μάθεις.kleovoulos έγραψε:Αποφάσισα να το λύσω με τον απλό τρόπο, μιας και ο μαθηματικός μας δεν μας καθοδήγησε από άποψη δυνάμεων, και γι'αυτό το λόγο θα προσπαθήσω να απαντήσω με ότι αυτοδίδακτες γνώσεις έχω.ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:AΣΚΗΣΗ 6: Αν, να βρείτε τις αριθμητικές τιμές των παραστάσεων:
Ξεκινάω βρίσκοντας την αριθμητική τιμή του α:
Αντίστοιχα και η αριθμητική τιμή του β:
Αργότερα, βρίσκουμε την αριθμητική τιμή του Α:
To 36 είναι το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρώ την αριθμητική τιμή του Β, αλλά με έναν (προφανώς λάθος) προϋπολογισμό βρήκα ότι:
Ελπίζω τουλάχιστον τα 3 προηγούμενα να είναι σωστά. (Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και μου αρέσουν πολύ τα μαθηματικά.)
, δεν μπορούμε να κάνουμε απαλοιφή παρονομαστών.Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης