, όπου με το σύμβολο
ορίζεται η υπεργεωμετρική συνάρτηση και
είναι το σύμβολο του Pochammer.Υ.Γ Επειδή μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη, θα αφήσω όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να βάλω τη λύση μου.
Συντονιστής: emouroukos
, όπου με το σύμβολο
ορίζεται η υπεργεωμετρική συνάρτηση και
είναι το σύμβολο του Pochammer.Θα γράψω λύση κάποια στιγμή (όχι τώρα γιατί η πληκτολόγιση είναι επίπονη). Για την ώρα έχω διάφορα σχόλια.
. Επειδή τυχαίνει να το γνωρίζω, είναι
.
, όταν το μόνο που θέλει η άσκηση είναι το
. Στα Μαθηματικά πρέπει να κρατάμε τα πράγματα στην απαιτούμενη απλότητα, χωρίς να συσκοτίζουμε την εικόνα με συμβολισμούς που δίνουν την εντύπωση ότι η άσκηση είναι πολύπλοκη ενώ στην πραγματικότητα είναι σχετικά απλή. Πόσο μάλλον όταν στην συγκεκριμένη άσκηση όπου έχουμε
και
. Εδώ ο γενικός όρος της σειράς είναι απλά
(και ακριβέστερα, με
)
είναι μόλις μία μονάδα παραπάνω από τα
, δηλαδή
, υπάρχει μία μεγάλη απλοποίηση στην υπεργεωμετρική σειρά. Εν ολίγοις, μετά τις άμεσες απλοποιήσεις, η σειρά έχει γενικό όρο απλά τον
δηλαδή το ζητούμενο είναι να δείξουμε ότι 
μέσα στο ολοκλήρωμα και μετά ολοκληρώνουμε όρο προς όρο. Θα χρειαστούν τα ολοκληρώματα
, που είναι γνωστά: συνήθως δίνονται συναρτήσει του
, αλλά μπορούμε και ευκολότερα.
μέσα στο άθροισμα να πρέπει να γίνει
(χωρίς τετράγωνο). Θα το ελέγξω, αλλά για την ώρα ας μας πει ο θεματοθέτης αν έχω δίκιο.
που προκύπτει από την διαδικασία που λέτε. Αναπτύσσω το
σε δυναμοσειρά (προφανώς μέσα στο ολοκλήρωμα) και ... μετά χρησιμοποιώ τον μετασχηματισμό του Laplace και τη συνάρτηση
. Βέβαια, η δική σας λύση υποθέτω είναι πιο σύντομη, εγώ έχω μια λίγο μπελαλίδικη απόδειξη. Όσον αφορά τα σχόλια: 

ισχύει 

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης