Διαχείριση ύλης Β΄Λυκείου

Συντονιστής: spyros

newton

Διαχείριση ύλης Β΄Λυκείου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από newton » Τρί Νοέμ 30, 2010 11:24 pm

Πως θα σχολιάζατε ότι σε σχολείο ο καθηγητής βρίσκεται στο μάθημα της άλγεβρας Β΄Λυκείου ακόμη στο βιβλίο της Α΄Λυκείου κάνοντας μονοτονία και ακρότατα;
Επίσης στη Γεωμετρία να γίνεται η ομοιότητα τριγώνων;Αυτά τα παιδιά πότε θα προλάβουν να κάνουν εκθετική και λογαριθμική συνάρτηση που τους χρειάζεται στην Γ΄Λυκείου.

achilleas
Γενικός Συντονιστής

Re: Διαχείριση ύλης Β΄Λυκείου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από achilleas » Τρί Νοέμ 30, 2010 11:43 pm

newton έγραψε:Πως θα σχολιάζατε ότι σε σχολείο ο καθηγητής βρίσκεται στο μάθημα της άλγεβρας Β΄Λυκείου ακόμη στο βιβλίο της Α΄Λυκείου κάνοντας μονοτονία και ακρότατα;
Επίσης στη Γεωμετρία να γίνεται η ομοιότητα τριγώνων;Αυτά τα παιδιά πότε θα προλάβουν να κάνουν εκθετική και λογαριθμική συνάρτηση που τους χρειάζεται στην Γ΄Λυκείου.
Έχω άποψη επι του ερωτήματος, αλλά ας κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και ας ρωτήσω...

"Πως θα σχολίαζατε ότι κάποιος (ανώνυμος ή μη) ζητάει να σχολιασθεί η όποια διδακτική σας επιλογή σας ανοικτά στο internet και μάλιστα εν αγνοία σας;"

Φιλικά,

Αχιλλέας

Μπάμπης Στεργίου
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπάμπης Στεργίου » Τετ Δεκ 01, 2010 8:33 pm

newton έγραψε:Πως θα σχολιάζατε ότι σε σχολείο ο καθηγητής βρίσκεται στο μάθημα της άλγεβρας Β΄Λυκείου ακόμη στο βιβλίο της Α΄Λυκείου κάνοντας μονοτονία και ακρότατα;
Πιο πολύ θα ανησυχούσα αν κανένας συνάδελφος του σχολείου αυτού δεν κουβέντιασε το θέμα με τον συγκεκριμένο καθηγητή. Να το πούμε άλλη μια φορά : χωρίς συνεργασία στο σύλλογο , ειδικά με τους συναδέλφους της ίδιας ειδικότητας, δεν παράγεται έργο !

Μπάμπης

Άβαταρ μέλους
A.Spyridakis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από A.Spyridakis » Πέμ Δεκ 02, 2010 1:01 am

Θα είμαι ελικρινής και απολύτως ευθύς: Κακώς ο συνάδελφος είναι ακόμα εκεί. Η άλγεβρα της Β είναι τόσο σημαντική, που δεν πρέπει με τίποτα να στερήσουμε από τους μαθητές τη γνώση της. Μετά πάνε Γ και κολλάνε σε μια λογαριθμική εξίσωση.
Με τέτοιους συναδέλφους και τα κολλήματά τους σπρώχνουμε οι ίδιοι τα παιδιά στα φροντιστήρια, και μετά τα κατηγορούμε που υπάρχουν.

ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ » Πέμ Δεκ 02, 2010 1:42 am

achilleas έγραψε:
Έχω άποψη επι του ερωτήματος, αλλά ας κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και ας ρωτήσω...

"Πως θα σχολίαζατε ότι κάποιος (ανώνυμος ή μη) ζητάει να σχολιασθεί η όποια διδακτική σας επιλογή σας ανοικτά στο internet και μάλιστα εν αγνοία σας;"

Φιλικά,

Αχιλλέας

........αυτές οι ''ευαισθησίες'' μας έχουν φέρει στο χάλι που βρισκόμαστε.....

Γ.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γ.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ » Πέμ Δεκ 02, 2010 7:26 am

Είναι πράγματι ένα φαινόμενο που συμβαίνει πολύ συχνά σε πολλά σχολεία. Δυστυχώς υπάρχουν συνάδελφοι που καθυστερούν τόσο πολύ στο βιβλίο της Α΄ και στο τέλος δεν προλαβαίνουν να πουν εκθετικές και λογαριθμικές, ή αν τις πουν, θα είναι την τελευταία εβδομάδα πριν τις εξετάσεις! Δηλαδή αποτέλεσμα μηδέν! Και μετά μας έρχονται στη Γ΄Λυκείου τα παιδιά χωρίς να ξέρουν ούτε τη γραφική παράσταση της εκθετικής και της λογαριθμικής. Μια φορά που προσπάθησα ευγενικά να το επισημάνω στον συνάδελφο που κάθε χρόνο έκανε το ίδιο (βέβαια ποτέ δεν έπαιρνε Γ΄Λυκείου), θύμωσε και μου έκανε τη σύσταση να μην επεμβαίνω στο διδακτικό του έργο!!!
Λοιπόν τί να πούμε;
Φιλικά
Γιώργος Ασημακόπουλος

Αν δεν υψώσεις τα μάτια, θα νομίζεις ότι εσύ είσαι το πιο ψηλό σημείο
Άβαταρ μέλους
polysot
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από polysot » Πέμ Δεκ 02, 2010 9:17 am

Αγαπητέ φίλε,
ΔΕΝ είναι το κέντρο του κόσμου οι εξετάσεις της Γ΄λυκείου, ούτε όλοι οι συνάδελφοι δουλεύουν αποκλειστικά με βάση αυτές καταρχήν...
Υπάρχουν και παιδιά σε μία τάξη που δεν θα δώσουν μαθηματικά, γιατί να μην μπορούν να δουλεύουν ομοιότητα τριγώνων; Και αν το θες για τις εξετάσεις, αν δίνουν μαθηματικά γενικής παιδείας, πώς θα μπορεί να τους εξηγήσει γεωμετρική εύρεση διαμέσου ή επικρατούσας τιμής σε ομαδοποιημένα δεδομένα χωρίς ομοιότητα;
Επίσης, οι μονοτονίες και τα ακρότατα και οι άλλες ιδιότητες των συναρτήσεων δεν είναι σημαντικές και δε θα γίνουν έτσι κι αλλιώς όταν θα μπει στην (καούρα πια με την ) εκθετική και λογαριθμική; Μπορεί να έχει επιλέξει να δουλέψει γενικά στις συναρτήσεις για να μπορέσει να κερδίσει χρόνο τόσο από τις τριγωνομετρικές όσο και από την εκθετική και λογαριθμική συνάρτηση...Το ότι δεν βολεύει τα φροντιστήρια, ε τι να κάνουμε, δεν πρέπει να είναι η προτεραιότητά του αυτή !!!

Και σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ένα διαφορετικό τρόπο οργάνωσης στο μυαλό του, ο οποίος μπορεί και καθορίζεται ανάλογα με την προσωπικότητά του και την προσωπικότητα καθενός από τους μαθητές που έχει στην τάξη του! Δεν μπορούμε εμείς να κρίνουμε και να λέμε οτιδήποτε θέλουμε για αυτόν, αν δεν δούμε ολοκληρωμένο το έργο του στο τέλος της χρονιάς ή αν δε συζητήσουμε μαζί του

Οπότε μίλα μαζί του ΠΡΩΤΑ...

Σωτήρης Δ. Χασάπης

Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Άβαταρ μέλους
A.Spyridakis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από A.Spyridakis » Πέμ Δεκ 02, 2010 11:03 am

polysot έγραψε:Το ότι δεν βολεύει τα φροντιστήρια, ε τι να κάνουμε, δεν πρέπει να είναι η προτεραιότητά του αυτή !!!

Και σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ένα διαφορετικό τρόπο οργάνωσης στο μυαλό του, ο οποίος μπορεί και καθορίζεται ανάλογα με την προσωπικότητά του και την προσωπικότητα καθενός από τους μαθητές που έχει στην τάξη του! Δεν μπορούμε εμείς να κρίνουμε και να λέμε οτιδήποτε θέλουμε για αυτόν, αν δεν δούμε ολοκληρωμένο το έργο του στο τέλος της χρονιάς ή αν δε συζητήσουμε μαζί του

Σωτήρη, νομίζω πως ξέρεις ότι δεν είμαι φροντιστής. Και δε δίνω δεκάρα τσακιστή για το ΠΟΥ ή ΠΟΙΟΣ διδάσκει ένα αντικείμενο. Σημασία έχει να υπάρχει αποτέλεσμα, οι μαθητές δηλ. να καταλαβαίνουν, να βελτιώνονται, και τα σχετικά. Κι αν δεν υπάρχει ένα μέτρο, με το οποίο να συγκρινόμαστε, άστα να πάνε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ας πούμε μέτρο οι οδηγίες του Π.Ι. για το χρόνο που θα διδαχθεί καθετί.
Το να αφήνουμε την ύλη που θα διδαχθεί (διότι περί αυτού συζητάμε) στο δημόσιο σχολείο να επαφίεται στην προσωπικότητα του καθενός μας, θεωρώ ότι είναι λάθος.
Και όπως παντού, έτσι και στα σχολεία και τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα υπάρχουν "καλοί" και "κακοί". Αξιόλογοι και άχρηστοι. Επαρκείς και ανεπαρκείς.
Εντάξει, να μην κρίνουμε το επίπεδο δυσκολίας ενός διαγ/τος, αλλά και το να εκλαμβάνουμε την προσωπικότητα καθενός μας κατά το δοκούν, ως άλλοθι για καραμπινάτες βλακείες που ενδεχομένως να έχουμε κάνει, νομίζω ότι είναι καθαρός στρουθοκαμηλισμός, και προσωπικά δεν με εκφράζει.

Άβαταρ μέλους
polysot
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από polysot » Πέμ Δεκ 02, 2010 4:45 pm

A.Spyridakis έγραψε:
polysot έγραψε:Το ότι δεν βολεύει τα φροντιστήρια, ε τι να κάνουμε, δεν πρέπει να είναι η προτεραιότητά του αυτή !!!

Σωτήρη, νομίζω πως ξέρεις ότι δεν είμαι φροντιστής. Και δε δίνω δεκάρα τσακιστή για το ΠΟΥ ή ΠΟΙΟΣ διδάσκει ένα αντικείμενο. Σημασία έχει να υπάρχει αποτέλεσμα, οι μαθητές δηλ. να καταλαβαίνουν, να βελτιώνονται, και τα σχετικά. Κι αν δεν υπάρχει ένα μέτρο, με το οποίο να συγκρινόμαστε, άστα να πάνε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ας πούμε μέτρο οι οδηγίες του Π.Ι. για το χρόνο που θα διδαχθεί καθετί.
Το να αφήνουμε την ύλη που θα διδαχθεί (διότι περί αυτού συζητάμε) στο δημόσιο σχολείο να επαφίεται στην προσωπικότητα του καθενός μας, θεωρώ ότι είναι λάθος.
Και όπως παντού, έτσι και στα σχολεία και τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα υπάρχουν "καλοί" και "κακοί". Αξιόλογοι και άχρηστοι. Επαρκείς και ανεπαρκείς.
Εντάξει, να μην κρίνουμε το επίπεδο δυσκολίας ενός διαγ/τος, αλλά και το να εκλαμβάνουμε την προσωπικότητα καθενός μας κατά το δοκούν, ως άλλοθι για καραμπινάτες βλακείες που ενδεχομένως να έχουμε κάνει, νομίζω ότι είναι καθαρός στρουθοκαμηλισμός, και προσωπικά δεν με εκφράζει.

Αντώνη προφανώς και δεν αναφερόμουν σε κάποιον συγκεκριμένο, αλλά απλά επειδή έχω πολλές φορές ακούσει πράγματα που ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ από διάφορους, αρνούμαι να σχολιάσω κάτι που γνωρίζω ότι σε μεγάλο βαθμό μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα !!! Εκεί κόλλαγαν τα παραδείγματα που ανέφερα. Τώρα ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις στο πώς κάνουμε τη δουλειά μας ο καθένας είναι προφανές. Γνωρίζω και γω συναδέλφους οι οποίοι ούτε καν έχουν φροντίσει να ενημερωθούν για της αλλαγές στην Ύλη και κάνουν ότι τους κατέβει !!! Ή ακόμα άλλους που μέχρι πέρυσι έκαναν στο γυμνάσιο από το παλιό βιβλίο !!!!! Αλλά χωρίς να γνωρίζουμε δεν μπορούμε και να κρίνουμε νομίζω...

Για παράδειγμα μπορείς να εκφέρεις με αρκετή ακρίβεια μία κρίση, αν δεις αυτό : αυτό

Σωτήρης Δ. Χασάπης

Ζήσε τα μαθηματικά σου!
-----------------------------
"There is a scientific taste just as there is a literary or artistic one", Renan
"The journey of a thousand miles begins with one step.", Lao Tzu
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες