Συνάντηση στην Θεσσαλονίκη
Συντονιστής: spyros
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Re: Συνάντηση στην Θεσσαλονίκη
Παρά πολύ ωραία, πήραμε μια γεύση!! Ζηλεύουμε! Η φωτογράφος ήταν η γκαρσόνα; Γι αυτό της γελάει πονηρά ο Βασίλης;; Α
Αν υπάρχει δυνατότητα είναι όμορφο να βρίσκεστε συχνά, εκεί που θα άνοιγες το λάπτοτ και θα τα λέγατε, βρίσκεστε σε δέκα λεπτά (με τα πόδια) στο κέντρο...
Αλέξανδρε, ετοίμασε ανάλογη συγκέντρωση και στην Κρήτη, να επεκταθούν οι μαθηματικοσυγκεντρώσεις!
Αν υπάρχει δυνατότητα είναι όμορφο να βρίσκεστε συχνά, εκεί που θα άνοιγες το λάπτοτ και θα τα λέγατε, βρίσκεστε σε δέκα λεπτά (με τα πόδια) στο κέντρο...
Αλέξανδρε, ετοίμασε ανάλογη συγκέντρωση και στην Κρήτη, να επεκταθούν οι μαθηματικοσυγκεντρώσεις!
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

- Ανδρέας Πούλος
Δεν βρίσκω το καλώδιο σύνδεσης με το κινητό μου για να αναρτήσω κι εγώ φωτογραφίες, για το λόγο αυτό γράφω ...
Η συνάντηση αυτή μπορούσε να έχει τον τίτλο "η κρυφή γοητεία του 3".
Πράγματι,
παραγγείλαμε 3 σοκολάτες και οι υπόλοιπες 3 παραγγελίες δεν ήταν σοκολάτες.
τρεις από τους παρεβρισκόμενους (στη φωτογραφία) είχαν μούσι και άλλοι τρεις δεν είχαν μούσι. Οι άλλοι ήρθαν μετά.
3 φορούσαν πράσινο πουλόβερ και τρεις δεν φορούσαν πράσινο πουλόβερ.
3 φορούσαν γυαλιά και τρεις δεν φορούσαν γυαλιά.
σε κάθε ένα από τα τραπεζάκια καθόντουσαν από 3 άτομα.
Παραλειπόμενα:
3 πληρώσανε και 3 τρεις δεν πληρώσανε τις παραγγελίες τους. (τι κόσμος!)
3 μιλούσαν μόνο για γυναίκες και τρεις μόνο για άντρες
στην αρχή οι τρεις πρώτοι είπαν "θα είμαστε τρεις κι ο κούκος".
Σημείωση 1η: Στην πάνω δεξιά γωνία είναι κρεμασμένο το πτυχίο του Βασίλη, (το χάρισε στην γκραρσόνα για να τον θυμάται)
Σημειώση 2η: Το πτυχίο του Νίκου Δεργιαδέ είναι συλλεκτικό κομμάτι (είναι σε πάπυρο του ... αιώνα μ.Χ.)
Σημειώση 3η: Είμαστε κοντά στην επικύρωση των ιστορικών αποφάσεων του τοπικού Φόρουμ. Λείπουν μερικές υπογραφές,
(είναι της μόδας οι δήθεν αντιρρήσεις), αλλά τελικά όλοι θα υπογράψουν.
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος
Η συνάντηση αυτή μπορούσε να έχει τον τίτλο "η κρυφή γοητεία του 3".
Πράγματι,
παραγγείλαμε 3 σοκολάτες και οι υπόλοιπες 3 παραγγελίες δεν ήταν σοκολάτες.
τρεις από τους παρεβρισκόμενους (στη φωτογραφία) είχαν μούσι και άλλοι τρεις δεν είχαν μούσι. Οι άλλοι ήρθαν μετά.
3 φορούσαν πράσινο πουλόβερ και τρεις δεν φορούσαν πράσινο πουλόβερ.
3 φορούσαν γυαλιά και τρεις δεν φορούσαν γυαλιά.
σε κάθε ένα από τα τραπεζάκια καθόντουσαν από 3 άτομα.
Παραλειπόμενα:
3 πληρώσανε και 3 τρεις δεν πληρώσανε τις παραγγελίες τους. (τι κόσμος!)
3 μιλούσαν μόνο για γυναίκες και τρεις μόνο για άντρες
στην αρχή οι τρεις πρώτοι είπαν "θα είμαστε τρεις κι ο κούκος".
Σημείωση 1η: Στην πάνω δεξιά γωνία είναι κρεμασμένο το πτυχίο του Βασίλη, (το χάρισε στην γκραρσόνα για να τον θυμάται)
Σημειώση 2η: Το πτυχίο του Νίκου Δεργιαδέ είναι συλλεκτικό κομμάτι (είναι σε πάπυρο του ... αιώνα μ.Χ.)
Σημειώση 3η: Είμαστε κοντά στην επικύρωση των ιστορικών αποφάσεων του τοπικού Φόρουμ. Λείπουν μερικές υπογραφές,
(είναι της μόδας οι δήθεν αντιρρήσεις), αλλά τελικά όλοι θα υπογράψουν.
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος
-
Δημήτρης Μοσχόπουλος
- Επικοινωνία:
Καλημέρα σας, κύριοι.
Νεούδι στην παρέα, αν και λαθραναγνώστης επί μακρόν
Ελπίζω να βρεθώ στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσω κι από κοντά στην επόμενη συνάντηση (αν την κανονίζαμε και λίιιγο αργούτσικα 'κανα Σάββατο, ας πούμε, τί καλά θα ήταν...). Μια και δεν βρήκα (ο ψάρακας!) κάποια ενότητα, όπου τα νέα μέλη συστήνονται, στέλνω τους χαιρετισμούς μου από εδώ.
Άντε, καλώς με δεχτήκατε!
Νεούδι στην παρέα, αν και λαθραναγνώστης επί μακρόν
- gbaloglou
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Γειά σου Δημήτρη ξενύχτηΔημήτρης Μοσχόπουλος έγραψε:Καλημέρα σας, κύριοι.
Νεούδι στην παρέα, αν και λαθραναγνώστης επί μακρόνΕλπίζω να βρεθώ στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσω κι από κοντά στην επόμενη συνάντηση (αν την κανονίζαμε και λίιιγο αργούτσικα 'κανα Σάββατο, ας πούμε, τί καλά θα ήταν...). Μια και δεν βρήκα (ο ψάρακας!) κάποια ενότητα, όπου τα νέα μέλη συστήνονται, στέλνω τους χαιρετισμούς μου από εδώ.
Αυτόν τον μήνα η συνάντηση μας έχει απορροφηθεί στην Μαθηματική Εβδομάδα, από κει και πέρα βλέπουμε... Θα χαρούμε να σε δούμε, όσο για την ώρα συνάντησης ... οι ξενύχτηδες μπορούν να έρθουν να μας βρουν στο φαγητό αν τους πέφτει πολύ νωρίς ο μεσημεριανός καφές
Γιώργος Μπαλόγλου
Γιώργος Μπαλόγλου -- κρυσταλλογράφω άρα υπάρχω
Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
- gbaloglou
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Θρυλείται δε ότι θα λάβει χώρα απόψε, με το τέλος των εσπερινών (ομιλιών)gbaloglou έγραψε:Αυτόν τον μήνα η συνάντηση μας έχει απορροφηθεί στην Μαθηματική Εβδομάδα
- Μάκης Χατζόπουλος
- Επικοινωνία:
Γιώργο αν "θρυλείται" ότι θα γίνει συνάντηση, τότε θα έχετε μια "ένωση" από τους "original" (=αυθεντικούς) φίλους του mathematica!gbaloglou έγραψε:Θρυλείται δε ότι θα λάβει χώρα απόψε, με το τέλος των εσπερινών (ομιλιών)gbaloglou έγραψε:Αυτόν τον μήνα η συνάντηση μας έχει απορροφηθεί στην Μαθηματική Εβδομάδα
Καλά να περάσετε και να πάρετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή, θέλω να δω άλλη μια φορά στο πλάνο την γκαρσόνα!!
(1) verba volant, scripta manent = τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν

- gbaloglou
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Αντί της σερβιτόρας θα δεις κάποιαν άλληΜάκης Χατζόπουλος έγραψε:Γιώργο αν "θρυλείται" ότι θα γίνει συνάντηση, τότε θα έχετε μια "ένωση" από τους "original" (=αυθεντικούς) φίλους του mathematica!gbaloglou έγραψε:Θρυλείται δε ότι θα λάβει χώρα απόψε, με το τέλος των εσπερινών (ομιλιών)gbaloglou έγραψε:Αυτόν τον μήνα η συνάντηση μας έχει απορροφηθεί στην Μαθηματική Εβδομάδα
Καλά να περάσετε και να πάρετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή, θέλω να δω άλλη μια φορά στο πλάνο την γκαρσόνα!!
τελευταία επεξεργασία από gbaloglou σε Δευ Μαρ 12, 2012 2:22 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Για την συναρπαστική πλευρά των Μαθηματικών, δείτε την εργασία της Σάρα Σάντος
http://www.mathscareers.org.uk/viewItem ... _id=382788,
http://uk.linkedin.com/pub/sara-santos/4/34/511 .
Επίσης http://sciencecareers.sciencemag.org/ca ... t.a1100079
και για το maths busking που ασχολείται η διδάκτωρ Σάρα δείτε
http://mathsbusking.com/,
http://www.youtube.com/watch?v=tvdMUrIM8S4,
http://www.britishcouncil.org/gr/greece ... ometry.htm
Edit από Γενικούς Συντονιστές
Εdit: Οι κόκκινες λέξεις δεν ανήκουν σε εμένα και ούτε τις πολυχρησιμοποιώ...
Θα ήθελα να έχω την τιμήν αγαπητοί φίλοι, να είμαι εγώ το άτομον που θα μεταφορτώσει τις φωτογραφίες της χθεσινής συγκέντρωσης εις μαγαζήν Θεσ/νίκης όπου είχα την χαράν να παραβρεθώ μαζί με εξέχουσες προσωπικότητες όπως οι κύριοι κύριοι Ζανταρίδης, Μαραντίδης, Μπαλόγλου, Βουτσάς, Μπόλης, Παπασταυρίδης, Κυριακόπουλος συν γυναικί, Τσιπέλης, Βαρβεράκης. Σε κάποιες από αυτές βρίσκεται και η διδάκτορ κυρία κυρία Σάρα Σάντος (εις μίαν μετά της αφεντιάς μου -εύχομαι να μην προσβάλλειν την αισθητικήν σας).
http://www.mathscareers.org.uk/viewItem ... _id=382788,
http://uk.linkedin.com/pub/sara-santos/4/34/511 .
Επίσης http://sciencecareers.sciencemag.org/ca ... t.a1100079
και για το maths busking που ασχολείται η διδάκτωρ Σάρα δείτε
http://mathsbusking.com/,
http://www.youtube.com/watch?v=tvdMUrIM8S4,
http://www.britishcouncil.org/gr/greece ... ometry.htm
Edit από Γενικούς Συντονιστές
Εdit: Οι κόκκινες λέξεις δεν ανήκουν σε εμένα και ούτε τις πολυχρησιμοποιώ...
Θα ήθελα να έχω την τιμήν αγαπητοί φίλοι, να είμαι εγώ το άτομον που θα μεταφορτώσει τις φωτογραφίες της χθεσινής συγκέντρωσης εις μαγαζήν Θεσ/νίκης όπου είχα την χαράν να παραβρεθώ μαζί με εξέχουσες προσωπικότητες όπως οι κύριοι κύριοι Ζανταρίδης, Μαραντίδης, Μπαλόγλου, Βουτσάς, Μπόλης, Παπασταυρίδης, Κυριακόπουλος συν γυναικί, Τσιπέλης, Βαρβεράκης. Σε κάποιες από αυτές βρίσκεται και η διδάκτορ κυρία κυρία Σάρα Σάντος (εις μίαν μετά της αφεντιάς μου -εύχομαι να μην προσβάλλειν την αισθητικήν σας).
τελευταία επεξεργασία από mathxl σε Κυρ Μαρ 11, 2012 2:53 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ποτε δεν κάνω λάθος! Μια φορά νομιζα πως είχα κάνει, αλλά τελικά έκανα λάθος!
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος
Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
Απ' τα τσακάλια δεν γλυτώνεις μ' ευχές η παρακάλια. Κ. Βάρναλης
Aπέναντι στις αξίες σου να είσαι ανυποχώρητος
Ενεργό μέλος από 23-12-2008 ως και 17-8-2014 (δεν θα απαντήσω σε πμ)
- gbaloglou
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Προτείνουμε νέα συνάντηση το Σάββατο (7-4-12) -- Laplace cafe, Καστριτσίου 5 (Πλατεία Άθωνος), 12 το μεσημέρι (με φαγητό για όσους επιθυμούν μετά τις 2).
Γιώργος Μπαλόγλου
Γιώργος Μπαλόγλου
- gbaloglou
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Το καφέ ονομάζεται πλέον "Δον Κιχώτης" (λόγω συνταξιοδότησης και αλλαγής ιδιοκτήτη) -- μόλις πέρασα από εκεί...gbaloglou έγραψε:Προτείνουμε νέα συνάντηση το Σάββατο (7-4-12) -- Laplace cafe, Καστριτσίου 5 (Πλατεία Άθωνος), 12 το μεσημέρι (με φαγητό για όσους επιθυμούν μετά τις 2).
[Είμαστε άλλωστε δονκιχωτικοί οι μαθηματικοί στις σύγχρονες περιστάσεις, έτσι δεν είναι;]
Γιώργος Μπαλόγλου
-
Δημήτρης Μοσχόπουλος
- Επικοινωνία:
Το βράδυ, δηλαδή, δεν τρώτε;gbaloglou έγραψε:Προτείνουμε νέα συνάντηση το Σάββατο (7-4-12) -- Laplace cafe, Καστριτσίου 5 (Πλατεία Άθωνος), 12 το μεσημέρι (με φαγητό για όσους επιθυμούν μετά τις 2).
Γιώργος Μπαλόγλου
Θα ήταν επιθυμητό από άλλους φίλους να γίνει συνάντηση Σάββατο βράδυ; Πρωινο-μεσημεριανές ώρες είναι ώρες μαθημάτων...
- gbaloglou
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Θα μπορούσε να γίνει και αυτό αν το επιθυμεί η όποια πλειοψηφία! Γενικά προτείνουμε μεσημεριανές ώρες με το σκεπτικό ότι οι περισσότεροι έχουν κοινωνικές υποχρεώσεις το Σαββατόβραδο.Δημήτρης Μοσχόπουλος έγραψε:Το βράδυ, δηλαδή, δεν τρώτε;gbaloglou έγραψε:Προτείνουμε νέα συνάντηση το Σάββατο (7-4-12) -- Laplace cafe, Καστριτσίου 5 (Πλατεία Άθωνος), 12 το μεσημέρι (με φαγητό για όσους επιθυμούν μετά τις 2).
Γιώργος Μπαλόγλου![]()
Θα ήταν επιθυμητό από άλλους φίλους να γίνει συνάντηση Σάββατο βράδυ; Πρωινο-μεσημεριανές ώρες είναι ώρες μαθημάτων...
Γιώργος Μπαλόγλου
-
Δημήτρης Μοσχόπουλος
- Επικοινωνία:
Δεκτόν! Ας πουν και οι υπόλοιποι Θεσσαλονικείς την γνώμη τους διότι, με μεσημεριανές συναντήσεις, δεν με βλέπω να σας γνωρίζω παρά μόνο με το τέλος της σχολικής χρονιάςgbaloglou έγραψε: Θα μπορούσε να γίνει και αυτό αν το επιθυμεί η όποια πλειοψηφία! Γενικά προτείνουμε μεσημεριανές ώρες με το σκεπτικό ότι οι περισσότεροι έχουν κοινωνικές υποχρεώσεις το Σαββατόβραδο.
Γιώργος Μπαλόγλου
Κανένα πρόβλημα λόγω αναβολής κάποιας υποχρέωσης , όμως μάλλον θα γνωρίσετε και την γυναίκα μου.
Μαραντιδης Φωτης
- Ανδρέας Πούλος
Οι βραδυνές έξοδοι είναι για τους "μικρούς και ζωηρούς".
Εξάλλου, ο κύριος Νίκος ο Κυριαζής το έχει δηλώσει, μετά την 21:00 πάει για ύπνο, αφού σηκώνεται από την 05:00 για διάβασμα!
Και εμένα δεν μου επιτρέπουν (γυναίκα και πεθερά
) να γυρίζω τα βράδια.
Μεσημέρι 12:00 λοιπόν, όπως πάντα, σεμνά και παραδοσιακά.
Στο Δον Κιχώτης, Καστριτσίου 5, πλατεία Άθωνος.
Ο Σάντσο
θα έρθει; Αλλιώς, δεν έχει νόημα η ύπαρξη του Δον Κιχώτη.
Να μην ξεχάσουμε τη φωτογραφική μηχανή, τα κινητά έχουν χαμηλή ποιότητα εικόνας,
ασυμβίβαστη με την ποιότητα και το επίπεδο των Δον Κιχώτες.
Έχω μία απορία. Τι γύρευε ο Γιώργος Μπαλόγλου στο καφέ μία εβδομάδα πριν τη συνάντηση; Ύποπτο.
Θα ψάξουμε για τα κρυμμένα μικρόφωνα κάτω από τα τραπεζάκια.
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος
Εξάλλου, ο κύριος Νίκος ο Κυριαζής το έχει δηλώσει, μετά την 21:00 πάει για ύπνο, αφού σηκώνεται από την 05:00 για διάβασμα!
Και εμένα δεν μου επιτρέπουν (γυναίκα και πεθερά
Μεσημέρι 12:00 λοιπόν, όπως πάντα, σεμνά και παραδοσιακά.
Στο Δον Κιχώτης, Καστριτσίου 5, πλατεία Άθωνος.
Ο Σάντσο
Να μην ξεχάσουμε τη φωτογραφική μηχανή, τα κινητά έχουν χαμηλή ποιότητα εικόνας,
ασυμβίβαστη με την ποιότητα και το επίπεδο των Δον Κιχώτες.
Έχω μία απορία. Τι γύρευε ο Γιώργος Μπαλόγλου στο καφέ μία εβδομάδα πριν τη συνάντηση; Ύποπτο.
Θα ψάξουμε για τα κρυμμένα μικρόφωνα κάτω από τα τραπεζάκια.
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος
- gbaloglou
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Λίγο οι εκλογές, λίγο οι εξετάσεις, λίγο οι καύσωνες, δεν συναντηθήκαμε τελευταίως ... και οι επόμενες συναντήσεις μετατίθενται στο ευρέως εννοούμενο φθινόπωρο -- θα παρακαλούσα όμως να αναλάβουν άλλοι την σκυτάλη της όποιας διοργάνωσης ανάλογων συναντήσεων...
[Από πλευράς μου είμαι πάντοτε διαθέσιμος για συναντήσεις με όποιον συνάδελφο περάσει από την Θεσσαλονίκη, ακόμη και εν μέσω θέρους -- έτοιμος να θαυμάσουμε τα τείχη από την παραλία (όπως προτρέπει και το κλασσικό άσμα) ή ακόμη και να κάνουμε παρέα τον γύρο τους (για μια άλλη αίσθηση Βυζαντινότητας της πόλης)!]
Γιώργος Μπαλόγλου
[Από πλευράς μου είμαι πάντοτε διαθέσιμος για συναντήσεις με όποιον συνάδελφο περάσει από την Θεσσαλονίκη, ακόμη και εν μέσω θέρους -- έτοιμος να θαυμάσουμε τα τείχη από την παραλία (όπως προτρέπει και το κλασσικό άσμα) ή ακόμη και να κάνουμε παρέα τον γύρο τους (για μια άλλη αίσθηση Βυζαντινότητας της πόλης)!]
Γιώργος Μπαλόγλου
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες