Απορία στο Latex
Συντονιστής: spyros
- Tolaso J Kos
- Επικοινωνία:
Απορία στο Latex
Θα ήθελα να ρωτήσω μία απορία;
Πώς γίνεται να ενσωματώσω το Latex (που γράφει μαθηματικούς συμβολισμούς) με το Microsoft Office Word ; Δεν εννοώ να κάνω μία αντιγραφή επικόλληση καθώς το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου καλαίσθητο.
Καμία ιδέα!
Τόλης
Πώς γίνεται να ενσωματώσω το Latex (που γράφει μαθηματικούς συμβολισμούς) με το Microsoft Office Word ; Δεν εννοώ να κάνω μία αντιγραφή επικόλληση καθώς το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου καλαίσθητο.
Καμία ιδέα!
Τόλης
Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !

- Christos75
- Επικοινωνία:
Re: Απορία στο Latex
Αγαπητέ Τόλη, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Πρέπει να γράφεις κατευθείαν σε LaTex μέσω κάποιου ανάλογου editor.
Π.χ. Εγώ χρησιμοποιώ καμιά φορά τον Texmaker ή ενδεχομένως TexStudio για γραφή απευθείας σε tex!
Π.χ. Εγώ χρησιμοποιώ καμιά φορά τον Texmaker ή ενδεχομένως TexStudio για γραφή απευθείας σε tex!
Χρήστος Λοΐζος
-
nikos Karlovasi
Δεν ξέρω αν γίνεται. Αλλά γιατί να μη γράψεις στο LaTex και το μη μαθηματικό κείμενο? Αφού το αποτέλεσμα θα είναι κατά πολύ ομορφότερο. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που γίνεται στο word και δε γίνεται στο LaTex.
- Tolaso J Kos
- Επικοινωνία:
Να στε καλά όλοι για τις απαντήσεις σας!
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!
Κ. Χρήστο, δεν το ξέρω το TexStudio και θα ήθελα να το μάθω... Μπορείτε να μου δώσετε κάποιο link;Christos75 έγραψε:Αγαπητέ Τόλη, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Πρέπει να γράφεις κατευθείαν σε LaTex μέσω κάποιου ανάλογου editor.
Όταν λες να γράψω στο Latex και το μη μαθηματικό; Ποιο πρόγραμμα έχεις κατά νου;nikos Karlovasi έγραψε:Δεν ξέρω αν γίνεται. Αλλά γιατί να μη γράψεις στο LaTex και το μη μαθηματικό κείμενο? Αφού το αποτέλεσμα θα είναι κατά πολύ ομορφότερο. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που γίνεται στο word και δε γίνεται στο LaTex.
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

- Christos75
- Επικοινωνία:
Tolaso J Kos έγραψε:Να στε καλά όλοι για τις απαντήσεις σας!
Κ. Χρήστο, δεν το ξέρω το TexStudio και θα ήθελα να το μάθω... Μπορείτε να μου δώσετε κάποιο link;Christos75 έγραψε:Αγαπητέ Τόλη, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Πρέπει να γράφεις κατευθείαν σε LaTex μέσω κάποιου ανάλογου editor.
Ορίστε ένα link για TexStudio :http://texstudio.sourceforge.net/ Ωστόσο, εγώ προτιμώ ως καλλίτερο το Texmaker, δες στο link http://www.xm1math.net/texmaker/, πάντως και τα δύο σε βοηθούν να γράφεις κείμενα, βιογραφικά, Μαθηματικά και ό,τι θες σε LaTex!
Κατέβασε αυτό που ανταποκρίνεται στο λειτουργικό σου καλλίτερα.
Χρήστος Λοΐζος
- Tolaso J Kos
- Επικοινωνία:
Ωχ... αρχίσαν τα δύσκολα!
Για να καταλάβω πώς λειτουργεί , θα χρειαστώ τη βοήθεια σας!
Τόλης
Για να καταλάβω πώς λειτουργεί , θα χρειαστώ τη βοήθεια σας!
Τόλης

- Christos75
- Επικοινωνία:
Χαχαχαχαχα...σε ό,τι μπορώ να βοηθήσω, πολύ ευχαρίστως. Αλλά δεν είναι τίποτε δύσκολο. Εγώ κατέβασα το δεύτερο και το έστησα πανεύκολα. Έχω δει και το πρώτο αλλά κάτι δεν μου έκανε και το ξήλωσα!
Χρήστος Λοΐζος
- Christos75
- Επικοινωνία:
Αν θες κάποιο βοήθημα δες το συνημμένο που σου ανεβάζω. Είναι ό,τι πρέπει γι'αρχή!
- Συνημμένα
-
- latex.pdf
- (232.67 KiB) Μεταφορτώθηκε 55 φορές
Χρήστος Λοΐζος
- parmenides51
- Επικοινωνία:
ενημερωτικά (για όσους δεν το ξέρουν ήδη)
οδηγίες μετατροπής από word 2010 σε latex βρίσκονται εδώ
οδηγίες μετατροπής από latex σε word 2010 βρίσκονται εδώ
οδηγίες μετατροπής από word 2010 σε latex βρίσκονται εδώ
οδηγίες μετατροπής από latex σε word 2010 βρίσκονται εδώ
Αν και νομίζω ότι σε κάποιο παρόμοιο ερώτημα είχα απαντήσει ξανά ωστόσο το επαναλαμβάνω. Το word( 2007 και μετα) έχει ενσωματωμένη τη δική του γλώσσα MathMl οι εντολές της οποίας μοιάζουν πάραπολύ με την latex. Για παράδειγμα γράφονταςTolaso J Kos έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω μία απορία;
Καμία ιδέα!
Τόλης
Κώδικας: Επιλογή όλων
\int_1^2 f^2(x)dx
όπως και στο latex ή
Κώδικας: Επιλογή όλων
\Leftrightarrow \above (x=1)
(το ισοδύναμο δεν ξέρω πως μεγαλώνει στο latex στο word ειναι κανονικό)Γενικά όλα τα μαθηματικά σύμβολα που υπάρχουν στο latex μπορείς να τα βρεις και στο word με τις αντίστοιχες εντολές χωρις να χρειαζεται να πατάς με το mouse τα αντίστοιχα κουμπιά.
Γκριμπαβιώτης Παναγιώτης
- Tolaso J Kos
- Επικοινωνία:
Ευχαριστώ για την απάντηση! Έχω Microsoft Office Word 2007 , αλλά το MathMl δε το βρίσκω!PanosG έγραψε: Αν και νομίζω ότι σε κάποιο παρόμοιο ερώτημα είχα απαντήσει ξανά ωστόσο το επαναλαμβάνω. Το word( 2007 και μετα) έχει ενσωματωμένη τη δική του γλώσσα MathMl οι εντολές της οποίας μοιάζουν πάραπολύ με την latex. Για παράδειγμα γράφοντας
εμφανίζει κανονικά τοΚώδικας: Επιλογή όλων
\int_1^2 f^2(x)dxόπως και στο latex ή
εμφανίζει τοΚώδικας: Επιλογή όλων
\Leftrightarrow \above (x=1)
(το ισοδύναμο δεν ξέρω πως μεγαλώνει στο latex στο word ειναι κανονικό)
Γενικά όλα τα μαθηματικά σύμβολα που υπάρχουν στο latex μπορείς να τα βρεις και στο word με τις αντίστοιχες εντολές χωρις να χρειαζεται να πατάς με το mouse τα αντίστοιχα κουμπιά.

Δεν ειναι ξεχωριστό πρόγραμμα το MathML απλά άνοιξε το πεδίο της εξίσωσης (η απλά πάτα Alt και το πλήκτρο +) και γράψε τις εντολές εκει μέσα (στο τελος της εντολής πατα space και αν είναι σωστη τη μετατρέπει κανονικά όπως το latex). Δεν μπορεσα να βρώ κάποιο video που να τα εξηγεί, γιατι γράφοντας είναι αρκετα δύσκολο να το εξηγήσω, ωστόσο αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να φτιάξω ενα video πως ακριβώς γράφουμε εξισώσεις με το word χωρίς mathtype και άλλες πατέντες.
Γκριμπαβιώτης Παναγιώτης
- grigkost
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Όπως ήδη ανέφεραν ήδη ο Χρήστος και ο Νίκος, τοTolaso J Kos έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω μία απορία;
Καμία ιδέα!
είναι μια πλήρης πρόταση για γραφή μαθηματικών -και όχι μόνο- κειμένων. Τα απαραίτητα προγράμματα (η εγκατάστασή τους και η χρήση τους) έχουν συζητηθεί αρκετές φορές στο mathematica.gr. Αρκετά βρίσκονται στον ειδικό φάκελο ΟΔΗΓΙΕΣ LaTeX - ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ - ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ - EBOOKS - ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ
π.χ. αρκετά αναλυτικά υπάρχουν στην δημοσίευση Οδηγίες για tex κείμενα.

-
nikos Karlovasi
πρέπει να κατεβάσεις και έναν editor. Εγώ χρησιμοποιώ το texnic center. Εκεί γράφεις τις εντολές και "τρέχεις" το LaTex. Αν δε σου βρει λάθος σου βγάζει το αποτέλεσμα είτε σε pdf είτε σε gsview ή dvi. Μπορείς να δεις το http://www.miktex.org
- Christos75
- Επικοινωνία:
Εγώ που χρησιμοποιώ το Office 2010, εννοείς προφανώς το Equation του προγράμματος, όχι κάτι άλλο σωστά ; Εγώ πάντως που το δοκίμασα δεν μου "έπαιξε" απλά χρησιμοποιώ ό,τι μου δίνει το equation και μπορώ να γράψω. Αυτόματη μετατροπή των παραπάνω σεPanosG έγραψε:Δεν ειναι ξεχωριστό πρόγραμμα το MathML απλά άνοιξε το πεδίο της εξίσωσης (η απλά πάτα Alt και το πλήκτρο +) και γράψε τις εντολές εκει μέσα (στο τελος της εντολής πατα space και αν είναι σωστη τη μετατρέπει κανονικά όπως το latex). Δεν μπορεσα να βρώ κάποιο video που να τα εξηγεί, γιατι γράφοντας είναι αρκετα δύσκολο να το εξηγήσω, ωστόσο αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να φτιάξω ενα video πως ακριβώς γράφουμε εξισώσεις με το word χωρίς mathtype και άλλες πατέντες.
δεν είδα... Έκανα κάτι λάθος; Δεν ξέρω, πάντως, κάτι τέτοιο δεν μου βγήκε εμένα πέραν της χρήσης του Equation!Χρήστος Λοΐζος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες