Απορία στο Latex

Συντονιστής: spyros

Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Απορία στο Latex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Πέμ Σεπ 05, 2013 6:13 pm

Θα ήθελα να ρωτήσω μία απορία;
Πώς γίνεται να ενσωματώσω το Latex (που γράφει μαθηματικούς συμβολισμούς) με το Microsoft Office Word ; Δεν εννοώ να κάνω μία αντιγραφή επικόλληση καθώς το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου καλαίσθητο.

Καμία ιδέα!

Τόλης

Η φαντασία είναι σημαντικότερη από τη γνώση !
\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}
Άβαταρ μέλους
Christos75
Επικοινωνία:

Re: Απορία στο Latex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Christos75 » Πέμ Σεπ 05, 2013 8:29 pm

Αγαπητέ Τόλη, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Πρέπει να γράφεις κατευθείαν σε LaTex μέσω κάποιου ανάλογου editor.
Π.χ. Εγώ χρησιμοποιώ καμιά φορά τον Texmaker ή ενδεχομένως TexStudio για γραφή απευθείας σε tex!

Χρήστος Λοΐζος
nikos Karlovasi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikos Karlovasi » Πέμ Σεπ 05, 2013 8:44 pm

Δεν ξέρω αν γίνεται. Αλλά γιατί να μη γράψεις στο LaTex και το μη μαθηματικό κείμενο? Αφού το αποτέλεσμα θα είναι κατά πολύ ομορφότερο. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που γίνεται στο word και δε γίνεται στο LaTex.

Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Πέμ Σεπ 05, 2013 9:27 pm

Να στε καλά όλοι για τις απαντήσεις σας!
Christos75 έγραψε:Αγαπητέ Τόλη, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Πρέπει να γράφεις κατευθείαν σε LaTex μέσω κάποιου ανάλογου editor.
Π.χ. Εγώ χρησιμοποιώ καμιά φορά τον Texmaker ή ενδεχομένως TexStudio για γραφή απευθείας σε tex!
Κ. Χρήστο, δεν το ξέρω το TexStudio και θα ήθελα να το μάθω... Μπορείτε να μου δώσετε κάποιο link;
nikos Karlovasi έγραψε:Δεν ξέρω αν γίνεται. Αλλά γιατί να μη γράψεις στο LaTex και το μη μαθηματικό κείμενο? Αφού το αποτέλεσμα θα είναι κατά πολύ ομορφότερο. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που γίνεται στο word και δε γίνεται στο LaTex.
Όταν λες να γράψω στο Latex και το μη μαθηματικό; Ποιο πρόγραμμα έχεις κατά νου;

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

\displaystyle{{\color{blue}\mathbf{Life=\int_{birth}^{death}\frac{happiness}{time}\Delta time} }}
Άβαταρ μέλους
Christos75
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Christos75 » Πέμ Σεπ 05, 2013 10:04 pm

Tolaso J Kos έγραψε:Να στε καλά όλοι για τις απαντήσεις σας!
Christos75 έγραψε:Αγαπητέ Τόλη, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Πρέπει να γράφεις κατευθείαν σε LaTex μέσω κάποιου ανάλογου editor.
Κ. Χρήστο, δεν το ξέρω το TexStudio και θα ήθελα να το μάθω... Μπορείτε να μου δώσετε κάποιο link;

Ορίστε ένα link για TexStudio :http://texstudio.sourceforge.net/ Ωστόσο, εγώ προτιμώ ως καλλίτερο το Texmaker, δες στο link http://www.xm1math.net/texmaker/, πάντως και τα δύο σε βοηθούν να γράφεις κείμενα, βιογραφικά, Μαθηματικά και ό,τι θες σε LaTex!
Κατέβασε αυτό που ανταποκρίνεται στο λειτουργικό σου καλλίτερα.

Χρήστος Λοΐζος
Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Πέμ Σεπ 05, 2013 10:05 pm

Ωχ... αρχίσαν τα δύσκολα!
Για να καταλάβω πώς λειτουργεί , θα χρειαστώ τη βοήθεια σας!

Τόλης

Άβαταρ μέλους
Christos75
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Christos75 » Πέμ Σεπ 05, 2013 10:07 pm

Χαχαχαχαχα...σε ό,τι μπορώ να βοηθήσω, πολύ ευχαρίστως. Αλλά δεν είναι τίποτε δύσκολο. Εγώ κατέβασα το δεύτερο και το έστησα πανεύκολα. Έχω δει και το πρώτο αλλά κάτι δεν μου έκανε και το ξήλωσα!

Χρήστος Λοΐζος
Άβαταρ μέλους
Christos75
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Christos75 » Πέμ Σεπ 05, 2013 10:15 pm

Αν θες κάποιο βοήθημα δες το συνημμένο που σου ανεβάζω. Είναι ό,τι πρέπει γι'αρχή!
Συνημμένα
latex.pdf
(232.67 KiB) Μεταφορτώθηκε 55 φορές

Χρήστος Λοΐζος
Άβαταρ μέλους
parmenides51
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parmenides51 » Παρ Σεπ 06, 2013 9:17 am

ενημερωτικά (για όσους δεν το ξέρουν ήδη)

οδηγίες μετατροπής από word 2010 σε latex βρίσκονται εδώ

οδηγίες μετατροπής από latex σε word 2010 βρίσκονται εδώ

PanosG

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από PanosG » Παρ Σεπ 06, 2013 2:09 pm

Tolaso J Kos έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω μία απορία;
Πώς γίνεται να ενσωματώσω το Latex (που γράφει μαθηματικούς συμβολισμούς) με το Microsoft Office Word ; Δεν εννοώ να κάνω μία αντιγραφή επικόλληση καθώς το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου καλαίσθητο.

Καμία ιδέα!

Τόλης
Αν και νομίζω ότι σε κάποιο παρόμοιο ερώτημα είχα απαντήσει ξανά ωστόσο το επαναλαμβάνω. Το word( 2007 και μετα) έχει ενσωματωμένη τη δική του γλώσσα MathMl οι εντολές της οποίας μοιάζουν πάραπολύ με την latex. Για παράδειγμα γράφοντας

Κώδικας: Επιλογή όλων

\int_1^2 f^2(x)dx
εμφανίζει κανονικά το \displaystyle{\int_1^2 f^2(x)dx} όπως και στο latex ή

\Leftrightarrow \above (x=1)
εμφανίζει το
\displaystyle{\overset{x=1}{\Leftrightarrow}} (το ισοδύναμο δεν ξέρω πως μεγαλώνει στο latex στο word ειναι κανονικό)
Γενικά όλα τα μαθηματικά σύμβολα που υπάρχουν στο latex μπορείς να τα βρεις και στο word με τις αντίστοιχες εντολές χωρις να χρειαζεται να πατάς με το mouse τα αντίστοιχα κουμπιά.

Γκριμπαβιώτης Παναγιώτης
Άβαταρ μέλους
Tolaso J Kos
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tolaso J Kos » Παρ Σεπ 06, 2013 3:11 pm

PanosG έγραψε: Αν και νομίζω ότι σε κάποιο παρόμοιο ερώτημα είχα απαντήσει ξανά ωστόσο το επαναλαμβάνω. Το word( 2007 και μετα) έχει ενσωματωμένη τη δική του γλώσσα MathMl οι εντολές της οποίας μοιάζουν πάραπολύ με την latex. Για παράδειγμα γράφοντας

\int_1^2 f^2(x)dx
εμφανίζει κανονικά το \displaystyle{\int_1^2 f^2(x)dx} όπως και στο latex ή

\Leftrightarrow \above (x=1)
εμφανίζει το
\displaystyle{\overset{x=1}{\Leftrightarrow}} (το ισοδύναμο δεν ξέρω πως μεγαλώνει στο latex στο word ειναι κανονικό)
Γενικά όλα τα μαθηματικά σύμβολα που υπάρχουν στο latex μπορείς να τα βρεις και στο word με τις αντίστοιχες εντολές χωρις να χρειαζεται να πατάς με το mouse τα αντίστοιχα κουμπιά.
Ευχαριστώ για την απάντηση! Έχω Microsoft Office Word 2007 , αλλά το MathMl δε το βρίσκω!

PanosG

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από PanosG » Παρ Σεπ 06, 2013 4:23 pm

Δεν ειναι ξεχωριστό πρόγραμμα το MathML απλά άνοιξε το πεδίο της εξίσωσης (η απλά πάτα Alt και το πλήκτρο +) και γράψε τις εντολές εκει μέσα (στο τελος της εντολής πατα space και αν είναι σωστη τη μετατρέπει κανονικά όπως το latex). Δεν μπορεσα να βρώ κάποιο video που να τα εξηγεί, γιατι γράφοντας είναι αρκετα δύσκολο να το εξηγήσω, ωστόσο αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να φτιάξω ενα video πως ακριβώς γράφουμε εξισώσεις με το word χωρίς mathtype και άλλες πατέντες.

Γκριμπαβιώτης Παναγιώτης
Άβαταρ μέλους
grigkost
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από grigkost » Παρ Σεπ 06, 2013 6:30 pm

Tolaso J Kos έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω μία απορία;

Καμία ιδέα!
Όπως ήδη ανέφεραν ήδη ο Χρήστος και ο Νίκος, το \TeX είναι μια πλήρης πρόταση για γραφή μαθηματικών -και όχι μόνο- κειμένων. Τα απαραίτητα προγράμματα (η εγκατάστασή τους και η χρήση τους) έχουν συζητηθεί αρκετές φορές στο mathematica.gr.
Αρκετά βρίσκονται στον ειδικό φάκελο ΟΔΗΓΙΕΣ LaTeX - ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ - ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ - EBOOKS - ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ
π.χ. αρκετά αναλυτικά υπάρχουν στην δημοσίευση Οδηγίες για tex κείμενα.

{\color{dred}\Gamma\!\rho\,{\rm{H}}\gamma\varnothing\varrho{\mathscr{H}}\varsigma \ {\mathbb{K}}\,\Omega\sum{\rm{t}}{\mathscr{A}}\,{\mathbb{K}}\!\odot\varsigma
nikos Karlovasi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikos Karlovasi » Παρ Σεπ 06, 2013 6:36 pm

πρέπει να κατεβάσεις και έναν editor. Εγώ χρησιμοποιώ το texnic center. Εκεί γράφεις τις εντολές και "τρέχεις" το LaTex. Αν δε σου βρει λάθος σου βγάζει το αποτέλεσμα είτε σε pdf είτε σε gsview ή dvi. Μπορείς να δεις το http://www.miktex.org

Άβαταρ μέλους
Christos75
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Christos75 » Κυρ Σεπ 08, 2013 10:32 am

PanosG έγραψε:Δεν ειναι ξεχωριστό πρόγραμμα το MathML απλά άνοιξε το πεδίο της εξίσωσης (η απλά πάτα Alt και το πλήκτρο +) και γράψε τις εντολές εκει μέσα (στο τελος της εντολής πατα space και αν είναι σωστη τη μετατρέπει κανονικά όπως το latex). Δεν μπορεσα να βρώ κάποιο video που να τα εξηγεί, γιατι γράφοντας είναι αρκετα δύσκολο να το εξηγήσω, ωστόσο αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να φτιάξω ενα video πως ακριβώς γράφουμε εξισώσεις με το word χωρίς mathtype και άλλες πατέντες.
Εγώ που χρησιμοποιώ το Office 2010, εννοείς προφανώς το Equation του προγράμματος, όχι κάτι άλλο σωστά ; Εγώ πάντως που το δοκίμασα δεν μου "έπαιξε" απλά χρησιμοποιώ ό,τι μου δίνει το equation και μπορώ να γράψω. Αυτόματη μετατροπή των παραπάνω σε \TeX δεν είδα... Έκανα κάτι λάθος; Δεν ξέρω, πάντως, κάτι τέτοιο δεν μου βγήκε εμένα πέραν της χρήσης του Equation!

Χρήστος Λοΐζος
Απάντηση

Επιστροφή σε “ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες