Ο διαγωνισμός καγκουρό τους πείραξε...
Συντονιστής: spyros
Re: Ο διαγωνισμός καγκουρό τους πείραξε...
Και η δική μου υπογραφη ειναι δεδομενη .
Σωτηρης Στογιας
Σωτηρης Στογιας
Σωτήρης Στόγιας
-
mlks
Κυριε Λαμπρου συνοπτικα σας αναφερω τα ακολουθα
1)Η υπερδραστηριοτητα σας παραγει φως που ενοχλει αυτους που εχουν
συνηθισει το σκοταδι.Μοιραια παραγονται και συγκρισεις μεταξυ της προσφορας
σας και της προσφορας αλλων.
2)Εγω δεν αναφερθηκα στην ΕΜΕ.Αυτο το κανατε εσεις και με αρκετη λεπτομερεια.
3)Θα προτεινα εθελοντικη παρουσια επιτηρητων και που δεν βρισκονται αυτοι να
μην διεξαγεται ο διαγωνισμος εκει.Εθελοντισμος λεγεται αυτη η πραξη.
1)Η υπερδραστηριοτητα σας παραγει φως που ενοχλει αυτους που εχουν
συνηθισει το σκοταδι.Μοιραια παραγονται και συγκρισεις μεταξυ της προσφορας
σας και της προσφορας αλλων.
2)Εγω δεν αναφερθηκα στην ΕΜΕ.Αυτο το κανατε εσεις και με αρκετη λεπτομερεια.
3)Θα προτεινα εθελοντικη παρουσια επιτηρητων και που δεν βρισκονται αυτοι να
μην διεξαγεται ο διαγωνισμος εκει.Εθελοντισμος λεγεται αυτη η πραξη.
- Γιώργος Ρίζος
- Επιμελητής
Με ανησυχία είδα ότι τα μηνύματα δύο φίλων στο alfavita, του Αλέξανδρου Συγκελάκη και του Ανδρέα Πούλου, δεν δημοσιεύθηκαν (ακόμη).
Για αυτό το δικτυακό χώρο της εκπαίδευσης έχω πολύ καλή γνώμη για την αντικειμενικότητά του. Ελπίζω να είναι απλά τεχνικό το θέμα, ίδωμεν!
Πληροφοριακά, μόλις έστειλα και εγώ μια παρέμβαση, αρκετά χαμηλών τόνων, αν κι επαρχιώτης όπως κι ο Λεωνίδας...
Με την ευκαιρία, να καλωσορίσουμε τον εκλεκτό Γεωμέτρη Ανδρέα Πούλο!
Η παρεά της Μακεδονίας αυξάνεται! Κρίμα ήταν που βρισκόμασταν μια φορά το χρόνο, στις ταβέρνες των πόλεων που διοργανώνουν τα Συνέδρια!
Γιώργος Ρίζος
Για αυτό το δικτυακό χώρο της εκπαίδευσης έχω πολύ καλή γνώμη για την αντικειμενικότητά του. Ελπίζω να είναι απλά τεχνικό το θέμα, ίδωμεν!
Πληροφοριακά, μόλις έστειλα και εγώ μια παρέμβαση, αρκετά χαμηλών τόνων, αν κι επαρχιώτης όπως κι ο Λεωνίδας...
Με την ευκαιρία, να καλωσορίσουμε τον εκλεκτό Γεωμέτρη Ανδρέα Πούλο!
Η παρεά της Μακεδονίας αυξάνεται! Κρίμα ήταν που βρισκόμασταν μια φορά το χρόνο, στις ταβέρνες των πόλεων που διοργανώνουν τα Συνέδρια!
Γιώργος Ρίζος
- chris_gatos
- Επιμελητής
Γιώργο καλησπέρα! Εγώ θα έλεγα η παρέα των μαθηματικών...Γιατί εδώ το πρώτο πράγμα που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι τα ωραία μαθηματικά! Ο Α.Πούλος είναι εξαιρετικός γεωμέτρης (διαβάζοντας τα ιστορικά σημειώματα του προηγούμενου σχολικού βιβλίου γεωμετρίας, μάθαινες το γιατί και πως της κάθε έννοιας),αλλά είναι και συγγραφέας
ενός εξαιρετικού βιβλίου με συναρτησιακες σχέσεις (το πρώτο που κυκλοφόρησε στο είδος του).
Οχι τυχαίοι άνθρωποι στη...γαλέρα του mathematica,λοιπόν... Είμαστε τυχεροί!
ενός εξαιρετικού βιβλίου με συναρτησιακες σχέσεις (το πρώτο που κυκλοφόρησε στο είδος του).
Οχι τυχαίοι άνθρωποι στη...γαλέρα του mathematica,λοιπόν... Είμαστε τυχεροί!
Χρήστος Κυριαζής
- cretanman
- Διαχειριστής
- Επικοινωνία:
Γιώργο δυστυχώς άδικα περιμένουμε να δημοσιευτούν οι δικές μας (και προφανώς πολλές ακόμη απαντήσεις στο alfavita.gr) καθώς μετά από δεύτερο email που τους έστειλα σήμερα μου απάντησαν το εξής "περίεργο":Rigio έγραψε:Με ανησυχία είδα ότι τα μηνύματα δύο φίλων στο alfavita, του Αλέξανδρου Συγκελάκη και του Ανδρέα Πούλου, δεν δημοσιεύθηκαν (ακόμη).
" from info@alfavita.gr
to Alexandros Sygelakis
date 2 March 2009 17:05
subject RE: Απάντηση στο ψήφισμα της Δ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής για το διαγωνισμό "Καγκουρό"
Έχουν αναρτηθεί αρκετά σχετικά κείμενα και έχει καλυφθεί το θέμα.
Ευχαριστούμε πολύ.
Alfavita.gr "
Μου έκανε αρκετά μεγάλη (και αρνητική) εντύπωση αυτή η απάντηση. Ποιός ξέρει τί μηνύματα έχουν λάβει από την άλλη μεριά! Δεν τους απάντηση γιατί θεωρώ κοροϊδία να συνεχίσω κάτι που θεωρούν ότι έχει καλυφθεί (!!!). Αυτό το σνομπάρισμα δε μ' αρέσει καθόλου! Να γιατί δε δημοσίευσαν και το κείμενο - απάντηση του κου Κυριακόπουλου, το κείμενο του Α. Πούλου (παρεμπιπτόντως κύριε Ανδρέα καλωσορίσατε στη σελίδα μας! Θα χαρούμε να γεμίσετε τις σελίδες αυτές με ωραίες λύσεις), και το κείμενό σου Γιώργο. Και μάλλον ούτε πρόκειται...
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος Συγκελάκης
Με λύπη, αλλά και αγανάκτηση διάβασα το ψήφισμα της Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής που με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και ψεύδη προτρέπει τους συναδέλφους μας να σαμποτάρουν το διαγωνισμό ΚΑΓΚΟΥΡΟ.
Αν η ΕΛΜΕ θέλει πράγματι να κάνει κάτι καλό, αυτό θα είναι η κριτική για τα στραβά των Δημόσιων Σχολείων για το κατάντημα των οποίων φέρει ολάκερη την ευθύνη. Δυστυχώς η γλώσσα και το ύφος της προς συναδέλφους μας δεν την τιμά και μόνο εμπάθεια και μίσος αποπνέει. Η ανακοίνωση είναι αντισυναδελφική και μόνο διχασμό μπορεί να προκαλέσει, κάτι που προσωπικά με κάνει να σκέφτομαι ότι από κάπου υποκινείται.
Νίκος Ιωσηφίδης
Μαθηματικός - Φροντιστής
Βέροια
Αν η ΕΛΜΕ θέλει πράγματι να κάνει κάτι καλό, αυτό θα είναι η κριτική για τα στραβά των Δημόσιων Σχολείων για το κατάντημα των οποίων φέρει ολάκερη την ευθύνη. Δυστυχώς η γλώσσα και το ύφος της προς συναδέλφους μας δεν την τιμά και μόνο εμπάθεια και μίσος αποπνέει. Η ανακοίνωση είναι αντισυναδελφική και μόνο διχασμό μπορεί να προκαλέσει, κάτι που προσωπικά με κάνει να σκέφτομαι ότι από κάπου υποκινείται.
Νίκος Ιωσηφίδης
Μαθηματικός - Φροντιστής
Βέροια
- Τηλέγραφος Κώστας
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Αν είναι δυνατόν (χωρίς να έχω προλάβει να ενημερωθώ πλήρως ) έχετε και την δίκια μου συμπαράσταση και υπογραφή βεβαία.
Φιλικά
Τηλέγραφος Κώστας

Τηλέγραφος Κώστας

- Α.Κυριακόπουλος
Αγαπητοί συνάδελφοι. Δεν πειράζει που το AlfaVita.gr δεν δημοσιεύει τiς επιστολές μας. Άλλωστε ,δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι αυτό. Παρόλα αυτά, προτείνω να εξακολουθήσουμε να στέλνουμε επιστολές διαμαρτυρίας, όχι μόνο εκεί αλλά και όπου αλλού μπορούμε (εγώ τις έστειλα και στο «Έδρα εκπαίδευσης»), για να καταλάβουν το μέγεθος της αντίδρασης των καθηγητών των μαθηματικών, για την απαράδεκτη αυτή η ανακοίνωση.
Πρέπει όμως, όπως είχε προταθεί, το συντομότερο δυνατόν να αναλάβει ένας να συντάξει μια επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία αφού την υπογράψουμε όλοι, να την στείλουμε παντού: Εφημερίδες, Ραδιόφωνα, Τηλεόρασης κτλ. Και βεβαίως και στο Υπουργείο Παιδείας. Εγώ δεν είμαι κατάλληλος για « χαμηλών τόνων » επιστολές. Θα πρότεινα να το κάνει ο κ. Αλέξανδρος Συγκελάκης, που έχει στη διάθεσή του και όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι απαραίτητο η επιστολή να είναι υπερβολικά μακροσκελής. Βεβαίως, θα πρέπει να αντικρούει ένα προς ένα αυτά που γράφουν στην ανακοίνωση και για το ποιος είναι ο κ. Λάμπρου ας έχει και παραπομπές.
Πάντως, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ
Πρέπει όμως, όπως είχε προταθεί, το συντομότερο δυνατόν να αναλάβει ένας να συντάξει μια επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία αφού την υπογράψουμε όλοι, να την στείλουμε παντού: Εφημερίδες, Ραδιόφωνα, Τηλεόρασης κτλ. Και βεβαίως και στο Υπουργείο Παιδείας. Εγώ δεν είμαι κατάλληλος για « χαμηλών τόνων » επιστολές. Θα πρότεινα να το κάνει ο κ. Αλέξανδρος Συγκελάκης, που έχει στη διάθεσή του και όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι απαραίτητο η επιστολή να είναι υπερβολικά μακροσκελής. Βεβαίως, θα πρέπει να αντικρούει ένα προς ένα αυτά που γράφουν στην ανακοίνωση και για το ποιος είναι ο κ. Λάμπρου ας έχει και παραπομπές.
Πάντως, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ
Αντώνης Κυριακόπουλος
•Ο έξυπνος παραδέχεται •Ο πονηρός δικαιολογείται •Ο βλάκας επιμένει
•Ο έξυπνος παραδέχεται •Ο πονηρός δικαιολογείται •Ο βλάκας επιμένει
-
AΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ
- Επιμελητής
Πρώτα απόλα να ευχηθώ σε όλους καλή σαρακοστή!
Κατά δεύτερον προσυπογράφω ανεπιφύλακτα την διαμαρτυρία -απάντηση στην αχαρακτήριστη ανακοίνωση της συγκεκριμένης ΕΛΜΕ.
Επιστρέφοντας από ταξίδι χθες βράδυ, διάβασα τα μηνύματα του mathematica, το οποίο ειλικρινά μου έλειψε τις μέρες που δεν είχα επαφή. Με έκπληξη και μεγάλη δυσαρέσκεια διάβασα την ανακοίνωση, αλλά με ευχαρίστηση είδα τη άμεση αντίδραση των εκλεκτών συναδέλφων. Ομολογώ βέβαια ότι γνώριζα ότι ορισμένοι συνάδελφοι είχαν αντιρρήσεις ως προς την διεξαγωγή του διαγωνισμού (πατώντας στο κόστος των 10 ευρώ).Ομως δεν φανταζόμουνα ότι θα έφταναν μέχρι του σημείου έκδοσης ανακοίνωσης από το συνδικαλιστικό όργανο. Ελπίζω η συγκεκριμένη ανακοίνωση να εκφράζει μικρό μόνο μέρος της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Επειδή έχω την τύχη να συμμετέχω ενεργά σαν αρωγός στην προσπάθεια του διαγωνισμού από την πρώτη στιγμή .Και σαν μέλος του παραρτήματος Ηρακλείου της ΕΜΕ προτρέπω τα παιδιά που αγαπούν τα μαθηματικά να συμμετέχουν τόσο στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ όσο και στον Καγκουρώ. Νομίζω ότι ένας υγειώς σκεπτόμενος Μαθηματικός και γενικότερα εκπαιδευτικός θα έπρεπε να στηρίζει αυτήν την προσπάθεια, ανεξάρτητα ποιός είναι εκείνος που την εκφράζει. Πόσο μάλλον όταν γνωρίζει ποιός είναι ο Μιχάλης ο Λάμπρου, πάνω απ όλα σε επιστημονικό αλλά και σε ηθικό επίπεδο.
Για να μη μακρηγορήσω, μιας και με κάλυψαν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, νομίζω ότι τελικά το μόνο θετικό που μπορεί να βγεί από μία τέτοια ανακοίνωση, είναι η συσπείρωση (και αύξηση του αριθμού) όλων εμάς που αγαπάμε τα μαθηματικά. Αν υπάρχουν και μαθηματικοί μεταξύ εκείνων που προσυπογράφουν την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, τους προτρέπω να ασχοληθούν με περισότερη αγάπη με την επιστήμη τους και με τα παιδιά που διψούν για μάθηση. Θα ήθελα να ακούσω τη θέση και άλλων συναδέλφων από άλλες ΕΛΜΕ. Και γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν διαφορετική άποψη.
Ανδρέας
Κατά δεύτερον προσυπογράφω ανεπιφύλακτα την διαμαρτυρία -απάντηση στην αχαρακτήριστη ανακοίνωση της συγκεκριμένης ΕΛΜΕ.
Επιστρέφοντας από ταξίδι χθες βράδυ, διάβασα τα μηνύματα του mathematica, το οποίο ειλικρινά μου έλειψε τις μέρες που δεν είχα επαφή. Με έκπληξη και μεγάλη δυσαρέσκεια διάβασα την ανακοίνωση, αλλά με ευχαρίστηση είδα τη άμεση αντίδραση των εκλεκτών συναδέλφων. Ομολογώ βέβαια ότι γνώριζα ότι ορισμένοι συνάδελφοι είχαν αντιρρήσεις ως προς την διεξαγωγή του διαγωνισμού (πατώντας στο κόστος των 10 ευρώ).Ομως δεν φανταζόμουνα ότι θα έφταναν μέχρι του σημείου έκδοσης ανακοίνωσης από το συνδικαλιστικό όργανο. Ελπίζω η συγκεκριμένη ανακοίνωση να εκφράζει μικρό μόνο μέρος της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Επειδή έχω την τύχη να συμμετέχω ενεργά σαν αρωγός στην προσπάθεια του διαγωνισμού από την πρώτη στιγμή .Και σαν μέλος του παραρτήματος Ηρακλείου της ΕΜΕ προτρέπω τα παιδιά που αγαπούν τα μαθηματικά να συμμετέχουν τόσο στους διαγωνισμούς της ΕΜΕ όσο και στον Καγκουρώ. Νομίζω ότι ένας υγειώς σκεπτόμενος Μαθηματικός και γενικότερα εκπαιδευτικός θα έπρεπε να στηρίζει αυτήν την προσπάθεια, ανεξάρτητα ποιός είναι εκείνος που την εκφράζει. Πόσο μάλλον όταν γνωρίζει ποιός είναι ο Μιχάλης ο Λάμπρου, πάνω απ όλα σε επιστημονικό αλλά και σε ηθικό επίπεδο.
Για να μη μακρηγορήσω, μιας και με κάλυψαν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, νομίζω ότι τελικά το μόνο θετικό που μπορεί να βγεί από μία τέτοια ανακοίνωση, είναι η συσπείρωση (και αύξηση του αριθμού) όλων εμάς που αγαπάμε τα μαθηματικά. Αν υπάρχουν και μαθηματικοί μεταξύ εκείνων που προσυπογράφουν την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, τους προτρέπω να ασχοληθούν με περισότερη αγάπη με την επιστήμη τους και με τα παιδιά που διψούν για μάθηση. Θα ήθελα να ακούσω τη θέση και άλλων συναδέλφων από άλλες ΕΛΜΕ. Και γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν διαφορετική άποψη.
Ανδρέας
Ειμαι και εγώ συνάδελφος μαθηματικός και είμαι από την θεσ/νικη. Ο γυιός μου που έχει λάβει και στους δύο διαγωνισμούς των μαθηματικών με αρκετή επιτυχία, πλέον φοιτητής μαθηματικού, κατόπιν συζήτησης που είχαμε είπε ότι ο καγκουρό έχει πιό ενδιαφέροντα θέματα , και το καλό που έχει είναι ότι δεν ειναι άλυτα και δεν απογοητεύει τους μαθητές.
Πιστεύω ότι καλό ειναι να υπάρχουν τέτοιοι διαγωνισμοί (καγκουρό ,ΕΜΕ , Φυσικής , Χημείας , Αστρονομίας , Αρχαίων ,Λυσίας κ.α.) γιατί βοηθάνε τους μαθητές κυρίως μικρότερων τάξεων να τεστάρουν τις δυνάμεις τους με συνομήλικους τους πριν το κρίσιμο τεστ των πανελληνίων ή όποιων εξετάσεων θα υπάρξουν ώστε να γνωρίζουν περίπου τις δυνάμεις τους. Η μόνη ενστασή μου είναι ως προς την αξιοπιστία της βαθμολόγησης τους ή το αδιάβλητο των εξετάσεων γιατί έχω ενδείξεις για το παραπάνω πρόβλημα από άλλο διαγωνισμό ιδιωτικό. Το καλό με τον καγκουρό είναι ότι δεν έχει ακόμη έξτρα μπόνους στους επιτυχόντες και δεν έχει ανακατευθεί ακόμη η παραπαιδεία. Επειδή είμαι υπέρ τέτοιων διαγωνισμών , τα παιδιά μου λαμβάνουν μέρος σε πολλούς και όπως έχω ενημερώσει τον κ. Πούλο φέτος θα λάβουν στον καγκουρό 3 κορίτσια μου.Συμφωνώ ότι τα έξοδα του διαγωνισμού υπερυπερκαλύπτουν το ποσό των 10 ευρώ με τα δώρα που παίρνουν οι μαθητές (εκτός αν υπάρχει κάποιο κονδύλι από αλλού) και ηγνώμη μου για τον κ. Λάμπρου ειναι η καλύτερη ως προς την επιστημονική του κατάρτηση , την συμπεριφορά του ως προς τους φοιτητές του (ήμουν φοιτητής του πριν 25 χρόνια) και την εντ'ιπωση που αποκόμισα πέρσι στην βράβευση του καγκουρό.
Πιστεύω ότι καλό ειναι να υπάρχουν τέτοιοι διαγωνισμοί (καγκουρό ,ΕΜΕ , Φυσικής , Χημείας , Αστρονομίας , Αρχαίων ,Λυσίας κ.α.) γιατί βοηθάνε τους μαθητές κυρίως μικρότερων τάξεων να τεστάρουν τις δυνάμεις τους με συνομήλικους τους πριν το κρίσιμο τεστ των πανελληνίων ή όποιων εξετάσεων θα υπάρξουν ώστε να γνωρίζουν περίπου τις δυνάμεις τους. Η μόνη ενστασή μου είναι ως προς την αξιοπιστία της βαθμολόγησης τους ή το αδιάβλητο των εξετάσεων γιατί έχω ενδείξεις για το παραπάνω πρόβλημα από άλλο διαγωνισμό ιδιωτικό. Το καλό με τον καγκουρό είναι ότι δεν έχει ακόμη έξτρα μπόνους στους επιτυχόντες και δεν έχει ανακατευθεί ακόμη η παραπαιδεία. Επειδή είμαι υπέρ τέτοιων διαγωνισμών , τα παιδιά μου λαμβάνουν μέρος σε πολλούς και όπως έχω ενημερώσει τον κ. Πούλο φέτος θα λάβουν στον καγκουρό 3 κορίτσια μου.Συμφωνώ ότι τα έξοδα του διαγωνισμού υπερυπερκαλύπτουν το ποσό των 10 ευρώ με τα δώρα που παίρνουν οι μαθητές (εκτός αν υπάρχει κάποιο κονδύλι από αλλού) και ηγνώμη μου για τον κ. Λάμπρου ειναι η καλύτερη ως προς την επιστημονική του κατάρτηση , την συμπεριφορά του ως προς τους φοιτητές του (ήμουν φοιτητής του πριν 25 χρόνια) και την εντ'ιπωση που αποκόμισα πέρσι στην βράβευση του καγκουρό.
Μαραντιδης Φωτης
- nsmavrogiannis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
Aγαπητέ φίλε θα ήθελα τονίσω ότι η παιδεία είναι μία και παρέχεται στην χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες μέσω διαφόρων οδών. Εδώ συνυπάρχουμε αρμονικά, μεταξύ άλλων και μαθηματικοί των δημοσίων σχολείων, των ιδιωτικών σχολείων των δημοσίων φροντιστηρίων των ιδιωτικών φροντιστηρίων. Αν και είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν στις προθέσεις σου να μειώσεις την προσφορά κανενός θα ήθελα να πω ότι η χρήση ενός, ανακριβούς εν τέλει όρου, ήταν ατυχής.fmak65 έγραψε:και δεν έχει ανακατευθεί ακόμη η παραπαιδεία
Μαυρογιάννης
Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Ηράκλειτος
-
alfavita.gr
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ alfavita.gr
Αγαπητοί φίλοι,
θα θέλαμε να σας πούμε ότι οι αιχμές ή και οι κατευθείαν βολές που λάβαμε ότι σας λογοκρίναμε απλά δεν ευσταθούν.
Η alfavita.gr είναι ένα ενημερωτικό εκπαιδευτικό δίκτυο που αγκαλιάζει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Με αυτό το σκεπτικό ανακοινώσαμε τις περισσότερες ενστάσεις σας για το ψήφισμα της ΕΛΜΕ.
Όπως φυσικά θα καταλαβαίνετε, η alfavita.gr δεν είναι φόρουμ (παρόλο που έχει δικό της φόρουμ και σας καλούμε να αναπτύξετε και εκεί τις απόψεις σας http://alfavita.gr/proaylio/YaBB.pl ) για να επαναλαμβάνονται τα ίδια κείμενα.
Είναι διαφορετική η λειτουργία.
Εσείς στείλατε, σχεδόν πανομοιότυπα, κείμενα με το ίδιο θέμα.
Ο επισκέπτης της alfavita.gr κατάλαβε και έβγαλε τα συμπεράσματά του από όσα ήδη έχουν αναρτηθεί.
Μακριά από την κουλτούρα μας η λογοκρισία. Αν κάποιοι από εσάς είσαστε τακτικοί θαμώνες της ΑΒ θα το ξέρετε αυτό.
Ο πάσα ένας έχει βήμα σε εμάς.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την προτίμηση που δείξατε να μας στείλετε τα κείμενά σας.
Ευχόμαστε δύναμη στο δύσκολο έργο σας.
Είμαστε εδώ για οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να αναδείξετε μέσα από τις σελίδες μας.
Φιλικά
alfavita.gr
θα θέλαμε να σας πούμε ότι οι αιχμές ή και οι κατευθείαν βολές που λάβαμε ότι σας λογοκρίναμε απλά δεν ευσταθούν.
Η alfavita.gr είναι ένα ενημερωτικό εκπαιδευτικό δίκτυο που αγκαλιάζει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Με αυτό το σκεπτικό ανακοινώσαμε τις περισσότερες ενστάσεις σας για το ψήφισμα της ΕΛΜΕ.
Όπως φυσικά θα καταλαβαίνετε, η alfavita.gr δεν είναι φόρουμ (παρόλο που έχει δικό της φόρουμ και σας καλούμε να αναπτύξετε και εκεί τις απόψεις σας http://alfavita.gr/proaylio/YaBB.pl ) για να επαναλαμβάνονται τα ίδια κείμενα.
Είναι διαφορετική η λειτουργία.
Εσείς στείλατε, σχεδόν πανομοιότυπα, κείμενα με το ίδιο θέμα.
Ο επισκέπτης της alfavita.gr κατάλαβε και έβγαλε τα συμπεράσματά του από όσα ήδη έχουν αναρτηθεί.
Μακριά από την κουλτούρα μας η λογοκρισία. Αν κάποιοι από εσάς είσαστε τακτικοί θαμώνες της ΑΒ θα το ξέρετε αυτό.
Ο πάσα ένας έχει βήμα σε εμάς.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την προτίμηση που δείξατε να μας στείλετε τα κείμενά σας.
Ευχόμαστε δύναμη στο δύσκολο έργο σας.
Είμαστε εδώ για οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να αναδείξετε μέσα από τις σελίδες μας.
Φιλικά
alfavita.gr
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Όχι δεν υπάρχει κανένα κονδύλι από πουθενά. Το Καγκουρό δεν έχει απόλύτως άλλα έσοδα για τον διαγωνισμό, πέρα από την χρέωση των 10 ευρώ.fmak65 έγραψε:Συμφωνώ ότι τα έξοδα του διαγωνισμού υπερυπερκαλύπτουν το ποσό των 10 ευρώ με τα δώρα που παίρνουν οι μαθητές (εκτός αν υπάρχει κάποιο κονδύλι από αλλού)
Μ.Λ.
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Re: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ alfavita.gr
Αγαπητό alfavita θέλω να σε ευχαριστήσω για την ανάρτηση των διαμαρτηριών των μελών του mathematica εναντίον της ΕΛΜΕ, και δεν θέλω να φανώ αγνώμων. Οφείλω όμως να διορθώσω την ανακρίβεια:alfavita.gr έγραψε:Με αυτό το σκεπτικό ανακοινώσαμε τις περισσότερες ενστάσεις σας για το ψήφισμα της ΕΛΜΕ.
Δεν είναι σωστό ότι ανακοίνωσες τις περισσότερες ενστάσεις. Το αντίθετο.
Επειδή πολλοί (ακόμα και άγνωστοί μου) που στέλνουν κείμενο στο alfavita επί του θέματος, στέλνουν αντίγραφο και σε μένα, το δικό μου μέτρημα βγάζει άλλο αποτέλεσμα.
Μιχάλης Λάμπρου
-
mlks
Απο τον κυριο Δημητριου ελαβα το ακολουθο μυνημα
''
Συνάδελφε,
Λυπάμαι που το λέω αλλά πρέπει να νιώθεις ντροπή που προβάλεις τις επιπόλαιες ανακοινώσεις των δύο ΕΛΜΕ.
Αυτό που όφειλες να κάνεις ήταν να επικοινωνούσες με τις δύο ΕΛΜΕ για να τους υποδείξεις την ανοησία τους. Ελπίζω να το κάνεις τώρα.
Γιατί προσπαθείς να πνίξεις κάτι καλό στον τόπο μας; Διάβασες το βιβλίο του «Καγκουρό» ; Τόσο σε πείραξε που τα παιδιά μας θα ωφεληθούν;
Καλά, δεν είδες το όνομα του συγγραφέα; Δεν έχεις δει το έργο που προσφέρει; Διαβάζεις τα μηνύματά του στο mathematica; Δεν αντιλήφθηκες ότι τέτοιους ανθρώπους πρέπει να τους σεβόμαστε;
Ελπίζω να βρεις το θάρρος να αποκαταστήσεις την βλάβη που προσπαθείς να κάνεις, ελπίζω άθελά σου. Όσο για τις δύο ΕΛΜΕ, οφείλουν δημόσια συγνώμη.
Αντώνης Δημητρίου ΠΕ03 "
Κυριε Δημητριου
Θα ηθελα να σας πω οτι επειδη ενοχληθηκα παρα πολυ αναρτησα την ανακοινωση.
Απο τον διαλογο που ακολουθησα ομως καταλαβα οτι εκανα πολυ καλα.
Διοτι εμαθα οπως και πολλοι αλλοι οτι στον διαγωνισμο διδεται το παραπανω βιβλιο
πραγμα που αγνοουσα και εγω ο ιδιος.
Ειπα σε συγγενεις μου να γραφτουν στον διαγωνισμο μου λεει η θεια μου 'πολλα δεν ειναι
τα 10 ευρω' της ειπα ομως για το βιβλιο και ειπε οτι ετσι μαλιστα.Αυτο ομως εγινε μεσα
απο τον διαλογο που εγω δημιουργησα.
Εμαθα για τα βιβλια που εχει επιμεληθει ο κυριος Λαμπρου τα οποια επισης αγνοουσα
και εμαθα μεσω της επιστολης του κ.Συγγελακη.Τα οποια επισης αγνοουσα οπως και
πολυ αλλοι και αυτο μεσω του διαλογου που εγω ξεκινησα.
Παρακληση στον κ.Λαμπρου να φτιαξει μια ιστοσελιδα με τιτλους που εχει επιμεληθει
με τα εξωφυλλα τους και συντομη περιγραφη διοτι πολλοι αγνοουν την υπαρξη τους.
Ο διαλογος παντα βοηθαει.
''
Συνάδελφε,
Λυπάμαι που το λέω αλλά πρέπει να νιώθεις ντροπή που προβάλεις τις επιπόλαιες ανακοινώσεις των δύο ΕΛΜΕ.
Αυτό που όφειλες να κάνεις ήταν να επικοινωνούσες με τις δύο ΕΛΜΕ για να τους υποδείξεις την ανοησία τους. Ελπίζω να το κάνεις τώρα.
Γιατί προσπαθείς να πνίξεις κάτι καλό στον τόπο μας; Διάβασες το βιβλίο του «Καγκουρό» ; Τόσο σε πείραξε που τα παιδιά μας θα ωφεληθούν;
Καλά, δεν είδες το όνομα του συγγραφέα; Δεν έχεις δει το έργο που προσφέρει; Διαβάζεις τα μηνύματά του στο mathematica; Δεν αντιλήφθηκες ότι τέτοιους ανθρώπους πρέπει να τους σεβόμαστε;
Ελπίζω να βρεις το θάρρος να αποκαταστήσεις την βλάβη που προσπαθείς να κάνεις, ελπίζω άθελά σου. Όσο για τις δύο ΕΛΜΕ, οφείλουν δημόσια συγνώμη.
Αντώνης Δημητρίου ΠΕ03 "
Κυριε Δημητριου
Θα ηθελα να σας πω οτι επειδη ενοχληθηκα παρα πολυ αναρτησα την ανακοινωση.
Απο τον διαλογο που ακολουθησα ομως καταλαβα οτι εκανα πολυ καλα.
Διοτι εμαθα οπως και πολλοι αλλοι οτι στον διαγωνισμο διδεται το παραπανω βιβλιο
πραγμα που αγνοουσα και εγω ο ιδιος.
Ειπα σε συγγενεις μου να γραφτουν στον διαγωνισμο μου λεει η θεια μου 'πολλα δεν ειναι
τα 10 ευρω' της ειπα ομως για το βιβλιο και ειπε οτι ετσι μαλιστα.Αυτο ομως εγινε μεσα
απο τον διαλογο που εγω δημιουργησα.
Εμαθα για τα βιβλια που εχει επιμεληθει ο κυριος Λαμπρου τα οποια επισης αγνοουσα
και εμαθα μεσω της επιστολης του κ.Συγγελακη.Τα οποια επισης αγνοουσα οπως και
πολυ αλλοι και αυτο μεσω του διαλογου που εγω ξεκινησα.
Παρακληση στον κ.Λαμπρου να φτιαξει μια ιστοσελιδα με τιτλους που εχει επιμεληθει
με τα εξωφυλλα τους και συντομη περιγραφη διοτι πολλοι αγνοουν την υπαρξη τους.
Ο διαλογος παντα βοηθαει.
-
Mihalis_Lambrou
- Επιμελητής
Φίλε Ανδρέα, καλώς ήλθες στην Λέσχη μας.Ανδρέας Πούλος έγραψε:![]()
Αγαπητοί φίλοι, <...>
Ανδρέας Πούλος μαθηματικός στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεγαλομέτοχος της εταιρείας οφ-σορ Καγκουρό, ο οποίος βγάζει λεφτά με τα ψέματα, καλύπτει τα μυθικά ποσά της ανταμοιβής του από τις παράνομες μπίζνες κάτω από τον τίτλο του μαθηματικού του Δημόσιου Σχολείου, κλπ.
Έστω καθυστερημένα (βρίσκομαι εκτός Ελλάδος για λίγες μέρες με δύσκολη πρόσβαση στο ιντερνέτ) θέλω να πω και εγώ λίγα λόγια για το πρόσωπό σου:
Ο ηθικότατος, χαλκέντερος και σεμνός εργάτης των Μαθηματικών, Ανρδέας Πούλος, έχει προσφέρει στο ελληνικό κοινό απίστευτου εύρους δημοσιεύσεις.
Θα σταθώ σε μία, η οποία δεν είναι τόσο γνωστή. Το βιβλίο του για την "Ελληνική Μαθηματική Βιβλιογραφία 1500-1900".
Το εν λόγω βιβλίο καταγράφει, όπως θα έκανε ένας εμβριθής κατάλογος βιβλιοθήκης, όλα τα Μαθηματικά έντυπα από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως μέχρι το 1900.
Όταν βγήκε το βιβλίο, κάλυπτε ένα ουσιαστικό κενό της ελληνικής βιβλιογραφικής βιβλιογραφίας, εισερχόμενο σε παρθένο έδαφος.
Εκείνο τον καιρό ασχολούμουν με τα Μαθηματικά στην Ελλάδα την εποχή της Τουρκοκρατίας και το βιβλίο του Ανδρέα ήταν η πυξίδα μου.
Να προσθέσω εδώ ότι το βιβλίο (220 σελίδων περίπου) διετίθετο στην αγορά για το αστρονομικό ποσό των δύο ή τριών ευρώ. Ναί, όπως το ακούτε, παρόλο τον άπειρο χρόνο και αμέτρητα επιτόπια ταξίδια σε Βιβλιοθήκες για την συλλογή του υλικού που πραγματοποίησε ο συγγραφέας του.
Το γράφω αυτό για να καταλάβουν όλοι (και οι ΕΛΜΕ;) ότι όταν παραπάνω ο Ανδρέας μιλά για τον "πλουτισμό του σε οφ-σορ εταιρείες τύπου Καγκουρό" λέει κάτι βαθύτερο από σκέτο χιούμορ. Εκφράζει μία ιεραποστολική διάθεση προς τα κοινά. Μακάρι η ΕΛΜΕ να μπορούσε να καταλάβει την διαφορά από την μπίζνα και κομπίνα.
Ανδρέα σε χαιρετώ ευλαβικά.
Μιχάλης.
-
Βεργούλλη Φωτεινή
Ευτυχώς που υπάρχουν Άνθρωποι σαν τον κ.Μιχάλη Λάμπρου.
Ευτυχώς που υπάρχουν Άνθρωποι σαν και σας που εκφράζετε την υποστήριξή σας στο προφανές.
Θεωρείστε αυτονόητη την υποστήριξή μου στο διαγωνισμό καγκουρό και την αντίθεση μου στο "ψήφισμα" της Δ΄ΕΛΜΕ Αττικής.
Φωτεινή Βεργούλλη
Ευτυχώς που υπάρχουν Άνθρωποι σαν και σας που εκφράζετε την υποστήριξή σας στο προφανές.
Θεωρείστε αυτονόητη την υποστήριξή μου στο διαγωνισμό καγκουρό και την αντίθεση μου στο "ψήφισμα" της Δ΄ΕΛΜΕ Αττικής.
Φωτεινή Βεργούλλη
κ. Μαυραγιάννη δεν ήθελα να θίξω τους συναδέλφους που προσφέρουν από άλλα πόστα στην εκπαίδευση, αλλά να καυτηριάσω κάποιο κακώς κείμενο στον διαγωνισμό της ΕΜΕ που ενώ τον εκτιμώ σαν διαγωνισμό , αφού έλαβα μέρος και εγώ σαν μαθητής αλλά και τα παιδιά μου τα μεγαλύτερα που είχαν την δυνατότητα να λάβουν μέρος μέχρι στιγμής , έμαθα πέρσι ότι γίνονται ιδιαίτερα μαθήματα για καλύτερη απόδοση κάποιων μαθητών , ίσως λόγω του δέλεαρ της εισαγωγής στο πανεπιστήμιο και έτσι διακρίνονται μερικές φορές οι πιο προπονημένοι και οχι πάντα οι καλύτεροι.
κ. Λάμπρου πιστεύω ότι όντως ειναι τα μοναδικά "εσοδα" του διαγωνισμού , αλλά απλώς αν δεν αναφερθεί ρητώς κάτι όπως το αναφέρατε στην απάντηση σας, κάποιοι (βλέπε ΕΛΜΕ) μπορεί να πουν διάφορα. Χαίρομαι που υπήρξα αφορμή για την διευκρίνιση και συγνώμη αν σας πρόσβαλα άθελα μου. Υπήρξατε πανεπιστημιακός δάσκαλος μου που εκτιμώ , αν και για μόνο ένα εξάμηνο και η "φλόγα" για τα παιδιά που είδα περσι στην βράβευση στην Θεσ/νικη με έκανε να σας εκτιμήσω περισσότερο.
κ. Λάμπρου πιστεύω ότι όντως ειναι τα μοναδικά "εσοδα" του διαγωνισμού , αλλά απλώς αν δεν αναφερθεί ρητώς κάτι όπως το αναφέρατε στην απάντηση σας, κάποιοι (βλέπε ΕΛΜΕ) μπορεί να πουν διάφορα. Χαίρομαι που υπήρξα αφορμή για την διευκρίνιση και συγνώμη αν σας πρόσβαλα άθελα μου. Υπήρξατε πανεπιστημιακός δάσκαλος μου που εκτιμώ , αν και για μόνο ένα εξάμηνο και η "φλόγα" για τα παιδιά που είδα περσι στην βράβευση στην Θεσ/νικη με έκανε να σας εκτιμήσω περισσότερο.
Μαραντιδης Φωτης
Μιχάλη εσύ συνεχίζεις ,
τους άλλους που στήθηκαν απέναντι σου απλώς τους προσπερνάς.
Πολλή σημασία τους δώσαμε.
Με βαθειά εκτίμηση
Γιαννόπουλος Παναγιώτης
τους άλλους που στήθηκαν απέναντι σου απλώς τους προσπερνάς.
Πολλή σημασία τους δώσαμε.
Με βαθειά εκτίμηση
Γιαννόπουλος Παναγιώτης
- nsmavrogiannis
- Επιμελητής
- Επικοινωνία:
1) Το κείμενο που έχει συντάξει ο Λεωνίδας είναι πολύ καλό και μπορούμε να το στείλουμε περίπου ως έχει. Λέω περίπου ως έχει διότι χρειάζεται να αναφερθούν και οσες άλλες ΕΛΜΕ γνωρίζουμε ότι συνέταξαν παρόμοια ψηφίσματα όπως λ.χ. η Ε' ΑΘΗΝΑΣ (το κέιμενο της είναι στη διάθεση σας)
Επίσης είναι σκόπιμο να υπάρχει σύνδεσμος στην παρούσα συζήτηση ώστε όποιος ενδιαφερθεί να μπορεί να διαβάσει και τα υπόλοιπα.
2) Δεν θεωρώ σκόπιμο να κάνουμε άλλες τροποποιήσεις ή να βάλουμε άλλα στοιχεία. Επικεντρώνεται πολύ καλά στο θέμα. Αν αρχίσουμε να γράφουμε και άλλα χάνουμε τον στόχο.
3) Τεχνικά τώρα. Προτείνω να ακολουθήσουμε την εξής διαδικασία:Οσοι ενδιαφέρονται να υπογράψουν το κείμενο να στέλνουν στον Λεωνίδα ένα PM με τα ακόλουθα στοιχεία
Επώνυμο, Ονομα, Ιδιότητα, e-mail
Ο Λεωνίδας αποδελτιώνει τα PM και τα σβήνει. Στο τέλος τα ονόματα, σε αλφαβητική σειρά ενσωματώνονται στο κείμενο.
4) Χρονικά: Προτείνω η συλλογή υπογραφών να διαρκέσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, και την Δευτέρα να φύγει το κείμενο.
Μαυρογιάννης
Επίσης είναι σκόπιμο να υπάρχει σύνδεσμος στην παρούσα συζήτηση ώστε όποιος ενδιαφερθεί να μπορεί να διαβάσει και τα υπόλοιπα.
2) Δεν θεωρώ σκόπιμο να κάνουμε άλλες τροποποιήσεις ή να βάλουμε άλλα στοιχεία. Επικεντρώνεται πολύ καλά στο θέμα. Αν αρχίσουμε να γράφουμε και άλλα χάνουμε τον στόχο.
3) Τεχνικά τώρα. Προτείνω να ακολουθήσουμε την εξής διαδικασία:Οσοι ενδιαφέρονται να υπογράψουν το κείμενο να στέλνουν στον Λεωνίδα ένα PM με τα ακόλουθα στοιχεία
Επώνυμο, Ονομα, Ιδιότητα, e-mail
Ο Λεωνίδας αποδελτιώνει τα PM και τα σβήνει. Στο τέλος τα ονόματα, σε αλφαβητική σειρά ενσωματώνονται στο κείμενο.
4) Χρονικά: Προτείνω η συλλογή υπογραφών να διαρκέσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, και την Δευτέρα να φύγει το κείμενο.
Μαυρογιάννης
Αν κανείς δεν ελπίζει, δεν θα βρεί το ανέλπιστο, οι δρόμοι για το ανεξερεύνητο θα είναι κλειστοί.
Ηράκλειτος
Ηράκλειτος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες