Συνάντηση του mathematica.gr στη Μαθηματική Εβδομάδα 2013

Συντονιστής: spyros

Άβαταρ μέλους
cretanman
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Συνάντηση του mathematica.gr στη Μαθηματική Εβδομάδα 2013

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από cretanman » Πέμ Μαρ 07, 2013 5:27 pm

Μετά από επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή της Μαθηματικής Εβδομάδας που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 27 - 31 Μαρτίου 2013, είναι διατεθειμένοι να μας παραχωρήσουν κάποια αίθουσα του συνεδρίου για να κάνουμε μία συνάντηση των μελών μας ώστε να τα πούμε και να γνωριστούμε.

Τι λέτε λοιπόν να βρεθούμε από κοντά εκείνες τις μέρες;

Δεδομένου ότι το Σάββατο το μεσημέρι είναι βολική μέρα για πολλούς που μπορεί να έρθουν από μακρυά, προτείνω να συναντηθούμε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 14:00. Είναι η ώρα που τελειώνουν οι εισηγήσεις και υπάρχει 2-ωρο διάλειμμα πριν από την κεντρική ομιλία του Μιχάλη Λάμπρου στις 16:00. Νομίζω ότι θα βολεύει και τους περισσότερους ακόμα και τους μακρινούς... :)

Νεότερα για την αίθουσα της συνάντησης θα έχουμε από την οργανωτική επιτροπή οπότε θα σας ενημερώσω σχετικά.

Συνεπώς αν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη το συγκεκριμένο διάστημα τότε θα χαρούμε να τα πούμε και από κοντά! Μπορούμε να κανονίσουμε και κάποια βραδινή έξοδο με κρασάκι και φαγητό!! Εαν υπάρχει ενδιαφέρον τότε γράψτε εδώ προτάσεις και σχέδια για την έξοδο! Ίσως οι εκ Θεσσαλονίκης είναι πιο αρμόδιοι για να προτείνουν...

Ανυπομονώ να τα πούμε και από κοντά!

Αλέξανδρος

Αλέξανδρος Συγκελάκης
fmak65

Re: Συνάντηση του mathematica.gr στη Μαθηματική Εβδομάδα 201

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fmak65 » Πέμ Μαρ 07, 2013 11:34 pm

Έχω κανονίσει και θα είμαι όλες τις ημέρες εκεί πρωί και βράδυ.θα είμαι στην γραμματεία οπότε όποιος έρχεται θα μπορεί να με βρίσκει εκτός Σαββάτο πρωί που είμαι προεδρείο.θα χαρώ να σας υποδεχθούμε.Προτείνω για έξοδο Παρασκευή βράδυ ή Σάββατο βράδυ (επειδή πολλοί τελειώνουν τις υποχρεώσεις τους Σάββατο απόγευμα) ή και τις δύο ημέρες.οι προτάσεις είναι τρεις, στο μαγαζί που συναντιώμαστε συνήθως στο κέντρο, στο χωρίς σκαλάκια ή στης αδερφής μου στα Κων/τικα που είναι όμως μακρυά. Περιμένω προτάσεις και από άλλους τοπικούς παράγοντες. υπ' όψιν για το Σάββατο μεσημέρι σε απόσταση 3 λεπτά με τα πόδια υπάρχει το κυλικείο του Παλε ντε σπορ που αν δεν έχει αγώνα είναι καλό για κάτι πρόχειρο και συζήτηση.

Μαραντιδης Φωτης
AΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ » Παρ Μαρ 08, 2013 8:13 pm

Καλό είναι Φώτη, μη μας κόψει και η πείνα!
Ανυπομονώ να τα πούμε!

Άβαταρ μέλους
cretanman
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από cretanman » Πέμ Μαρ 14, 2013 3:01 pm

Φώτη δεν ξέρω τι λένε και οι υπόλοιποι αλλά ίσως το Σάββατο το βράδυ να είναι καλύτερη μέρα από την άποψη ότι όσοι βρίσκονται σε γειτονικούς νομούς θα μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να έρθουν στη Θεσ/νίκη. Εγώ μπορώ όποτε κι αν κανονιστεί! Ό,τι κι αποφασιστεί θα συμμετάσχω! Ας πουν κι άλλοι τη γνώμη τους και αποφασίστε όσοι είστε εκεί κοντά την ώρα και το μέρος...

Επίσης η οργανωτική επιτροπή θα αναρτήσει το αργότερο αύριο το τελικό πρόγραμμα της μαθηματικής εβδομάδας και έχει εντάξει την συνάντηση των μελών μας το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 14:00 αμέσως μετά τις εισηγήσεις.

Θέλω τέλος να ευχαριστήσω και εκ μέρους των συντονιστών τον κ. Θωμαΐδη μέλος της οργανωτικής επιτροπής της μαθηματικής εβδομάδας διότι παρά το ότι η σκέψη για τη συνάντηση του mathematica.gr έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μεταβίβασε άμεσα στην οργανωτική επιτροπή το αίτημά μας το οποίο έγινε δεκτό!

Αλέξανδρος

Αλέξανδρος Συγκελάκης
Νασιούλας Αντώνης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νασιούλας Αντώνης » Τρί Μαρ 19, 2013 9:19 pm

Τελικά κανονίστηκε κάτι?
Εκτός απροόπτου θα βρίσκομαι και εγώ στην Θεσσαλονίκη για την Μαθηματική Εβδομάδα.

"Το να έχεις συνείδηση της άγνοιάς σου, είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη γνώση" , Benjamin Disraeli
"Η αλήθεια ενός θεωρήματος, βρίσκεται στο μυαλό σου, όχι στα μάτια σου" , Άλμπερτ Αϊνστάιν
Άβαταρ μέλους
Ανδρέας Πούλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας Πούλος » Τρί Μαρ 19, 2013 11:55 pm

Μέχρι σήμερα έχω μετρημένα 15 άτομα που συμμετέχουν στο Φόρουμ και θα είναι στη συνάντηση.
Για προτάσεις για φαγητό σε ταβέρνα υπάρχουν δύο, θα κατατεθούν και θα επιλέξουμε (προφανώς) μόνο τη μία.
Μέχρι τότε, δουλειά, πολύ δουλειά. Δεν είναι εύκολα τα Συνέδρια, έχουν πολύ λάντζα και φασίνα.
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος

Άβαταρ μέλους
cretanman
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από cretanman » Τετ Μαρ 20, 2013 9:25 am

Ανδρέας Πούλος έγραψε:Μέχρι σήμερα έχω μετρημένα 15 άτομα που συμμετέχουν στο Φόρουμ και θα είναι στη συνάντηση.
Για προτάσεις για φαγητό σε ταβέρνα υπάρχουν δύο, θα κατατεθούν και θα επιλέξουμε (προφανώς) μόνο τη μία.
Μέχρι τότε, δουλειά, πολύ δουλειά. Δεν είναι εύκολα τα Συνέδρια, έχουν πολύ λάντζα και φασίνα.
Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος
Ανδρέα προκαταβολικά δε με πειράζει οποιαδήποτε κι αν είναι η πρόταση! Συνεννοηθείτε με το Φώτη ή άλλους από τα μέρη σας που θα συμμετάσχουν και απλά πείτε μας για να κανονίσουμε μέρα και ώρα.

Αντώνη (Νασιούλα) είσαι ευπρόσδεκτος.

Επίσης εδώ μπορείτε να δείτε το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου (δε το επισυνάπτω γιατί είναι μεγάλο σε μέγεθος) που περιλαμβάνει τη συνάντησή μας το Σάββατο στις 14:00 στην αίθουσα Β του συνεδρίου.

Αλέξανδρος

Αλέξανδρος Συγκελάκης
Άβαταρ μέλους
cretanman
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από cretanman » Τρί Μαρ 26, 2013 10:11 pm

Επαναφέρω το παραπάνω μήνυμα για τη συνάντησή μας στη Μαθηματική Εβδομάδα στην περίπτωση που κάποιοι δεν το έχουν δει. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι!

Νομίζω ότι θα υπάρχει κάποια βραδυνή έξοδος που κανονίζεται ήδη... Θα έχουμε νεότερα σε μερικές ημέρες! Καλό όμως είναι να καταλήξουμε στην ημέρα! Προτείνω το Σάββατο το βράδυ μια και εκείνη τη μέρα θα μπορούν να βρίσκονται κοντά μας και άλλοι φίλοι από γειτονικούς νομούς.

Αλέξανδρος

Αλέξανδρος Συγκελάκης
Άβαταρ μέλους
gbaloglou
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gbaloglou » Τρί Μαρ 26, 2013 10:33 pm

cretanman έγραψε:Επαναφέρω το παραπάνω μήνυμα για τη συνάντησή μας στη Μαθηματική Εβδομάδα στην περίπτωση που κάποιοι δεν το έχουν δει. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι!

Νομίζω ότι θα υπάρχει κάποια βραδυνή έξοδος που κανονίζεται ήδη... Θα έχουμε νεότερα σε μερικές ημέρες! Καλό όμως είναι να καταλήξουμε στην ημέρα! Προτείνω το Σάββατο το βράδυ μια και εκείνη τη μέρα θα μπορούν να βρίσκονται κοντά μας και άλλοι φίλοι από γειτονικούς νομούς.

Αλέξανδρος
Θα ήταν ίσως καλή ιδέα να καθορισθεί τόπος και χρόνος κατά την συνάντηση :logo: (Σάββατο 14:00) ... που θα μπορούσε ίσως να αναγγελθεί αμέσως μετά εδώ (από κάποιους από σας που διαθέτουν i-phone, εννοώ ;) ).

[Πιθανολογώ μετά βεβαιότητος ότι θα υπάρξει συνεστίαση :logo: το Σαββατόβραδο ... ακόμη και αν υπάρξουν βραδυνές έξοδοι τις προηγούμενες μέρες :) ]

Καλή αντάμωση,

Γιώργος Μπαλόγλου

Γιώργος Μπαλόγλου -- κρυσταλλογράφω άρα υπάρχω

Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ » Πέμ Μαρ 28, 2013 11:12 pm

Από αύριο Παρασκευή μεσημέρι, και μέχρι Κυριακή πρωί, θα είμαστε στην μαθηματική εβδομάδα εγώ μαζί με τον Στάθη (Κούτρα).
Επειδή δεν γνωρίζουμε από Θεσσαλονίκη, όσοι φίλοι διαβάσουν την δημοσίευση, ας μου στείλουν το κινητό τους ώστε να μπορέσουμε να βρεθούμε.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ

Δημήτρης Μοσχόπουλος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημήτρης Μοσχόπουλος » Παρ Μαρ 29, 2013 12:26 pm

Κανονίστηκε, τελικά, η συνάντηση για το Σάββατο βράδυ; Ώρα; Σημείο συνάντησης;

AΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ » Παρ Μαρ 29, 2013 3:27 pm

ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:Από αύριο Παρασκευή μεσημέρι, και μέχρι Κυριακή πρωί, θα είμαστε στην μαθηματική εβδομάδα εγώ μαζί με τον Στάθη (Κούτρα).
Επειδή δεν γνωρίζουμε από Θεσσαλονίκη, όσοι φίλοι διαβάσουν την δημοσίευση, ας μου στείλουν το κινητό τους ώστε να μπορέσουμε να βρεθούμε.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ
6937372737
Σας περιμένουμε με χαρά όλους!
Ανδρέας

dennys

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dennys » Σάβ Μαρ 30, 2013 12:23 am

Aνδρέα καλησπέρα
θα σε πάρω τηλ να μου πεις που είστε γιατι θα τελειώσω απογευμα .

Καλη συνάντηση

Διονυσης

Dennys =Ξεκλείδωμα κάθε άσκησης
Άβαταρ μέλους
Ανδρέας Πούλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας Πούλος » Σάβ Μαρ 30, 2013 2:15 am

Το Σάββατο το μεσημέρι στις 14:00 θα μετρήσουμε το πλήθος των παρόντων και το πλήθος των φίλων που θέλουν να βρεθούμε το βράδυ.
Ο τελικός αριθμός θα καθορίσει και τον τόπο της βραδινής συνεστίασης.
Με τα θεωρητικά δεδομένα που έχουμε φαίνεται ότι το κέντρο "Ο Λόφος" είναι το επικρατέστερο,
τόσο από άποψη χώρου, όσο από τιμές και άνεση στο παρκάρισμα και πρόσβαση με λεωφορεία. Η τελική απόφαση θα είναι συλλογική.
Συντονιστής είναι ο Φώτης Μαραντίδης.

Φιλικά,
Ανδρέας Πούλος

Mihalis_Lambrou
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mihalis_Lambrou » Δευ Απρ 01, 2013 12:43 am

Εξαιρετική η Μαθηματική Εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη, τόσο από πλευράς οργάνωσης όσο από ποικιλία και ποιότητα εισηγήσεων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οργανωτές.

Βλέπε http://www.emethes.gr/ για τους παράγοντες της διοργάνωσης και το πρόγραμμα.

Επίσης είχε ενδιαφέρον η συνάντηση των μελών του mathematica σε χώρο του συνεδρίου που είχαν την καλή διάθεση να παραχωρήσουν οι οργανωτές, κατά την διάρκεια των εργασιών.

Ήταν η πρώτη φορά που βρισκόμουν σε συνάντηση mathematica. Η χαρά να γνωρίσω από κοντά τόσους πνευματικούς φίλους ήταν για μένα συγκινητική εμπειρία. Ιδιαίτερα εκτιμώ το γεγονός ότι γνώρισα αρκετά από τα πιο νέα μέλη μας.

Το δε γεύμα των μελών μας σε όμορφη ταβέρνα της Θεσσαλονίκης ήταν πλούσιο από κάθε πλευρά.

Αξέχαστες στιγμές.

Φιλικά,

Μιχάλης

xr.tsif
Επιμελητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xr.tsif » Δευ Απρ 01, 2013 11:19 am

Φωτογραφίες δεν έχει;

Γιατί πάντα αριθμόν έχοντι. Άνευ τούτου ουδέν νοητόν και γνωστόν.
Άβαταρ μέλους
gbaloglou
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gbaloglou » Τρί Απρ 02, 2013 12:30 pm

xr.tsif έγραψε:Φωτογραφίες δεν έχει;
Φαίνεται πως όχι!;

[Δεν ήμουν εκεί το Σάββατο λόγω συνδυασμού περιστάσεων -- και να ήμουν δεν θα είχα βγάλει φωτογραφίες, δεν έχω βγάλει εδώ και 30 χρόνια -- αλλά παραβρέθηκα σε άλλη έξοδο την Πέμπτη το βράδυ! Παρόντες οι Βαρβεράκης, Κουκουλάς, Λάμπρου, Μάγκος, Μαραντίδης πατήρ, Μαραντίδης υιός, Μπαλόγλου, Νασιούλας, Πούλος, Συγγελάκης -- η λίστα αρχίζει και τελειώνει με Κρητικούς, άλλωστε σε Κρητική ταβέρνα βρεθήκαμε! Συζητήθηκαν θέματα μαθηματικά και μη, η διάθεση ήταν άριστη, το κέφι μεγάλο ... και προς το τέλος ακούστηκε και το γνωστό (;) ανέκδοτο του νιόπαντρου ανθρακωρύχου ;) ;) ]

Γιώργος Μπαλόγλου

Ὁρᾷς, τὸ κάλλος ὅσσον ἐστὶ τῆς λίθου, ἐν ταῖς ἀτάκτοις τῶν φλεβῶν εὐταξίαις. -- Παλατινή Ανθολογία 9.695 -- Ιδού του πετραδιού η άμετρη ομορφιά, μεσ' των φλεβών τις άναρχες πειθαρχίες.
fmak65

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fmak65 » Τρί Απρ 02, 2013 3:31 pm

Κατ' αρχήν ευχαριστώ τους επισκέπτες της μαθηματικής εβδομάδας,και κυρίως αυτούς που ήρθαν από μακριά.
Φωτογραφίες έβγαλε κυρίως ο Ανδρέας ο Βαρβεράκης , οπότε περιμένουμε από εκεί.
Πέρασαν από την εβδομάδα οι : κ. Λάμπρου, κ. Δόρτσιος, κ.Κερασαρίδης , κ. Κυριαζής,κ. Θωμαΐδης, Πούλος, Μπαλόγλου, Ιωσηφίδης, Ζανταρίδης, Τηλέγραφος, Μαυροφρύδης, Μάγκος, Βαρβεράκης, Συγγελάκης, Νασιούλας, Κοτρώνης, Ιωάννου, Κούτρας, nick the greek, οmega μαν, Dennys, grigoris, Καλφοπούλου, Μαραντίδης, και ο αεικίνητος eykleidis (συγνώμη αν ξέχασα κανένα).
Πιστεύω περάσαμε καλά (αν και δεν είχα χρόνο για να παρακολουθήσω ομιλίες) και περιμένω τις επόμενες συναντήσεις μας, και συζητήσεις για μαθηματικά και άλλα.
Κάποιος παρατηρητής που ήρθε στο τραπέζι χωρίς να ξέρει τι ακριβώς είναι το :logo: και έχοντας λανθασμένη εντύπωση , μόλις βγήκαν τα χαρτιά και οι στυλοί μετά το φαγητό του είπα < αυτό είναι το :logo: >.

Μαραντιδης Φωτης
Άβαταρ μέλους
gbaloglou
Επιμελητής
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gbaloglou » Τρί Απρ 02, 2013 3:55 pm

Επίσης παρόντες το πρώην μέλος Λεωνίδας Θαρραλίδης και ο Γιάννης Απλακίδης (που συνάντησα για πρώτη φορά, δεν γνωρίζω αν είναι μέλος, αλλά δημιουργίες του έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί στο :logo: λόγω Όπερ Έδει Δείξαι κλπ)

Γιώργος Μπαλόγλου

Άβαταρ μέλους
chris
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris » Τρί Απρ 02, 2013 4:24 pm

Συγχαρητήρια και από εδώ στους οργανωτές! Χάρηκα ιδιαίτερα που συναντήθηκα με παλιούς και νέους διαδικτυακούς (και όχι μόνο) φίλους.
Οι ομιλίες στις οποίες ήμουν παρών (Τετάρτη με Σάββατο) ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες με ωραία θέματα και ποικίλη θεματολογία και μόνο υψηλές προσδοκίες μπορούν να δημιουργήσουν για του χρόνου.

Στραγάλης Χρήστος
Απάντηση

Επιστροφή σε “Γενικά Μηνύματα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες